Българо-румънски тормоз в Англия: Банди печелят по 20 000 паунда от обири

Нашенките се движили по 5, тарашели по оживени улици
Обновена: 14 юли 2019 12:09 | 14 юли 2019 09:52, Красимир Ангелов
124
Българо-румънски тормоз в Англия: Банди печелят по 20 000 паунда от обири
Снимка: Reuters

Банди от добре обучени жени с българско и румънско гражданство печелят по 20 000 британски лири на месец от обири по улици и магазини във Великобритания, пише британският "Сън".

Те действали на оживени улици и в големи търговски вериги или луксозни магазини. В помощ имали и специални екипи от хора, които да забаламосват набелязаните жертви.

Бандите, наброяващи до пет души, работели по четири седмици на ротационен принцип. Техни мишени били често пъти японски и арабски туристи. Една от бандите била заснета съвсем случайно в акция, когато тайландска туристка си направила селфи със селфи стик. Точно в този момент бандата й отмъкнала 400 лири.

"Сън" се е сдобил и със снимки от мобилни телефони на членове на една от бандите. На една от снимките се вижда голяма камара от банкноти от 20 лири, а на друга коледно дърво украсено с банкноти от 50 лири.

Частен детектив, работещ на Оксфорд стрийт, казва, че обществеността все още не си дава сметка за мащабите на проблема. Много от магазините, в които действат бандите, използват услугите на частни детективи и се обръщат към полицията, само като заловят крадец с хиляди лири у него, тъй като полицията и без това била претоварена от работа. Иначе детективите задържат крадлите, взимат им данните от личните карти, правят им снимка и им издават забрана за влизане в магазина, разказва детективът, цитиран от БТА.

Самите крадли си имали ранг, като начело стояла жена с прозвището Диана Експрес. Група от крадли, действащи винаги по пет, се наричала Спайс гърлс. Отделно прякорите на петте в групата били Страховитата, Бебчето, Дъртата, Красавицата и Закръглената.

Крадлите обикаляли из цялата страна, а когато натрупали достатъчно пари, се прибирали у дома в огромните си къщи, разказва детективът.

Твърди се, че жените са от районите на трите най-големи града в България и от района на Букурещ в Румъния. Те пътували с личните си карти, но някои от тях имали и британски шофьорски книжки. За първи път са започнали да идват през 2007 г., когато паднаха ограниченията за работа за българи и румънци, твърди „Сън“.

Ако крадлите са две, то става дума за румънки, но по-големи групи са общо взето българки, разказва детективът. Крадлите носели дизайнерски очила и скъпи чанти, но се познавали по маратонките, които из позволявали да се придвижват бързо. В магазините те набелязвали жертвите и ги следвали на улицата. Там някоя от тях разсейвала жертвата, като я молела да я ориентира по карта, защото уж се е загубила, или пък се навежда да си завърже точно пред нея обувките. През това време други взимали парите на жертвата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
33
 
! Отговори
UK съкс преди 4 години
Безсилието на "всемогъщите".Така се случва когато една държавна администрация е толкова толерастка и разглезена и с много меки китки че не е способна да обвини за престъпленията и да накаже индивидуално виновниците а глупаво прехвърля вината на цяла нация като така бяга от отговорност.Вместо да кажат хванахме Асан, Айше и Драганеско да крадат и те бяха осъдени и откраднатото върнато тия меки та чак пухкави "полицейски сили" казват - българи и румънци извършват кражби в Лондон.
45
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
кви Българки ... уточнявайте че става въпрос за РОМКИ.. че не ми позволявате да напиша истинската дума. пишете на английските си колеги *** да не употребяват думата Българи в тези случаи, имат си тяхня джипси..щото същите тези индивиди в България отричат да са Българи и проговориха Турски че и мислЮмани станаха.
44
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната съвсем целенасочена антибългарска пропаганда...
43
4
 
17
 
! Отговори
! преди 4 години
Българо-румънски тормоз в Англия e не точно казано. По точно е да се каже рома и синти тормоз в Англия. Тези са пришълци от едно бъдещо време в което няма България и Румъния а има обединена държава под името Романия и владетел е наследника на цар Киро-алкохола и министър-председател е внука на бат Сали-самоковеца.
42
2
 
8
 
! Отговори
татарин преди 4 години
До Az те оставят своите пари те ако не идват кой ще дойде едни мошенници на морето вземаш кола под наем връщаш колата не можеш да си вземеш депозита навсякъде търсят начин да те измамят
41
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
голямо разкритие...кардарашите са там от години,някой тартори тия пари ги правят за няколко дни не за месец..
40
7
 
23
 
! Отговори
Az преди 4 години
То и британската помия идва на черноморието да се налива и оповръща всичко , ама ние нищо не казваме...
39
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
като са смотани англичаните ще ги крадат ами! нали имат камери за сигурност - да ги хванат и в панделата. като има престъпление, има и наказание. престъпника няма националност.
38
1
 
39
 
! Отговори
Грамофон преди 4 години
Продават си децата. Учат ги да станат ***, джебчийки, обирджии. Мъжки и женски. Това са "ромите". България може и да я няма един ден на картата, но рано или късно светът ще се събуди от тази либерална повърня. И "ромите", ще са последните, които някой ще се опита да спаси.
37
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така-така, българи били. А могат ли да прочетат един български вестним, като са българи? Те вече налазиха западняците. След десетина години същите ще са с британски, немски и други паспорти. И тогава цял свят ще види какви са британците, немците и т.н. и на цвят, и телект и на всичко. И тогава и те ще обясняват, че нямат сестра.
36
18
 
5
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 4 години
Ромите са много Прагматични - не си оставят Децата да умрат в Мъки от РАК в Болници .Те крадат за да си изгледат здрави ДЕЦА - Да сте виждали Ромче с Обява за помощ за Лечение ???
35
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
кралицата да си ги интегрира...
34
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бреййй, голям проблем, бе!!!Румънски и български джебчии (брътчедите,бе) са Главния Национален Проблем на дребнобритания???-))))))
33
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На англичаните са им проблем африканците и арабите, ама не признават!
32
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заради пиянството и държането англичаните са пословични! Никой в Европа не ги иска,искат им парите и се принуждават да мълчат! Хайде да не си отваряме устата,проблемите не са само наши!
31
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А пак ония дето все минават за българи и румънци щото не им пише пройзхода в паспортите.Англия да не обвинява нас краде я Римската империя, а и нали българите и румънците нормалните им бяха проблема е ето махаха ги а араби турци и сие даже им улесниха влизането но забравиха че нашите римляни и чуждите са неразличими едни от други а нашите са и царе на измамите.Те англичаните мислят че римланкте ще им работят като нас е да ама не римляни не работи той се издържа от крадене на чиждото да римляни.
30
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А англичаните са пияници,ние също сме дигнали ръце от тях!
29
1
 
34
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 4 години
Колкото са българи, толкова са и румънци.Джипси, джипси !
28
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ееее 5 ромки поставиха на колене армията и полицейските сили на Нейно Величество.Дали ядрен удар ще промени играта или само ще ги накара да миришат по-зле?
27
3
 
14
 
! Отговори
Да ви имам преди 4 години
Източниците за клюки ! Сън е най най най ама наистина НАЙ клюкарския и долнопробен вестник в Англия ...