Полицаите не стреляли по Зайков, а предупредително. Чане се застрелял сам

При операцията няма пострадали униформени, уточни вътрешният министър Младен Маринов
Обновена: 30 май 2019 06:48 | 30 май 2019 06:44,
81
Полицаите не стреляли по Зайков, а предупредително. Чане се застрелял сам
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Униформените не са стреляли по посока на издирвания за две убийства в Костенец Стоян Зайков, а са произвели само предупредителни изстрели. Според данните към момента Зайков се е самоубил. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Младен Маринов на брифинг на мястото на инцидента.

Още по темата

Зайков е бил засечен в местност край Долна Баня, но при опит да бъде задържан е открил огън срещу полицаите. Те са отговорили с предупредителна стрелба. След това се чул изстрел, като най-вероятно лицето се е самоубило, обясни МВР шефът.

Според информацията към момента Зайков е разполагал с някакъв вид гладкоцевно огнестрелно оръжие.

Вътрешният министър обясни, че е разговарял със служителите и според тях изстрелите, които са произвели, не са били по негова посока. Министърът обясни, че органите на реда са предприели действия по отвличане на вниманието, след като повече от две седмици не успяваха да заловят заподозрения.

Няма данни Зайков да е имал помагачи, каза още Младен Маринов.

Ден 19 от издирването: Куче улови следа от Чане край Костенец

При операцията няма пострадали униформени, уточни вътрешният министър.

В акцията са участвали екипи на Гранична полиция, СОБТ, КОБРА и други. В момента на място се очаква да дойде група за извършване на оглед, случаят ще се поеме от следовател.

Вътрешният министър каза още, че в двадесетдневната операция по издирването на Стоян Зайков са били използвани абсолютно всички технически средства и нововъдения, сред тях и над 70 фотокапана.

МВР издирваше Стоян Зайков от 10 май, когато тялото на 38-годишната Милена Шишкова беше открито край дома й в Костенец. Всички следи водеха към бившия й партньор Стоян Зайков.

Дни по-късно, на 14 май, братовчедът на Зайков - Валентин Петров, бе открит мъртъв в дома си.

Първата следа от Чане беше уловена от полицейско куче на 17 май. Полицаите намериха и пушката, с която беглецът вероятно е убил братовчед си. Убиецът скрил оръжието в пчелен кошер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
1
 
! Отговори
Емо преди 4 години
До със сигурностПоне щеше да се разбере със сигурност дали той е застрелял съседа. сега така и така ще му го припишат на него.
63
2
 
2
 
! Отговори
Емо преди 4 години
Фотокапаните вече са основния арсенал на ловците, не пушките. Камера със СИМ-карта и сензор за движение. Изпраща MMS при доловено движение със снимка на смартфона. Интересна полиция имаме - като стрелят по нея, тя стреля във въздуха. А Чането защо се е самоубил? Защото няма вяра в българското правосъдие. Пък и е по-лесно и по-удобно за всички. А най-голямата издънка на полиция и др. органи, че не са взели мерки преди Чане да убие жена си. А че не могат да задържат, а само да самоубиват видяхме
62
1
 
6
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 4 години
Дали американски полицай ще повярва на съчиненото по горе ...?
61
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С тази ловна пушка се е направил на решето,как се е решил да се самоубие като е знаел колко много боли,шом е имал ловна пушка значи е бил ловец-една пушка,втора пушка,може трета да има за всяка жертва по една,но простррелян от ловна пушка грях бере и затуй някои са използвали ловната пушка даже с резани цеви за такива цели.
60
2
 
4
 
! Отговори
със сигурност преди 4 години
Не виждам по какъв начин този убиец е можело да бъде хванат жив И като влезе в затвора до живот каква е ползата -народа му плаща издръжката той никога няма да се поправи Най много да убие още някой в затвора Сам си е избрал съдбата
59
0
 
9
 
! Отговори
ами преди 4 години
Що за полиция и специални служби от рода на "Кобра", мобра, като НЯМАТ право да стрелят срещу човек,който стреля стрещу тях? Защо по дяволите тези специални служби имат по над 10 оръжия върху себе си,облечени като нинджи, и няма да реагират адекватно,какви са тези заповеди на ръководните органи???
58
2
 
5
 
! Отговори
Сатира преди 4 години
И да са го застреляли какъв е проблема. Извършил е двойно убийство и след това се укрива, открил е огън по тях. Ако беше в САЩ, Франция или Русия направо щяха да си излязат със изявление - "ликвидирахме престъпника".
57
0
 
6
 
! Отговори
Спонтанно питане преди 4 години
Полицаите не могат ли да стрелят предупредително - ама по същия начин, както по Чане - и когато ги нападат тумби роми или когато гонят типове с множество криминални регистрации, тоест непоправими?Според мен, когато роми нападат полицейски, медицински или училищни кадри, не може да не са въоръжени и в суматохата някой от тях може сам да простреля себе си. Същото важи и за онези, които са с много крими регистрации.
56
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво се чудите, нали като отидат по сигнал за силна музика и се започва -"Ама моля ви се , намалете музиката, .... 10 мин по-късно - "Ама моля ви се , не ни бийте много"... след още 10 мин , хубо че ни биите
55
2
 
3
 
! Отговори
Ясен преди 4 години
Като се има предвид, че никой няма да претендира за тялото, шансът то да е на издирвания клони към нула.
54
1
 
6
 
! Отговори
Шкумбата преди 4 години
Опитен полицейски служител прави оглед на местопрестъпление - самоубийство . И пише докладна. Част от крак..... намерен на пътя. Част от другия крак... на пътя. Глава - на пътя. Видимо лева ръка .... на трю.... на тутара.... на тетоаръ..... ритнал я при другите и написал - на пътя .
53
3
 
4
 
! Отговори
Наблюдател до 57 преди 4 години
Чисто технически е възможно да е натиснал спусъка с показалеца на крака си и така да се е гръмнал в гърдите.
52
4
 
5
 
! Отговори
Iceblast88 преди 4 години
Мвр ги е срам да признаят истината, хайдута е стрелял по плондер на МВР, но тъй като не бил със съчми за тлъст дивеч, те се абсорбирали от шкембето на тлъстака и рикуширали обратно към злия хайдут.
51
1
 
9
 
! Отговори
бай х преди 4 години
извършил убийства с пистолет и се самоубил с пушка ??? ти да видиш ....и пушката е била 12 калибър като тия пушки помпи на спец полицаите просто съвпадение .....
50
2
 
8
 
! Отговори
Кух профил преди 4 години
Да се гръмнеш сам с пушка в гърдите не е ли малко трудно, от ергономическа гледна точка? Не е ли по-лесно с тая дълга цев да се гръмнеш под брадата? Взел дългата пушка, насочил я в гърдите си, едва стигнал спусъка и го натиснал...... Не думай бе.
49
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Некадърници, за нищо не стават - не могат един т ъп селянин да заловят с цялата бронирана техника.Накрая го самоубиха - както и останалите...
48
3
 
6
 
! Отговори
iceblast88 преди 4 години
Злия престъпник като видял как родните милиционери се препъват докато се опитват да се дотъркалят до него от смях изтървал пушката си и се самоубил. Това е престъпление по непредпазливост. Ето как родната милиция успява да спре престъпниците. С покъртителната си некадърност ги кара да се самоубият от смях. Представете си само как 2 часа след изстрела родните тлъстаци най накрая са се дотъркаляли до него за да констатират лошото стечение на обстоятелствата. Цирк та дрънка. МВР комеди пикчърс!
47
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Топ криминалистите са се събудили :))))
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето, гербавият *** Гледна точка го осъди-няма какво да питаме, виновен е и това е!Ама той ли е, не е ли, ако е той при какви обстоятелства е извършил деянието, вменяем ли е изобщо?Няма значение, да се убива и точка!Това са тиквените избиратели!
45
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С колко контролни изстрела се е самоубил?!