Детето, ударено от кола на НСО, пресичало на червено?

Автомобилът се движел със скорост около 40 км/ч
Обновена: 13 дек 2019 09:13 | 13 дек 2019 07:00, Елка Василева
297
Детето, ударено от кола на НСО, пресичало на червено?
Снимка: архив, Reuters

Момчето, което беше пометено от автомобил на НСО на бул. "Драган Цанков" в столицата, е пресичало на червен светофар, предаде репортер на DarikNews от мястото на произшествието.

Шофьорът на BMW 3, което се води на президентската администрация, се е движил със скорост около 40 км/ч. Той е бил сам и вече е прибирал колата към гаража. Има много свидетели на инцидента, които са разпитани.

14-годишното момче е било със свой връстник, който се опитал да го издърпа от пътя на колата, но приятелят му е притичал пред гумите.

Въпреки ниската скорост водачът не е успял да предотврати произшествието, защото момчето е изскочило изненадващо.

Още по темата

От мястото на инцидента то е закарано в болница "Света Анна", където са пристигнали и родителите му. Тийнейджърът е с лицева травма, счупена кост на носа, два избити зъба, счупена ръка и се намира в съзнание, научи още DarikNews от разследващите.

На мястото на инцидента и след полунощ имаше екип на Военна полиция и военен прокурор, а по-рано там бяха и представители на ръководството на НСО.

Колата, ударила детето, е превозвала един от секретарите на президента Румен Радев. Закарала е високопоставения чиновник до тях и на връщане, когато шофьорът е бил сам в автомобила, се е случил инцидентът.

По-рано беше съобщено, че пострадалото дете е прието е в Спешното отделение на УМБАЛ "Св. Анна". То е с опасност за живота, съобщиха от лечебното заведение.

Когато бъде изяснено защо и как автомобилът на НСО е блъснал пешеходец, от службата ще излязат с официална информация.

Националната служба за охрана изразява дълбоко съжаление за пострадалото дете и уверява, че при установяване на виновно поведение на служителя на НСО ще бъдат предприети всички изискуеми от закона мерки, съобщиха от службата.

'Ако се докаже вината на служителя на НСО, който по-рано днес блъсна дете в София, то той ще бъде уволнен. Това посочиха от службата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


297
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
0
 
26
 
! Отговори
Сто преди 4 години
Национална Служба за Таксиметрови услуги и Убийства - НСТУ
150
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква функция изпълнява БМВ тройка, кола от класа на Голф, в президентството? Нито може да е представителна кола, нито има смисъл за обслужващ автомобил да се взима скъпа марка.
149
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи, това са пълни глупости.Ако се е движил с 40, няма как някой да не го види и да скочи пред него. Това не е кеартална уличка, а 4-лентов булевард. Никой няма да тръгне да пресича на червено, когато има кола. Изводът е - движил се е с 90-100, за да хване светофара.
148
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този инцидент и последвалите "обяснения" от НСО са предостатъчен повод за протести, оставки и съд на виновните лица. Трябва да излезем да протестираме, защото тези наглеци вече се подиграват с нас!
147
0
 
38
 
! Отговори
Ай стига бе преди 4 години
На 14 не е на 4 годинки. Ако 14 годишен е решил да се 'втурне' под гумите на беззащитния и изморен от тежък труд НСО водач, то явно е нещо ненормален, някакво *** момче. Има ли документ за ***? Бил се втурнал, водач с 40 км/час пък не го бил видял и то водач, който следва да е обучен да има мълниеносни реакции. Не се връзва
146
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аз кола на НСО да се движи с 40 не съм видял, карат като луди навсякъде
145
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аз кола на НСО да се движи с 40 не съм видял, карат като луди навсякъде
144
1
 
20
 
! Отговори
Бегай оттука Бе!?!! преди 4 години
Закривай ги тия дето са били на Частно пак, с държавна пара. УБО ли е, НСО ли е, за донори на органи Не стават. Ама Тиквата е от тях и ги реанимира заради Народната любов. Ама и той Нема да Иляди.
143
1
 
14
 
! Отговори
Да питам преди 4 години
Трябва да слезна до центъра. На кой телефон да си поръчам превоз от НСО? По-евтино ли излиза от такси?
142
2
 
28
 
! Отговори
Дръндер преди 4 години
Карал е с 40? Травматолог аз не съм, но мен ме е блъскала кола със над 100 километра в час. Тогава се получават такива травми. При 40 км няма такива травми. Няма начин!
141
1
 
34
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 4 години
Защо ли не ме учудва,че ще изкарат виновно момчето(без значение дали е виновно)!!!!!Все пак е България!!!!Никога,никои от НСО не е виновен!!!!!Аз поне не съм чувал за такъв случай!!!!!!!Цялата държава е "пародия"?!?????Много жалко ..............
140
3
 
18
 
! Отговори
Асен преди 4 години
14-годишното момче няма как да знае закона за движение по пътищата, още повече, че тия коли на НСО минават на червено по закон
139
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега остава детето да е пило червено вино.
138
2
 
26
 
! Отговори
DDD преди 4 години
Немам думи! Родната полиция ни гази! Е НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!!!
137
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След допълнително разследване пък ще се окаже, че колата всъщност е била спряла, а детето се е движело срещу нея с превишена скорост.
136
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре, някой съмнявал ли се е, че детето е пресичало на червено, а БМВ-то се е движело с 40км/ч??? То това беше ясно още когато излезе новината. Детето сигурно е било и пияно и надрусано. Много е грозна тая история. Не прави чест на НСО да го говорят това, а на медиите да го разпространяват! Но България е полицейска държава, и няма надежда някой от НСО някога да бъде осъден. Както и цялата държава. Да не забравяме, че почина 3-годишно дете, а лекарката се върна на работа с аплодисменти.
135
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 130Със Samsung е било
134
10
 
13
 
! Отговори
ДНЕС=ПИК=ОТВРАТ преди 4 години
АЗ СЕ ЧУДЯ, ЗАЩО НОВИНА 1 Е КАТАСТРОФАТА С КОЛАТА НА НСО. ТЕПЪРВА СЕ ИЗЯСНЯВАТ ФАКТИТЕ ПО СЛУЧАЯ, А ДЕТЕТО ВЕЧЕ Е В "ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ТЕЖКО СЪСТОЯНИЕ" И ШОФЬОРЪТ НА АВТОМОБИЛА Е ВИНОВЕН.А ТО БИЛО, ЗАЩОТО НСО Е НА ПОДЧИНЕНИЕ НА ПРЕЗИДЕНТА И КАКЪВ ПО-УДОБЕН СЛУЧАЙ ДА СЕ ОБРУГАВА ДЪРЖАВНИЯ ГЛАВА. ВЧЕРА ОНЯ ОТ БАНКЯ НИ СВЕТНА, ЧЕ ПРЕЗИДЕНТЪТ Е ЗЛОБЕН, ДРЕБНАВ И ЗАВИСТЛИВ. ПРЕДСТАВЕТЕ СИ. А ТОЙ БЛАГОВЪЗПИТАН, БЛАГОРОДЕН, ЧЕСТЕН, УМЕН И РАБОТЛИВ.ТАКА ЧЕ,ДНЕС И ПИК ДЕРЗАЙТЕ!БОКО ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА ВИ ПЛАЩА
133
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НСО съществува, за да дава парички на работещите в нея.
132
3
 
21
 
! Отговори
678 преди 4 години
ВСО таксиметрова служба ли е? Нека някой да излезе и да каже какво презвижда закона, кой трябва да се вози в тези коли. Как може с парите на народа да се возят секретарки и секретари, да се ходи на пазар за рокли? Защо вече 24 часа никой не е взел отношение, та те ни избиват по улиците, нас и децата ни. Докога ще го търпим това тъпо ***?