Прогноза: 200 млн. африканци идват в Европа до 2050 година

Населението в Африка ще е 2,5 млрд., а европейците – 450 млн.
Обновена: 3 окт 2018 06:47 | 2 окт 2018 22:04, Елка Василева
340
Прогноза: 200 млн. африканци идват в Европа до 2050 година
Снимка: архив, Reuters

Днес в Африка живеят 1,3 млрд. души, а през 2050 г. ще са двойно повече. Експерти прогнозират, че през следващите 32 години в Европа ще се заселят между 150 и 200 млн. африканци. Това развитие ще създаде сериозни проблеми.

В момента на африканския континент живеят близо 1,4 милиарда души, а след 32 години броят им почти ще се удвои. Ако този демографски ръст не е съпроводен с бърз икономически растеж, бедността ще се разпространи като епидемия в цяла Африка, пише Дойче веле.

Според последното проучване на фондацията на Бил и Мелинда Гейтс през 2050 година близо 40% от крайно бедните хора в света ще живеят в две африкански държави - Нигерия и Конго. Днес населението на Нигерия наброява 190 милиона, а всяка нигерийка ражда средно по 5 деца. Очаква се през 2040 година там да живеят 400 милиона души. В Конго в момента живеят около 80 милиона души, а до две десетилетия населението там ще достигне 200 милиона.

През 2050: 2,5 млрд. африканци и 450 млн. западноевропейци

На този фон известният познавач на Африка Стивън Смит, преподавател в университета "Дюк" в САЩ, шокира европейската общественост с една прогноза: през 2050 година в Европа ще са се преселили между 150 и 200 милиона африканци. Тези дни в Германия излиза неговата книга "Към Европа! Младата Африка на път към Стария континент", която лично френският президент Еманюел Макрон обяви за ключово четиво.

Пред германския седмичник "Ди Цайт" 61-годишният учен казва: "На Германия ѝ е трудно да се погрижи дори за мигрантите, които вече са тук. Същото важи и за Франция. От всичко това печелят политиците-популисти. И никой не мисли за онова, което ни очаква в бъдеще."

Стивън Смит твърди, че през 2050 година числеността на африканците ще достигне 2,5 милиарда. "Това ще бъде едно много младо население - две трети от хората ще са на възраст под 30 години. А броят на западноевропейците към този момент ще се е свил до 450 милиона. Тези голи числа вече предполагат, че миграционният натиск ще бъде чудовищен", казва Смит пред германското издание.

Той признава, че за него като американец е голяма изненада, че европейците игнорират демографското развитие. "Всеки, който прекара известно време в Африка, може ясно да го разпознае. И днес 40% от африканците са под 15-годишна възраст. Трябва да обмислим последствията от това. (…) Традиционната Африка вече я няма, днешните млади хора там изобщо вече не зачитат ценностите и правилата от миналото. Днес техните идеали идват от външния свят, чрез сателитната телевизия и интернет. В Африка е във възход една средна класа, която днес наброява около 150 милиона, а след 30 години ще бъде четири пъти по-многочислена. И тази средна класа ще стори онова, което - при сходни обстоятелства - би сторил всеки на нейно място: ще се изсели."

Една задача, която няма решение

Стивън Смит припомня, че когато през 19-ти век в Европа икономическият растеж изостана от демографския, близо 60 милиона европейци се изселиха в САЩ. Според него не е вярно това, че днес африканците бягат от родните си страни заради мизерията. "Всъщност риска да тръгнат към Европа поемат само онези, които са в по-добра позиция. Те са най-смелите в рамките на едно гигантско африканско преселение, което започва в селата, води към най-близкия град, оттам към столицата, след това към регионалната метрополия, а накрая - към Европа. (…) На фона на демографската експлозия дори най-почтеното африканско правителство не би било в състояние да построи достатъчно пътища, училища и болници, за да бъде в крак с ръста на населението. Уравновесяването на постоколониална Африка е задача, която няма решение", убеден е експертът.

Проучването на фондацията "Бил и Мелинда Гейтс" за ръста на африканското население също стига до тревожни изводи. Неговите автори препоръчват по-сериозни мерки за ограничаване на раждаемостта.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


340
Още по темата: АфриканаселениеЕвропа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
17
 
! Отговори
куртропович преди 5 години
Африка е по площ около 30 милиона квадратни километра с гъстота на населението около 55 човека на квадратен километър. Европа е около 10 милиона квадратни километра с гъстота на населението от 75 човека на квадратен километър. Какво точно ще дирят тук още 200.000.000 човека? Как ще бъдат изхранвани? Всъщност България може със своята територия да изхранва без проблем около 25-30 милиона човека... Ако тези 200.000.000 тръгнат насам, няма да има кой да ги спре. Това е положението
69
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дедото на будиста не е погребан а излетял през един от многото комини на лагерите... ко да прайш.... съдба дет се вика хехе
68
3
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Много е важно християнски мисионери да работят в Африка, защото от това зависи какви по религия африканци ще дойдат в Европа. Местните традиционни вярвания в Африка много бързо се заменят с ислям или християнство.
67
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти си толкова будист колкото котката ми Маца.
66
2
 
8
 
! Отговори
муспи преди 5 години
До ГАДОРЯН - Това което казваш е така, - но без избиването на евреите нищо няма да се промени, те и докарват диваците в Европа. Русия е надежда, затова и там са взели мерки, - Путин е евреин по майка. Докарва го на власт Елцин, този който подари богатствата на разпадащия се Съв. Съюз при приватизацията на евреите, явно по тяхна поръчка. А евреите са *** и представа нямат, че след като няма бели няма и върху какво да паразитстват, - те ще изчезнат и преди диваците, ше бъдат изядени.
65
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма лошо, войните са локомотивите на историята. 200 милиона жертви не са нищо, по скоро 2 милиарда.
64
1
 
4
 
! Отговори
До 125 преди 5 години
На такива като теб им викаме просто *** Джери.... нали не се обиждаш?
63
1
 
5
 
! Отговори
Adolf Eichmann преди 5 години
До 113. Будист, пропил се дебиле който не знае абсолютно нищу за Будизъм (иначе нямаше да пишеш тук подлого)))) Не съм копирал името на Фюрера, но ти си прекалено *** за да разбереш какво ти говоря хехехе.... Ние не бутахме никой в камерите :)) Те сами си влизаха вътре със саппунче в ръчичка, влизаха криви носове (може би дедо ти?) влизаха, *** от азия, африка, психично болни сектанти и МНОГО АЛКОХОЛНО ЗАВИСИМИ :)))) не се обиждай :)))) Пречистването на населението не лоша работа :))))
62
0
 
5
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Тия животни по добре да си седят у тях си иначе на някой може да му дойде идеята да почне да коли.
61
0
 
14
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 5 години
Ето това гарантира края на яловия ЕС! То именно заради него се стигна до тази ситуация. Я си пази границите с оръжия, арестувай и вкарвай в лагери тия скакалци, пък да видим ще припарят ли. Разградената кошара е обречена.
60
1
 
22
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 5 години
От всичко което виждам, чета и знам, мога да кажа следното: тия не са по различни от животните. И нямат работа сред нас. Дойдат ли тук гарантирано гражданска война и то много по брутална от двете световни. Ще се използва целия арсенал. Кеф ви химическо, бактериално че и ядрено. Руският генерален щаб много добре знае какво предстои след 2020 година. Затова и нон стоп се правят учения из цяла Русия.
59
0
 
3
 
! Отговори
Gogo преди 5 години
Само толкова ли? Аз мислех че ще да поне 500М
58
1
 
5
 
! Отговори
Adolf Eichmann преди 5 години
Будист: За вас имаме планирани специални газзови камери :))) не 2000 човека капацитет както в Аушвиц а 10000....... на час.... ще се стопите за годинка две? Въпроси? хехе
57
3
 
7
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Някъде към 2100 българите бягат при "бялата" Русия и там с ужас разбират че са изпреварени от жълтите китайци.
56
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"" Русия ще бъде нашето спасение. "".................щом си мислите, че 'Русия ще бъде вашето спасение' ... значи спасение за вас няма.
55
1
 
9
 
! Отговори
муспи преди 5 години
БУДИСТ, с идването на диваците твоите Пособия ще спрат, просто защото няма да има бели да плащат. Те ще се оттеглят в труднодостъпни райони и заградят с минни полета и армии въоръжени с химическо оръжие. Диваците след като доизглозгат останалото от белите, ще се препитават с човекоядство. В името на алах, буда и яхве няма никой да гладува, - единайсетгодишни чаавета ще изсират поредното мезе направо на софрата. Евреи няма да има, защото няма бели държави, няма върху какво да се паразитства.
54
0
 
19
 
! Отговори
Истински случай преди 5 години
Та изнасяме от Канзас едни огромни радосеялки през Хюстън за западна Африка . Сичко безплатно , плаща Америка срещу глада или нещо подобно . Аз движим логистиката по земя . Запознах се с баш меренджейя-един чех, та той ми каза след като тия огромни машини стигнат Африка , месните им свалят гимите и си правят колички и каруци с тях , другото се хвърля . Е такива пичове внася Меркел , дето ще хранят германците на стари години
53
0
 
9
 
! Отговори
Лошо ще е преди 5 години
Дано не съм жив да видя краят на Европа и нашата раса.
52
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Споко, Европа свършва при Урал. Русия ще бъде нашето спасение.
51
5
 
12
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
200 млн. африканци идват в Европа ?Чудесно !Тогава заминаваме за Русия - единствената бяла държава в света.Вие си стойте тук с Боко Тиквата, лудата бабичка Меркел, меката китка МакАрон, пияндето Юнкер и техните гости !