Прогноза: 200 млн. африканци идват в Европа до 2050 година

Населението в Африка ще е 2,5 млрд., а европейците – 450 млн.
Обновена: 3 окт 2018 06:47 | 2 окт 2018 22:04, Елка Василева
340
Прогноза: 200 млн. африканци идват в Европа до 2050 година
Снимка: архив, Reuters

Днес в Африка живеят 1,3 млрд. души, а през 2050 г. ще са двойно повече. Експерти прогнозират, че през следващите 32 години в Европа ще се заселят между 150 и 200 млн. африканци. Това развитие ще създаде сериозни проблеми.

В момента на африканския континент живеят близо 1,4 милиарда души, а след 32 години броят им почти ще се удвои. Ако този демографски ръст не е съпроводен с бърз икономически растеж, бедността ще се разпространи като епидемия в цяла Африка, пише Дойче веле.

Според последното проучване на фондацията на Бил и Мелинда Гейтс през 2050 година близо 40% от крайно бедните хора в света ще живеят в две африкански държави - Нигерия и Конго. Днес населението на Нигерия наброява 190 милиона, а всяка нигерийка ражда средно по 5 деца. Очаква се през 2040 година там да живеят 400 милиона души. В Конго в момента живеят около 80 милиона души, а до две десетилетия населението там ще достигне 200 милиона.

През 2050: 2,5 млрд. африканци и 450 млн. западноевропейци

На този фон известният познавач на Африка Стивън Смит, преподавател в университета "Дюк" в САЩ, шокира европейската общественост с една прогноза: през 2050 година в Европа ще са се преселили между 150 и 200 милиона африканци. Тези дни в Германия излиза неговата книга "Към Европа! Младата Африка на път към Стария континент", която лично френският президент Еманюел Макрон обяви за ключово четиво.

Пред германския седмичник "Ди Цайт" 61-годишният учен казва: "На Германия ѝ е трудно да се погрижи дори за мигрантите, които вече са тук. Същото важи и за Франция. От всичко това печелят политиците-популисти. И никой не мисли за онова, което ни очаква в бъдеще."

Стивън Смит твърди, че през 2050 година числеността на африканците ще достигне 2,5 милиарда. "Това ще бъде едно много младо население - две трети от хората ще са на възраст под 30 години. А броят на западноевропейците към този момент ще се е свил до 450 милиона. Тези голи числа вече предполагат, че миграционният натиск ще бъде чудовищен", казва Смит пред германското издание.

Той признава, че за него като американец е голяма изненада, че европейците игнорират демографското развитие. "Всеки, който прекара известно време в Африка, може ясно да го разпознае. И днес 40% от африканците са под 15-годишна възраст. Трябва да обмислим последствията от това. (…) Традиционната Африка вече я няма, днешните млади хора там изобщо вече не зачитат ценностите и правилата от миналото. Днес техните идеали идват от външния свят, чрез сателитната телевизия и интернет. В Африка е във възход една средна класа, която днес наброява около 150 милиона, а след 30 години ще бъде четири пъти по-многочислена. И тази средна класа ще стори онова, което - при сходни обстоятелства - би сторил всеки на нейно място: ще се изсели."

Една задача, която няма решение

Стивън Смит припомня, че когато през 19-ти век в Европа икономическият растеж изостана от демографския, близо 60 милиона европейци се изселиха в САЩ. Според него не е вярно това, че днес африканците бягат от родните си страни заради мизерията. "Всъщност риска да тръгнат към Европа поемат само онези, които са в по-добра позиция. Те са най-смелите в рамките на едно гигантско африканско преселение, което започва в селата, води към най-близкия град, оттам към столицата, след това към регионалната метрополия, а накрая - към Европа. (…) На фона на демографската експлозия дори най-почтеното африканско правителство не би било в състояние да построи достатъчно пътища, училища и болници, за да бъде в крак с ръста на населението. Уравновесяването на постоколониална Африка е задача, която няма решение", убеден е експертът.

Проучването на фондацията "Бил и Мелинда Гейтс" за ръста на африканското население също стига до тревожни изводи. Неговите автори препоръчват по-сериозни мерки за ограничаване на раждаемостта.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


340
Още по темата: африканаселениеЕвропа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
2
 
22
 
! Отговори
Край преди 5 години
Железна стена. Нищо друго не спасява Европа и расата от нашествието на чуждите. Меркел отвори кутията на Пандора. Тази женица не си даваше сметка че мечтата на милиарди Афро -азиатци е да живеят в Германия.Ще има война.
169
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 196Не случайно Сорос хвърля милиони за ислямизиране на ЕвропаАбсолютно!Виж какво става в Русия.18% от населението е мюсулмани.Сорос я напълни с ***.
168
3
 
14
 
! Отговори
Оф вече не знам преди 5 години
Много лесно е да се предадем вместо да решим проблема. Африка са бая но какво очакват да намерят в Европа не може ли цялата Африка да си построят градове като нас. Да си направят заводи или чакат нас европейците да им построим всичко. Африка е голяма колкото 100 Българии. Имат ресурси както казахте ще си направят Кауфланд , Лидл , Лайф и ще имат всичко. Какво са правили досега. Африка е гплъ пустош няма грам градове като гледам картата само едно Зимбабе и Кейптаун ужас.
167
0
 
10
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Решението на проблема го има в книгата "Ад" на Дан Браун!
166
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е проблема в прираста на африканците, проблема е че европейците се топят и застаряват. Това е прекия ефект от агресивния феминизъм вилнеещ в европейската цивилизация, тотален крах на традиционните ценности, най-вече на семейството като основен стълб на обществото и тежка демографска криза. Ако в Европа имаше стабилна цивилизация можеше просто да затворим границите, а африканците да правят каквото си искат, но недостига на работна ръка ни принуждава да пуснем в дома си.
165
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
генните инженери се изложиха.нито СПИН, нито ЗИКА, нито всякакви грипове и луди крави успяха да изтрепят африканците.
164
1
 
23
 
! Отговори
Смехурко преди 5 години
"200 млн. африканци идват в Европа до 2050 година"Нищо подобно!Да заповядат всичките. Ние, европейците, ще се преселим в Африка. Природни дадености и полезни изкопаеми дал Господ. Ще я превърнем в градина. Африканците пък, естествено, ще превърнат Европа в пустиня. Такива ми ти работи.
163
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човешката цивилизация е тръгнала от африка, но и повече не се е връщала там. Никой не може да ме убеди,че човешко същество ще нацвъка 10 деца без да има как да ги храни. Това го правят само животните, и то не всички!
162
2
 
16
 
! Отговори
Тъжно и неотговорно преди 5 години
Сега разбирам защо африканските деца умират от глад. Имаше снимка в гоогъл как едно много слабо африканско дете се е свило от глад и гарвана до него кацнал чака детето да умре за да може да го кълве и яде. От бедност деца не може да се гледат. Тези млади африкански деца Европа не може да ги изхрани. Защото и ние сме бедни и имаме проблеми с корупцията и живеем ден за ден. А 1% от населението държи половината колкото цял свят богатство за него е затова имаме този проблем. Четох и за това за 1%.
161
19
 
2
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Европа също увеличава населението си. След 20 гони Европа ще бъде поне 1 милиард. Само нашата страна ще утрои населението си и ще бъдем поне 30 милиона.
160
4
 
12
 
! Отговори
extremist преди 5 години
Уравновесяването на постоколониална Африка е задача, която няма решение" - РЕШЕНИЕТО Е ПРОСТО КАТО ТИКВЕНА КРАТУ*НА: КРАДЦИ И ЛАПАЧИ КАТО ВЕЛИКОБРИТАНИЯ И САЩ ДА ВЪРНАТ ГРАБЕЖА И ДА ПУСНАТ ЧАСТ КОКАЛА ЗА ПРОСПЕРИТЕТА НА АФРИКА. ИНАЧЕ САЩ ДА СИ ПРИБИРА ВЪПРОСНИТЕ 200 000 000 АФРИКАНЦИ
159
1
 
19
 
! Отговори
ттн преди 5 години
Авторите на тези прогнози не са предвидили какво ще представлява Европа по това време , а именно, че от днешната "демокрация" и либерализъм няма да има и следа ! 88
158
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да си стоят в Африка
157
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПУСКАЙРЕ ЕБОЛА В АФРИКА! НИЕ ТУКА ВЕЧЕ ИМАМЕ ВАКСИНИ!
156
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всъщност, никой не може да ме убеди, че всичко това не се прави умишлено и идеята не е да се затрие Европа в познатия й вид и да се напълни с нискоинтелигентни хора, които се управляват лесно. Но се пропуска моментът, че тези нискоинтелигентни хора не могат да се управляват както високоинтелигентния човек - в един момент стават неуправляеми и разбират само от примитивни мерки. Ще става мазало!
155
4
 
15
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Глупости.До 2040 най много ще сме изгорели в ТСВ.Планетата не може да изхрани 10млрд население.Войната е неизбежна
154
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рим. Случвало се е много пъти в миналото. Рим и варварите. Същото ще стане. И решение има. Затваряне на границите, въоръжена охрана, стрелба на месо и никакви помощи за Африка. На мен никой не ми помага да си изхранвам едното дете. Защо трябва да се помага на някой да си изхранва 3-те, 5-те или 10-те, или 20-те деца? Това не е мой проблем, не е и наш, но като пораснат тези деца, то децата на тези деца стават и мой проблем и наш! Без решение! От друг етнос, религия и ценности! Неинтегриращи се
153
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо не е случайно! Не случайно Сорос хвърля милиони за ислямизиране на Европа, не случайно Ротшилското псе Макрон е на власт, и откачената германска лелка. Не случайно еврогейската левица с парите на Сорос, демонизират семейството с бесните викове на феминацистките, *** итн. Всичко е по план. Правят всичко възможно жените тук да не раждат. Правят от млади момичета, радикални феминистки и мъжемразки. Политически коректната ера на публично линчуване, на различно мислещите. Като Орбан
152
0
 
17
 
! Отговори
Тъпанар преди 5 години
Ще дойдат тук, ще опоскат всичко, понеже няма да има толкова работещи да ги издържат, ще стане анархия, населението ще се редуцира. Ще настъпи упадък. Новите европейци са по-силни, но няма да могат да подържат наличните техники. След няколко поколения сегашното статукво ще се разказва като приказка, а след 100 000 г. учените ще открият по оцелели кости, че люлката на човека е Африка, откъдето се е разселил по света. И те така...
151
6
 
22
 
! Отговори
До 190 преди 5 години
Нашите жени са менте как не го разбра това. Материални , феминистки. Ужас за бялата раса. Белите жени са менте. Няма деца само секс без деца. К.рвалък.