Убийството на Вики – ясно още в събота? Трупът й открит късно

Купената дрога е сред ключовите улики за разкриването му
Обновена: 13 окт 2018 11:11 | 13 окт 2018 07:30, Анисия Иванова
266
Убийството на Вики – ясно още в събота? Трупът й открит късно
Снимка: Булфото

Двама души подминали мъртвата Виктория в събота. Това място - алеята край Дунав, е оживено, любимо на русенци, казва кметът. Ако двамата, подминали тялото на жената, бяха съобщили в МВР, щяха да хванат убиеца още в събота", убеден е  Петър Петров, който се обажда на тел. 112 за намереното тяло на 30-годишната жена.

Два часа след убийството той намира трупа на Виктория, след като вижда слушалките ѝ да се подават от храстите. Обажда се на тел. 112 в 14,18 ч. Оказва се, че преди него оттам са минали двама души. Единият казва, че не е видял тялото на жената. Другият обаче съзрял кръв и част от трупа. Пред МВР обяснил, че помислил, че това е мъртво животно и не погледнал в детайли. Полицаите не вярват на версията му, но и няма как да я опровергаят.

Още по темата

“Аз се обадих малко след 14 часа, а от медиите разбрах, че убийството е станало около 12 ч. За тези 2 часа не само двама са подминали трупа. Сигурно и други е имало, но те не си признават”, смята Петров.

Купена в петък вечерта в русенска чалготека дрога е сред ключовите улики, довели до разплитането на убийството на Виктория Маринова в Русе. Изнасилвачът ѝ Северин Надеждов я взема от дилър 12 часа преди престъплението.

21-годишният младеж е в чалготеката в петък вечерта на рожден ден. Купонът тече в заведението в ромската махала “Селеметя”. Северин купува от наркотика, известен като кристали. Дилърът е приятел с младежа, двамата пият алкохол цяла нощ. В събота преди обед си тръгват заедно, след като купонът се е преместил от чалготеката в близка къща. Разделят се край реката - до входа на парка в града.

Часът е малко след 10,30 в събота, 6 октомври. По това време журналистката Виктория Маринова точно си тръгва от заведение, в което е пила кафе със свои приятелки. Младата жена е по спортен екип - ще тича в парка, за да се подготви за любителски маратон на следващия ден. Пали колата и я оставя до хотел “Рига”, след което се насочва към крайречната алея, дълга около 5 км. Маринова често тича там.

На това място бягат много хора, според полицията и друга жена тичала по това време, но не стигнала до края. Така Маринова останала единственият бегач, а Северин дебнел, макар да не се целел конкретно в нея. Красимиров започва да следи жената, става ясно от запис на камера.

Мъжът удря Виктория с лявата си ръка. При удара чупи носната й кухина и кръвта се стича право в гърлото на жената, става ясно от съдебномедицинската експертиза. Вероятно младата жена е опитала да вика, тъй като има следи, че е натискана по устата.

Заради запушената уста Виктория не успява да изплюе или изкашля кръвта, която запълва устата ѝ. Тя се дави в нея и умира от задушаване. Според експерти е почнала да вижда замъглено и тялото ѝ се е отпуснало в зверската хватка на изрода, който се е канел да я насили. Смята се, че тя дори не е разбрала за намеренията му да се гаври с нея.

Северин насилва два пъти жената и оставя генетичния си материал по нея. След това насилникът решава да задигне портфейла, мобилния телефон и ключовете на Виктория. Тогана разбира, че е умряла и побягва по обратния път на алеята, където се разминава с 4-ма души, а камерата отново го снима.

И двата записа са лоши, тъй като дървета пречат, а алеята се пада в далечината, разказва "24 часа". Северин бяга, но камера снима как държи телефона на Виктория. Калъфът е семпъл - бежов, и е специфичен. Вижда се отлично на записа, който полицаи ще намерят по-късно.

Северин се прибира, захвърля дрехите си в дома си и се преоблича. Той признава на близките си за убийството, а те му казват да бяга в чужбина. Избира познатата му Германия и тръгва в неделя в 14 часа с приятел.

През това време полицията проверява ДНК профилите на регистрираните за изнасилване, които не дават съвпадения. Затова полицаите се насочват към версията грабеж. Най-добрите криминалисти от Главна дирекция “Национална полиция” работят с колегите си от ОД на МВР - Русе. Екипът решава да разпитат дилърите на дрога, тъй като грабителите често са наркомани.

Така попадат на дилъра на Северин. Той казва, че се е разделил с него на входа на парка, познава го по облеклото от записа от камерата, за който вече са съобщили четирима души, с които Северин се разминава при бягството си.

Телефонът на момичето е забелязан на друг запис в ръцете му, а сложна експертиза от камерите в града пресъздава маршрута на нападателя. Местни хора носят видеа и така полицията стига до дома на убиеца.

Там са намерени дънките му, по които има кръв. Експертиза доказва, че е на Виктория. От тях е свален и генетичен материал от Северин, който съвпада 100% с намерения по тялото на убитата жена. Това става, когато той вече е в чужбина. Теориите, че това е манипулация, означават, че 100 разследващи и експерти са сложили генетичен материал върху тялото на Виктория още в събота и са дали него за проба, което е абсурдно.

Роднините признават в разпити, че младежът е тръгнал към Германия, а справка от Гранична полиция потвърждава, че е напуснал страната. Бързо се разбира, че Северин е в град Щаде при майка си и втория си баща. Германските власти са задействани и го задържат в 20 ч местно време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
7
 
8
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 5 години
Стига с тези теории на илюминати и др.под. От 10 години Бойковата дружина усвоява като за последно и видиш ли , сега взеха да убиват и изнасилват журналисти. Хич не го вярвам
104
1
 
5
 
! Отговори
до прежните преди 5 години
Това го има във всички държави, обикновенните дилъри на квартално ниво не се закачат, защото ще ги хванат с 2 -3 дози или 1 гр трева и за това ще трябват адвокати, дела, съдебен състав, полицайте ще губят време да дават показания и всичко това за една условна или нещо от сорта.С един познат ни спряха в Испания и видяха в пепелника половин парче "шоколад" , стъпкаха го на земята и казаха да внимаваме .
103
17
 
13
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Такаааа.... значи версията е следната - Бойко Борисов плаща на нещастния заблуден ром , да убие , и по възможност 2 пъти да изнасили журналистката , за която преди никой не е и чувал ... след това я застрелва ( според още един oт едиoтите тук ) с 2 куршума в тила , и я омазва с предварително взетата от нещастния ром семенна течност за по - голяма убедителност.Конспирацията е съвършенна!Малък ... изчезващ ... но изключително *** народ!Пуснете ромчето - той е жертва!
102
11
 
12
 
! Отговори
Морски преди 5 години
ГЕРБ са поръчители и извършителите на убийството на журналистката,с цел да прикрият далаверите си с евросредствата.
101
2
 
10
 
! Отговори
nina преди 5 години
Колкото и да е стара апаратурата на криминалистите,те са професионалисти,това им е работата-да разследват престъпления и да хващат убийците.Който смята че знае и може повече,моля да отиде и да стане следовател и да покаже на всички как стават нещата.3.Жалко за жената,нека почива в мир!4.Човешкият б.о.к.л.ул.к,извършил това жестоко престъпление, е опасне за обществото и трябва да изгние в затвора.Аз съм против признаването на вина да опрощава 1/3 от наказанието и да пускат на свобода доказани рецидивисти,както стана и в случая на Вероника.
100
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Убийството нашумя по цал свят, защот беше убита посред бял ден млада, бяла, образована жена. Аз живея в София и всеки ден пътувам с трамвай, в който се качват м..ан..гали.. ходят винаги на тумби. Никога не са САМИ. Признавам си, че се страхувам. Сега са плъпнали по трямвайте след 10 г. българин няма да срещаш по улиците. Ман..галката има 10 деца. Аз съм на 30 г. и нямам нито едно. Не искам и да раждам вече, защото се страхувам , че ще расте сред примитивни изчадия.
99
9
 
9
 
! Отговори
nina преди 5 години
До любителите на конспирации:1.Никой няма полза да убива водеща на предаване в кабелна тв в Русе.Ако някой иска да ликвидира разследващи журналисти,то това са дватата от Бивол.2.Поръчково убийство,наемен убиец-чисто,без следи,свидетели,днк,***,изнасилване и тнт.Рзаликите между двата вида убийства-поръчково и сексуално,както е в случая,са огромни.Колкото и да е стара апаратурата на криминалистите,те са професионалисти,това им е работата-да разследват престъпления и да хващат убийците.Който смята че знае и може повече,моля да отиде и да стане следовател и да покаже на всички как стават
98
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От всички глупости в статията, най-печалната е че разследващите винаги разпитват дилърите на дрога при съмнения за грабеж. Може би вместо да ги разпитват да започнат да ги прибират? Тогава няма да има грабежи и убийства. Разпростронинието на наркотици не беше ли престъпление? Някой може ли да обясни защо след като го знаят този дилър и той е потвърдил, че е продал дрога на таласъма, защо още не е в затвора ?
97
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
2 часа ... . Късно?
96
1
 
12
 
! Отговори
И защо дилъра не е преди 5 години
В затвора, като го знаем кой е?
95
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не можа да спре убиецът-нито общество то, нито полицията, нито роднини и приятели. Можеше да го спре само някой точен изстрел при кражбите му. Например пазача на Дунарит преди 10 години.
94
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цялото семейство в затвора!
93
17
 
0
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Малко ме интересува какво става в парковете, аз съм си уредил живота, който иска да се обажда, неприятности аз не искам, аз съм си уредил живота.
92
2
 
12
 
! Отговори
До 100 преди 5 години
Да,описват 1 път така,после-обратното-преразказ за първокласници! Да се бяха наговорили поне да казват едно и също,а то пълно с противоречия!
91
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормално е при демокрацията да се продава дрога. При демокрацията имаме свобода, във всички цивилизовани демократични страни се продава дрога, отидете в Германия е Берлин да видите какво става.
90
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В тази държава чистачките и дилърите откриват и залавят престъпниците. Да ги вземат на щат в МВР.
89
5
 
17
 
! Отговори
До прЕАтели преди 5 години
Това е най - гадното.Че подобни бози се пускат по всички медии. Явно не промяват, че в държавата все още има мислещи хора. Мислят, че всички са на тяхното изключително ниско интелектуално ниво.
88
3
 
14
 
! Отговори
ПрЕатели ) преди 5 години
Каква е логиката фирма сама да се откаже от договори с голяма печалба, защото ще я проверяват ? Нула логика , ами нали са изрядни , все едно аз да напусна работа, защото ще ми направят ревизия на свършеното. Няма смисъл България е тотална щета след като интелигентността на електората допуска подобни бози да му се сервират.
87
3
 
30
 
! Отговори
Спонсор преди 5 години
До До 87Знаеш ли как и в Сингапур ? Там кат те хванат с дрога и малко след това си при Създателя. Така се решават проблеми. Всичко останало е защита на престъпниците.
86
2
 
9
 
! Отговори
Шерлок преди 5 години
До АнонименА дали е той ?