Прокуратурата пусна доклади на Малинов до руснаците

Какви планове е имал председателят на "Русофили"?
12 сеп 2019 14:38, Александър Попов
421
Прокуратурата пусна доклади на Малинов до руснаците
Кадър: bTV

Прокуратурата публикува част от докладите и документите, които е правил обвинения в шпионаж председател на "Русофили" Николай Малинов.

Заличена е само информацията, която засяга права и интереси, както и лични данни на трети лица, съобщават от държавното обвинение.

"На опитите за компрометиране на действията на правоохранителните органи, прокуратурата ще отговаря с публичност и прозрачност, при спазване на презумпцията за невиновност и законовите права на гражданите", съобщават от прокуратурата.

Те се разпространяват с разрешението на наблюдаващия прокурор.

Документите са на руски език. От тях става ясно, че "Русофили" са съсредоточили своята дейност в няколко основни направления, с които да се противодейства на прозападното влияние у нас - създаване и поддържане на сайтове, създаване на влиятелен аналитичен център, създаване на собствен телевизионен канал и прерастването на "Национално движение Русофили" в партия. Достигането на целите можело да стане само със силни медии, чрез които да прокарват идеите си.

Малинов призовава за помощ, тъй като движението няма да се справи само със собствени сили. Той описва целите и постиженията на "Национално движение Русофили", сред които личат възобновяване на изучаването на руски език в детски градини, изграждане на паметници на руски исторически личности, подпомагане на студенти да следват в Русия и др.

Всички документи можете да видите тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


421
Още по темата: Николай Малинов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
334
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За малиноФ правата лОпата, за членовете на русофили..........тоже.......за решетникоФ без въпроси.....
333
0
 
13
 
! Отговори
и четвърто преди 4 години
Българи, знаете ли, че по закон у нас за шпионска дейност присъдата е до 15 години? Трябваше да го науча от чуждите медии!
332
6
 
15
 
! Отговори
за шпионите преди 4 години
Първо. Българсската прокуратура не дължи обяснение на Русия, а го дължи на българите. Второ, одобрявам прозрачността. Трето, все още няма бг реакция на съобщението на македонските тайни служби, че в София работи център на ГРУ против Северна Македония. Искам имената на шпионите и съответното им наказание.
331
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Волен Сидеров каза, че е свидетел как Борисов се е срещал с агента на КГБ Путин. Два пъти. Това законно ли е.ффффхахахаАтанас Атанасов каза, че пенсионер като Решетников е никой и че властите се занимават с предизборен кьорфишек. Шпионите са си в посолствата и боковото правителство нищо не е направило претив руските шпиони нито при Скрипал, нито при опита за преврат в Черна гора, когато имало доказателства, че именно руски дипломати в София са участници. Каза и Бойко да не си приписва актив
330
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
гЛЕДАМ ВЪПРОСНИЯ Е ПОСОБИЛ, че прозападни политици напълно са унищожили армията ни и стопанството ни - за тях шпионска афира и затвор няма ли да има. Защото ние армия все още нямаме, имаме един стадион хора.
329
3
 
24
 
! Отговори
двоен мутростандарт преди 4 години
ПРЕДИ НЯКОЛКО ГОДИНИ ИЗЛЕЗЕ СКАНДАЛА УИКИЛИЙКС. БЯХА РАЗПРОСТРАНЕНИ ГРАМИ НА АМИРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО В СОФИЯ. ТЕ НЕ БЯХА ОТРЕЧЕНИ СЛЕД ТОВА И СЕ ОКАЗАХА ИСТИНСКИ. ЗАТОВА И СКАНДАЛА БЕШЕ МНОГО ГОЛЯМ. ТА В ТИЯ ГРАМИ СЕ ЧЕТЕШЕ КАК ОНЯ ОЧИЛАРКА МАЛТИН ДИМИТЛОВ ОТЛИЧНО ЗАЩИТАВАЛ АМИРИКАНСКИТЕ ЕНЕРГИЙНИ ИНТЕРЕСИ В БЪЛГАРИЯ, А ПЪК ЕДИН ДРУГ ПРЕМИЕРИН САМ СЕ ПРЕДЛАГАЛ ДА МУ КАЗВАТ КАКВО ДА КАЗВА ТА ДАЖЕ В ГРАМИТЕ МУ СЕ ПОДИГРАМАТ ЛЕЕКИНКО. ИЗЛЕЗЕ И НЕЩО ЗА НАРКОТРАФИК И ТН
328
18
 
10
 
! Отговори
Ауу преди 4 години
Голям *** излезе този, другар. Как лъжеше, че е невинен...
327
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Леле колко са зле управниците и държавните ни хрантутници. Ама поне да бере се постарали да ползвате някой читав скенер или поне да бяхте поизчистили чернилката от фона щото очите ми изтекоха до като прочета за какво иде реч, а ако само това са ви доказателствата, пригответе се да дадете една приятна сумичка на човека, щото ще ви осъди и още как.
326
23
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От Запад за нас нищо добро не е дошло, няма и да дойде, така е било и в исторически план който иска да чете историята.Преди ни командваше ЦК на БКП и ЦК на КПСС *** имахме суверенитет и можехме що годе да вземаме някакви решения.Сега ни командва ЦК на ЕК и примката е стегната нашите не могат и да пръцнат без да знае ЦК-та на ЕК, е що ги ручахме тогава жабетата ???Те искали ние да станем нормална страна ха ха как като ни стрижат и крадат ли как ще станем "нормална" ха ха ???
325
24
 
32
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 4 години
Хората искат да станем нормална европейска държава, а не мафиотска руска провинция.
324
23
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всъщност тая организация, която мислех за куха, е работила сериозно за развиване на отношенията между България и Русия, за подпомагане на студенти и изучаване на руски език. Работа, която заслужава уважение. Добре че прокуратурата публикува информация за това, което вършат. Това си е голяма реклама за "русофили".
323
27
 
29
 
! Отговори
ГНУСНИ ЕВРЕЙ преди 4 години
как трият гадове мезки и да триете и да не триете нищо мяма да се промени 85% от Българите НЕНАВИЖДАМЕ Американския окупатор !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
322
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Странно е един доклад да бъде "доклад до руснаците", както са го написали в заглавието. Това май намирисва на пропаганда. Не е ясно какво точно означава "до руснаците", освен като фраза с пропагандна стойност, целяща да внуши нещо негативно към "руснаците". Кои точно са тия "руснаци", всичките ли?
321
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво наказание, бе, когато истинските престъпници са на свобода. Пенсионният фонд "Доверие" беше препродаден 11 пъти по време на прехода. Това не е ли бланшизман? БТК беше приватизирана за 250 млн евро, купена от Русев като Виваком за 300 млн, а сега искат а я препродадат за 1 милиард. Кой печели на гърба на българския народ, събувайки го бос и гол? А за Булгартабак какво - чакат да мине давностният срок и да кажат:"Ами нищо не можем да направим с иванкостовите далавери, защото давностният срок е изтекъл." Ако спиш с Ким Кардишян, наказанието ти ще е на небето от господ-бог.
320
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 335 Ти чуваш ли се какви ги гугукаш - още преди 5 години Виваком беше продадена на Спас Русев (който е някакъв бушон в схемата). Там е работата, че продажбата на Виваком не би могла да се извърши без съгласието на българската държава. Точно тук обаче е горещият картоф, който сега се опитват да го хвърлят на Малинов. Той си писал някакви наброски преди 6-7 години - наброски абсолютно без значение, останали му за лична консумация. И аз навремето си направих бизнес план да купя Айфеловата кула, но не би. Нашата прокуратура живее в миналото бешело време на виртуалния джунгал-джангъл.
319
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дотук се вижда само желанието на амбициозен човек да получи от чужбина пари за придобиване и управление на български фирми от медийния сектор с ограничено влияние в икономиката и политиката и да е техен финансов ръководител. Останалото е псевдоаргументация с повърхностни политически разсъждения. За привличането на инвестиции отвън е необходим обаче преди всичко бизнес план. А за влиятелна партия трябват реални политически и икономически стимули за членовете и симпатизантите.
318
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Malinov persona non grata I van ot Balgaria, sled kato si izleji nakazanieto.
317
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 337 Какво ги дъвчеш - сега има сателитни пакети от теле-програми - ако искаш американски, ако искаш френски, ако искаш руски - какъв ти е проблема изобщо. Има и пакет от теле-програми за българи в чужбина. Да не говорим пък, че в интернета има всякакви теле-програми
316
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На другаря Малинов искам да подскажа отново да се въведе руска телевизия в петък и никаква друга. Това ще издигне до небесата пропадналия авторитет на Русия и Путин в България.
315
2
 
7
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
До do 325А тези които не демонстрират обич нито към САЩ нито към Русия а само към България ?