Българо-румънски тормоз в Англия: Банди печелят по 20 000 паунда от обири

Нашенките се движили по 5, тарашели по оживени улици
Обновена: 14 юли 2019 12:09 | 14 юли 2019 09:52, Красимир Ангелов
124
Българо-румънски тормоз в Англия: Банди печелят по 20 000 паунда от обири
Снимка: Reuters

Банди от добре обучени жени с българско и румънско гражданство печелят по 20 000 британски лири на месец от обири по улици и магазини във Великобритания, пише британският "Сън".

Те действали на оживени улици и в големи търговски вериги или луксозни магазини. В помощ имали и специални екипи от хора, които да забаламосват набелязаните жертви.

Бандите, наброяващи до пет души, работели по четири седмици на ротационен принцип. Техни мишени били често пъти японски и арабски туристи. Една от бандите била заснета съвсем случайно в акция, когато тайландска туристка си направила селфи със селфи стик. Точно в този момент бандата й отмъкнала 400 лири.

"Сън" се е сдобил и със снимки от мобилни телефони на членове на една от бандите. На една от снимките се вижда голяма камара от банкноти от 20 лири, а на друга коледно дърво украсено с банкноти от 50 лири.

Частен детектив, работещ на Оксфорд стрийт, казва, че обществеността все още не си дава сметка за мащабите на проблема. Много от магазините, в които действат бандите, използват услугите на частни детективи и се обръщат към полицията, само като заловят крадец с хиляди лири у него, тъй като полицията и без това била претоварена от работа. Иначе детективите задържат крадлите, взимат им данните от личните карти, правят им снимка и им издават забрана за влизане в магазина, разказва детективът, цитиран от БТА.

Самите крадли си имали ранг, като начело стояла жена с прозвището Диана Експрес. Група от крадли, действащи винаги по пет, се наричала Спайс гърлс. Отделно прякорите на петте в групата били Страховитата, Бебчето, Дъртата, Красавицата и Закръглената.

Крадлите обикаляли из цялата страна, а когато натрупали достатъчно пари, се прибирали у дома в огромните си къщи, разказва детективът.

Твърди се, че жените са от районите на трите най-големи града в България и от района на Букурещ в Румъния. Те пътували с личните си карти, но някои от тях имали и британски шофьорски книжки. За първи път са започнали да идват през 2007 г., когато паднаха ограниченията за работа за българи и румънци, твърди „Сън“.

Ако крадлите са две, то става дума за румънки, но по-големи групи са общо взето българки, разказва детективът. Крадлите носели дизайнерски очила и скъпи чанти, но се познавали по маратонките, които из позволявали да се придвижват бързо. В магазините те набелязвали жертвите и ги следвали на улицата. Там някоя от тях разсейвала жертвата, като я молела да я ориентира по карта, защото уж се е загубила, или пък се навежда да си завърже точно пред нея обувките. През това време други взимали парите на жертвата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
6
 
14
 
! Отговори
пецата преди 4 години
Ако крадът от западняците и карат парите в бг то определям това за похвално, същото правят западните политици с българия ,крадът от нашите джобове с които плащаме таксите за ес , за нато, за самолети, държавен дълг , скъп ток , некачествени чужди храни и т.н.
25
1
 
31
 
! Отговори
Владислав преди 4 години
Прав бях, веднага ми изтриха мнението, като посочих какви са джипчийките.Извинявам се, те са чистокръвни шведи, слънце невидели.
24
2
 
14
 
! Отговори
dsdsa преди 4 години
Сън=шок=тоалетна 'артия
23
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Български граждани живеещи в България но с румънски корени , у нас ги наричат Копанари същите тези с Тел. измами , Държавата не си познавата Ромите , у нас има няколко различни Ромски общества с различни подкорени , не всичките са еднакви по регия и.т.н някои от тях самомоволно или вероятно насила няма точна информация са се християнизирали в течение на векове а някои ислямизирали
22
2
 
11
 
! Отговори
хъша преди 4 години
сега следва ли общественно полезен труд в чест на нейно величество кралицата?
21
2
 
27
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
по английските общественни места е фрашкано с камерикак така едва сега ги залавят?
20
19
 
7
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 4 години
Хората може да са роми , Закона не ги е Заковал за Кражби .Баневи и Галеви откраднаха Милиари Долари и съсипаха Съдби .Какво от това че са си направили по едно Къще ?Всеки се оправя в Живота как Може - има деца .
19
2
 
16
 
! Отговори
ГОШО преди 4 години
Е защо не ги заловят
18
5
 
17
 
! Отговори
Слънчарски преди 4 години
Уф, не се научихте. Щом е от вестник "С*н" или е фалшива новина или е хиперболизирана и изопачена до неузнаваемост. Тая хартия, неставаща дори и за тоалетна, само се чуди какви измишльотини да пише, за да баламосва хората да го купуват. Тоя "детектив" явно знае достатъчно, а не се е обадил да ги арестуват. Че и имена чак знае, произход и т.н. Видели са някой шавнадция на клипче да гепи 20 паунда и почват измислиците и филмите, че са групировка, едва ли не по-организирани от Якудза. Тъпанарщини!
17
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На британските медии сега разбира се са им виновни българите и румънците. За роми с български паспорт и дума не може да става. Джебчийките били българки. А иначе през останалото време клишето е че България дискриминирала ромите.
16
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Където има кражба има и българин. Като дупе и *** са.
15
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на братята роми.Добре шетат из ЕС.Предприемчиви са,експедитивни и бързо се ориентират.
14
6
 
11
 
! Отговори
Ko4o преди 4 години
Браво на момичетата, грижат се за роднините и просперитета на България. Харчат си парите у нас, а не като техните сродни души Ветко, Маринела, Николай, Евгения и тем подобни , които изтърсват не гадните англета, а всеки един от нас с кражбите на ДДС, акцизи и подареното им от червените ***!
13
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да видят и англичаните какво ни е на нас.А защо не ги интегрират?Даже и английски шофьорски книжки си имали.Бре,бре,бре!А тука направо си ги купуват.Тия ще трябва да са от по-образованите.И английския научили и книжки взели.У нас едвам изкарат до 7 клас с тройки по милост,а в Англия какво развитие само.Може и милионерки да станат.С тия темпове на печалба.
12
1
 
9
 
! Отговори
Оле майко преди 4 години
£20000 на ден ми е някакси по-реално.
11
9
 
14
 
! Отговори
До коментар номер 8 преди 4 години
Това, че румънците са изключително *** парчета е първото нещо, което ми направи впечатление. С две ръце потвърждавам. Не съм в Англия, но навсякъде са явно такива.
10
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така им се пада на англичаните.Да продължават да се трудат наще момичета.Тук какво да прават,кой ще обират като всичко е обрано.
9
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе, а като отиде нормално българско момиче в Холандия за да се пробва да си намери някаква нормална работа, разни изeдници без оглед на националност (има ги и българи и турци и руснаци и украинци и полци... ама и холандци и англичани също има) ако я надушат, че е сама и/или беззащитна, веднага търсят как да направят схема, че да я вкарат в игрите си да я направят кукла за платена любов, от която да печелят те.
8
2
 
16
 
! Отговори
Малка подробност преди 4 години
По-точно,тъмно шведски тормоз!!!!!
7
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Елементарно Уотсън! Поредното обяснение за брекзит, но и като знам колко сънародници в момента е в кралството само, за да взема обезщетение, т.е. да е на борсата дето му викат. Разбирам защо ще се случи брекзит, разбирам и защо българската здравна и социална система издиша, но нищо, после ще се насочим и към други европейски народи.