След самоубийството на Чане: Акцията срещу него - и успешна, и не!

МВР да не я превръща в медиен успех, обясни той
Обновена: 30 май 2019 09:03 | 30 май 2019 09:03, Петя Славова
100

"Надявам се този път ръководството на МВР да не се опитва да превръща акцията в поредния медиен успех, защото тя е успешна частично. Половината от нея е провал. И е провал именно в управленската си част, тъй като стана ясно, че в МВР липсва разбиране за оперативна работа", коментира в студиото на "България сутрин" криминалистът Иван Савов.
Още по темата

"Това министерство се ръководи от хора, които за съжаление не разбират от такъв вид дейност. Когато се случи някакво престъпление те насищат района с хора... и всички се досещаме какво следва", каза той.

Заподозреният за двете убийства, извършени в Костенец преди няколко няколко седмици Стоян Зайков, беше открит в района на Долна баня снощи. Когато полицаите го обградили и опитали да го задържат, той открил огън срещу тях. Те отговорили с предупредителна стрелба. Тогава чули изстрел, с който Зайков най-вероятно се е самоубил. Това съобщи по-рано на брифинг вътрешният министър Младен Маринов.

Пред Bulgaria ON AIR Иван Савов бе категоричен, че сега, когато Зайков вече не представлява опасност за обществото, трябва безпристрастно да се разрови целият случай.

"МВР трябва да излезе и да даде информацията на хората такава, каквато е в действителност. Те имат право да знаят истината", допълни той.

По думите му реален отговор обаче ще се получи едва тогава, когато започне по-мащабно разследване на бизнеса, с който се е занимавало семейството.

"Интересно е как един човек, извършил подобно престъпление и укривайки се 20 дни от органите на реда, накрая се самоубива с ловна пушка... Това определено подлежи на доказване. Тъй като Зайков беше изтеглил всичките си финансови средства, аз лично смятах че този човек отдавна вече не е на територията на България", отбеляза криминалистът.

Стоян Зайков беше в неизвестност от 10 май, когато бе открито тялото на бившата му приятелка, от която има дете. На 16 май пък полицията откри и тяло на мъж, който бил братовчед и съсед на Зайков. По данни на МВР жертвата, убита с ловна пушка, е била сред разпитваните след изчезването на заподозрения за побоя и убийството на половинката си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
17
 
! Отговори
bat' Vasko преди 4 години
Все един и същ край на всички трагикомични сериали на МВР. Трябват им нови сценаристи, сегашните са по-зле от тези на Game of Thrones.
27
9
 
4
 
! Отговори
пушещ на Конака.... преди 4 години
Ако Чане си беше изиграл правилно картите след първото убииство и наличната преднина от 12--или повече часа бе тръгнал с наличните си пари веднага да бяга навън щеше да има някакъв шанс да се укрие-- НО след като бе задействана полицията и вече течеше заградителна дейност изведнъж се откри и второ убииство вътре в района от който трудно можеш да се измъкнеш--полицията вплътни частите си и започна методично да претърсва всичко и накрая се оказаха прави ,а и беше логично ЧЕ той е в района !
26
0
 
5
 
! Отговори
Питам преди 4 години
До Анонимен 6 Кой е третия убит от Зайков ? Да не си ти ?
25
0
 
9
 
! Отговори
до 17 преди 4 години
По трудно е да пишеш доклади, отколкото да придремваш в патрулката! Представи си, че е петък, ти си някакъв шеф на РПУ и към този час - 09.48 ч. ти нареждат отгоре да 10.00 ч. да изпратиш доклад, във връзка с отговор на министъра на парламентарен контрол, за случай от преди 2 години!
24
1
 
14
 
! Отговори
Хаха преди 4 години
Тия от МВР само дето атомна бомба не хвърлиха за този
23
5
 
3
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
До Анонимен 1 Нормално е да не си убеден. Ти не беше убеден и че ГЕРБ ще спечели изборите , ама ето че се указа истина.
22
0
 
9
 
! Отговори
До 10 преди 4 години
Организираните престъпни групи разиграват полицията със закони, наредби, инструкции, наши хора чи всякакви други подобни. Да не мислиш, че са такива аматьори ката Зайков?
21
1
 
7
 
! Отговори
Ставри, СЦЗ преди 4 години
А Цецов, кого!!????!
20
2
 
5
 
! Отговори
To6 преди 4 години
Пак самоубийство в т.н. престрелка ! НОРМАЛНО ! КАКВО ДА КОМЕНТИРАМ ? ПОЛИЦИЯТА ЛИ, МИ И ТЕ СА ОШАШАВЕНИ ОТ ТОВА СЛЪНЦЕ !!!
19
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нинова ако бе поставила Иванчева начело на листата, щеше да има поне 30 000 гласа повече! Поне имаше кауза - Да защитим една невинна жена от политическа репресия! Но нали Ленчето трябва да се фръцка в Брюксел!
18
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Това министерство се ръководи от хора, които за съжаление не разбират от такъв вид дейност. Когато се случи някакво престъпление те насищат района с хора... и всички се досещаме какво следва", каза той."Абсолютно вярно. Полицаите не са виновни, че следват нечии заповеди. Виновни са онези отгоре с великите си планове.
17
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откраднали ти колата - вдигат рамене в недоумение; разбили ти жилището - вдигат рамене в недоумение; За какво са такива безделници? Да драскат само доклади и приказват глупости, че нямало престъпност?
16
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако се беше сдружил с оня от Лясковец, щяха да превземат цялото МВР.
15
2
 
27
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Нормално е като си обкръжен да се самоубиеш! Не е нормално граничара от Елхово да отива на другия край на България да го задържа! Щото няма друга работа на най натоварената европейска граница и Бойко само с него се хвали! Директора на РГДП Елхово - преуморен от работа по телевизията, че и името му не знаят, а тия столичните едни лъскави, избръснати, начело с министера дават интервюта и говорят работи, които не са за говорене! Младенов бил използвал 70 фотокапана! Аллоуууу!
14
1
 
5
 
! Отговори
Има преди 4 години
една държава, дето все ни я пробутват за пример. Та там има една много важна длъжност в право охранителната система. Длъжността е ИЗБОРНА!!! Не е ли време и тук подобните и да са изборни?
13
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така и така всички накрая се самоубиват, няма смисъл да се провеждат PR смешни полицейски акции и да се харчат парите на данъкоплатците. Няма смисъл от тази смешна структура, която тежи на бюджета.
12
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чане ги е бил заобградил в гората и открива предупредителна стрелба по полицаите те отвръщат на огъня за да не стане масов убиец на 20 полицая той се самоубива .Чане не е пръстъпника, а жертвата в тази ситуация и е спасил живота на десетки полицаи.
11
0
 
15
 
! Отговори
Станой от Софстрой преди 4 години
Зайков не е приятел на интелекта и зрелостта. Някаква жена му засегнала крехкото его, заради което я утрепал, после се крил като шумкар сума ти дни, и затова време пак не станал приятел на интелекта и зрелостта, не беше късно да се предаде с адвокат, не беше сигурно, че ще го осъдят и колко, пък дори и в затвора, щеше да е жив и здрав, и след 10 години- на свобода, за да могат женорята пак да му нараняват крехката душевност:)
10
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само един човек направи цялото МВР за смях и го разиграваше цял месец. Ами ако беше организирана престъпна група?
9
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кое му е успешното??? Убил хората, направи луди полицаите, похарчиха се излишни пари за акцията.