Гласувано! Британските депутати не искат отложен "развод"

Вотът каза още: Излизането на Великобритания от ЕС - със сделка
Обновена: 30 яну 2019 07:17 | 29 яну 2019 21:52, Веселина Йорданова
169
Гласувано! Британските депутати не искат отложен "развод"
Снимка: БТА

Британските депутати приеха днес поправка, призоваваща правителството да не позволи Обединеното кралство да излезе от Европейския съюз без споразумение, съобщи Ройтерс.

Поправката бе приета с гласовете на 318 депутати, а 310 гласуваха против. Тя не е правно обвързваща за правителството, но от политическа гледна точка е трудно да бъде пренебрегната, тъй като изразява волята на парламента, отбеляза Асошиейтед прес.

Още по темата
Поправката противоречи на възгледите на премиера Тереза Мей, според която единственият вариант да се предотврати Брекзит без сделка е депутатите да гласуват в подкрепа на споразумението й с ЕС.

Депутатите отхвърлиха с 327 срещу 296 гласа поправка към законопроекта за излизането на Великобритания от ЕС, предложена от лидера на Лейбъристката паритя Джереми Корбин. Тя призоваваше парламента да обмисли варианти за предотвратяване на "Брекзит без сделка", включително постоянен митнически съюз и втори референдум, предаде Ройтерс.

Отвърлено бе и предложението на Шотландската национална партия, призоваваща правителството да отложи датата 29 март за излизане от ЕС и да не допусне Брекзит без сделка, предаде Ройтерс.

Поправката, внесена от лидера на фракцията на шотландските националисти в камарата на общините Иън Блекфорд, която изискваше също Шотландия да не бъде извадена от ЕС против волята й, бе отхвърлена с 327 срещу 39 гласа.

Те гласуваха и против поправката към законопроекта за излизането от ЕС, внесена от лейбъристката депутатка Ивет Купър, която щеше да даде на парламента правото да отложи Брекзит - победа за премиера Тереза Мей, която бе против плана, предаде Ройтерс. Депутатите отхвърлиха с 321 срещу 298 гласа предложението.

С 322 срещу 290 гласа бе отхвърлено предложението, внесено от опозиционната лейбъристка депутатка Рейчъл Рийвс - за отлагане на Брекзит.

Британските депутати отхвърлиха с 321 срещу 301 гласа поправка към законопроекта за излизане от ЕС, внесена от Доминик Грийв, целяща да даде на парламента по-голям контрол над Брекзит, позволявайки на Камарата на общините да обсъжда алтернативи на сделката на премиера Тереза Мей с ЕС. Смята се, че това е победа за Мей, която бе изразила опасения, че предложението ще узурпира ролята на изпълнителната власт, предаде Ройтерс.

Депутати гласуваха в подкрепа на предложение към правителството да замени т.нар. предпазен механизъм за северноирландската граница с алтернативна мярка, съобщи Ройтерс.

Поправката, внесена от влиятелния консервативен депутат Греъм Брейди, бе приета с 317 срещу 301 гласа. Тя засилва позициите на премиера Тереза Мей, когато се върне в Брюксел да опита да предоговори сделката за Брекзит - нещо, което ЕС досега изключва като вариант.

Целта на този предпазен механизъм е да бъде избегнато връщането на твърда граница между британската провинция Северна Ирландия и Република Ирландия след Брекзит.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още по темата: Брекзит
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 57Говоря приличен английски - ама по твоите стандарти, побългарен. Щом се ловиш на бас за мач веднага схванах в кои среди пърхаш! Такива с лопата да ги ринеш, тоест посредника работодател е бил пак българин, украинец, румънец или албанец! Отново - jack of all trades, master of none
45
2
 
1
 
! Отговори
didi преди 5 години
До Анонимен 58Ко речи?
44
5
 
8
 
! Отговори
Рок енд рол преди 5 години
ВЕЛИКОБРИТАНИЯ КАКВАТО ЩЕ СДЕЛКА ДА И СЕ ПРЕДЛОЖИ НЯМА ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ ЕС!!!До АнонимеН. Това не го ли писа ти бе, кухар!? Великобритания иска да излезе от ЕС. Протака, защото иска да излезе при най-добри за нея условия, а не защото не иска да излезе. Иска само меда без жилото. Ама за пациент на психодиспансера явно и това е сложно. Пий си редовно хапчетата и слушай дежурния лекар!
43
7
 
7
 
! Отговори
изперкел за затвора преди 5 години
Това е Връхната точка на Некомпетентното управление на Меркел, Юнкер, Туск и придворните им клоуни по периферията като Бо Тик Вун - Балканският Диктатор и братчед по партийна книжка на Ким Чен Ун. Великобритания е просто първата, която напуска потъващият кораб наречен ЕСССР.
42
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 50Говоря приличен английски. Но англичаните не са по-различни от нашите даже с един се хванахме на бас за 5 паунда, че Ливърпу ще отстрани Рома, аз заложих на Ливърпул после спечелих ама дедовия защото инглиза се направи на разсеян, а аз му теглих една и не си ги исках.
41
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой ще им бере ягодите и ще дои кравите след това?
40
7
 
6
 
! Отговори
Василев преди 5 години
На Тръмп половината му мандат мина само да плюе Германия и ЕС, а другата половина да плюе Китай!и сигурно има защо!А представяте ли си неговите британски братчеди, как са се чувствали в хватката и клещите на немската велика индустрия в съюз, в който нямаш никакви шансове да застанеш на върха на икономическата и политическа пирамида!ЕС си е най-обикновена пирамида, и най-силния определя правилата и задава дневния ред!Животът е жесток селяни прости!Пропагандата не е незавсима!Хюи Дейджър!ЦРУ
39
4
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
НЯМА НИЩО СЛОЖНО В НАПУСКАНЕТО НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ!ОЩЕ ПРЕДИ 2 ГОДИНИ ТРЯБВАШЕ ДА СА НАПУСНАЛИ НО ТЕ СЕ ПОЧУДИХА КАК ДА ПРОТАКАТ!!!ТОЗИ ПЪТ НЯМА ДА СЕ ИЗМЪКНАТ КРАЙ С ТЯХ :D
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 42Такава е съдбата когато не си добре с езика и триеш български "софри" без покривка! Почнеш ли да работиш за англичани, а не за/чрез българи, нещата се завъртат на 180 градуса.
37
2
 
19
 
! Отговори
Рок енд рол преди 5 години
Великобритания следва политика на излизане от ЕС. Дали е добре или зле за тях - бъдещето ще покаже. Мен Великобритания не ме интересува. Интересува ме ЕС да защити своята позиция и да не се остави да бъде изнудван от Великобритания.
36
14
 
6
 
! Отговори
Тръмп, Доналд Дж. преди 5 години
важното е, че със сделка или не на 29.03.2019 Великобритания става Независима и Суверена Република. Изнудването, манипулациите на Мафията в Брюксел не сработиха - вече не знам за кой пореден път Брюксел гризна дървото!!
35
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи до 2020 Шотландия ще се отцепи след гражданска война
34
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Гoшу 41Аз съм на доста години и до сега съм свидетел само на едно - гледаме ние българите както едно време пред витрините на корекомите. И така ще си идем вперени с изцъклен базедов поглед.
33
2
 
9
 
! Отговори
Рок енд рол преди 5 години
Пука ми как ще приключи Великобритания! Но наистина на психодиспансера не трябва да им пускат нет. Има доста АнонимНи психари там явно.
32
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 38Бях там пъна мизерия е за минимално заплащане. Ходи ти да живееш като в условията студент, а като си платиш всичко и живееш дори не нормално за Англия оставаш с едни смешни пари, но живееш като скот с още 5 човека в двустаен амартамент.
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 34За по-интелигентните като вас трабваше да сложа бананова в кавички..........ама след като стъпи на кората търси гипс а кавичките ги слагай при рехабилитация!
30
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най ми е кеф как ще изпъдят 2 млна поляци, полвин милион румънци и много хиляди други мижитурки от острова. Бай бай бейби.
29
1
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
До Рок енд ролНЕНОРМА-ЛНИКО ТИ НЯМАШ НИЩО ОБЩО С ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ ТА С ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ЩЕ ИМАШ!!!ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ПРИКЛЮЧИ НЕ САМО С ЕС ТЯ ПРИКЛЮЧИ И КАТО ДЪРЖАВА КРАЙ ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО И ВРЪЩАНЕ НЯМА!!!
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 31За по-интелигентните като вас трабваше да сложа бананова в кавички.
27
10
 
1
 
! Отговори
брексит завинаги преди 5 години
О, йеа, бейби... Брюксел сменя памперси в момента!!