Осем нови случая на коронавирус в България

Общият брой на болните вече е 51
Обновена: 15 мар 2020 20:37 | 15 мар 2020 17:01, Нели Христова
468
Осем нови случая на коронавирус в България
Снимка: БГНЕС

Осем нови случая с коронавирус са открити в България. С тях болните от COVID-19 стават 51 души. За тях на редовния брифинг в неделя съобщи началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

"Във ВМА са направени 83 проби. На базата на тези 83 проби са установени 6 положителти пациента. В националната лаборатория са извършени 51 проби - 2 са положителни. Във Варна - 12 проби, 1 е положителна, но тя е към Националният център. В Стара загора са 16 - отрицателни", каза ген. Мутафчийски.

В лечебни заведения са приети само пациентите със средно тежка картина - 10 във ВМА, в Белодробната болница - 5, Пирогов - 1, Александровска - 1, в Плевен - 4, в Габрово - 2, във Варна - 1.

Генерал Мутафчийски специално обърна внимание на "пътя на варненския пациент+.

"В разгара на епидемията в Италия хваща самолета от Варна след 10 март и отива в Бергамо, в центъра на епидемията. От Бергамо отива в Барселона. От Барселона се прибира в София, след което със сухопътен транспорт се връща във Варна+, каза Мутафчийски.

"Ето за това говорим дами и господа", добави той, очевидно визирайки неспазването на препоръките за спиране на разпространението на коронавируса.

"Слава Богу, след като се е прибрал, веднага се е явил в болница. Най вероятно, защото като е пристигнал, е разбрал за какви мерки става въпрос - 5 години затвор и т.н.", каза Мутафчийски.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


468
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
295
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как генерал Мутафчийски стана главен вирОсолог(според Караянчева)като е хирург?
294
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Варненския пациент"се оказа една голяма манипулация и лъжа.Прочетете в "Афера"
293
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искам щаба за дезинформация да започне да отговаря на въпросите на журналистите чинно, както е редно, а не да се пуска един журналист с *** въпрос и после да се отказва информация. Колко човека са тествани и колко са под карантина без да са тествани? Защо не се тестват хората, какво се чака, защо не се отговаря на хората и техните притеснения?
292
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпроси за наглите *** на ГЕРБ:1. защо няма маски?2. защо няма ръкавици?3. защо няма предпазни очила?4. защо няма да има достатъчно реанимационни апарати?5. защо обвинявате целия народ а не посочвате вашите грешки?6. защо няма дезинфектанти?7. защо сте сложили за шеф на щаба генерал-бушонче-получаващ пения и заплата а не един друг генерал?8.Къде са тестовете всеки да се тества?Нека управниците започнат да действат спешно а не да се *** и лъже.
291
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ami kat ne va hvasta diariata, askera v afganistan, ko da prai toz koremen doktor, samo s angliiska sol i tesi darzii voinishki komunisticheski drehi moje li da jivee?! Daje ne go puskat na camping s palatka v novi iskar ili suhata reka... i toi kato kamikadzetata da kateri pervazite i palmite li?
290
0
 
5
 
! Отговори
Коко преди 4 години
Така наречените щабове да престанат да насаждат паника сред хората стига с тези обяснения колко заразени от къде защо да кажат на хората че това се лекува за разлика от рака и спина всеки нормален човек със корона вирус или без него спазва нормални норми за хегиена говоря за нормалните хора естествено че и перничани са нормални но ситуацията ги поставя в друга ситуация заради алчността на управляващите калинки
289
2
 
0
 
! Отговори
Дядо Либен преди 4 години
Като гле Дам коментари Те не се Очудвам , че хора Та бяга Т...
288
6
 
1
 
! Отговори
султанана ще спаси! преди 4 години
Ще си прибере отново раята!
287
7
 
1
 
! Отговори
запада западна преди 4 години
Вече не е мечта зя наши емигранти! Майка Турция ще ни прибере отново при султана!
286
5
 
2
 
! Отговори
Струваше ли си? преди 4 години
До ХахахаТрябваше ли целия свят да изгори ат пандемия за да измрат всичките комунисти?Заради тях изгоряхме всички за да светим! Пролетарии съединявайте се заразявайте се!
285
2
 
1
 
! Отговори
на Бойко ташаците преди 4 години
Това ли ще ядат?
284
11
 
1
 
! Отговори
Хахаха преди 4 години
Какъв терминал 2 бе момче?Емигрантчетата се прибират панически на сюрии в лошата до вчера България.За сега тези и Европа,утре и тези от Америка!
283
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПУСКАЙТЕ В ПЛАТЕНА ОТПУСКА ЗА 14 ДЕНА ЦЯЛАТА СТРАНА ДА СИ КЪРКАМЕ УСАМОТЕНО И ДА СИ КОПА МЕ ГРАДИНАТА
282
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Терминал две еднопосочен веднага щом приключи тази дандания. Няма значение посоката. ГЕРБ и неговата баба БСП да си намерят от кой да крадат.
281
1
 
17
 
! Отговори
ТОЗ ВАРНАЛИЯТА преди 4 години
ГО ИЗГОРЕТЕ ЖИВ ЗА НАЗИДАНИЕ ХОДЕЛ ЗАЕАЗЯВАЛ ИСПАНИЯ БЪЛГАРИЯ НАВРЕД ...ТАКИВА СА ЗА ТРЕПАНЕ
280
3
 
11
 
! Отговори
Имам си име и ник преди 4 години
Ноооо, виждам в този човек новият Министър на здравеопазването ни, защото той трябва преди всичко да лекува, а този човек го умее, освен че ни доказа професионализъм във всичко на което бе подложен, прочетох автобиографията му, която е завидна и положена с труд, желая му успех и здраве, както и на всички ни и нека Бог е с нас!!!
279
3
 
8
 
! Отговори
Minuva42 преди 4 години
До АнонименТе с такива анонимни смелчаци се започват кризите.
278
2
 
44
 
! Отговори
Minuva42 преди 4 години
За мен това си е форма на тероризъм.Ако в разгара на епидемията се разходиш до там и се върнеш в България да се прибереш с влак от София до Варна, не си просто ***! Ти си терорист!
277
2
 
13
 
! Отговори
HBK преди 4 години
В този момент, въпросът за естестсвото, и произходът на Корона-вирусът трябва да отиде на заден план. Спешното е да осъзнаем размера на опасността и най-вече какво да правим с оглед на профилактика и лечение на пораженията от него. Най-напред:1. Леталитетът от Корона-вирусът е по-висок от този при традиционните форми на грип. От данните в пресата той се движи между 2.5 до 7.0 % в различните страни. Тези данни са подвеждащи; те нямат научна, епидемиологична стойност защото отразяват отношението на починалите към диагностицираните (с теста за Корона-вирус). По важно е отношението на починали
276
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Да питам 300Инкубационния период е средно между 2 до 14 дни .Казват мнооооооооого рядко до месец. Може да се е заразил в БГ, преди да хукне навън . Няма как да се разбере .