Още 25 болни от коронавирус, общото броят им вече е 379

57% от инфектираните са мъже, 43 на сто са жените
Обновена: 31 мар 2020 10:48 | 31 мар 2020 08:12, Камелия Цветанова
331
Още 25 болни от коронавирус, общото броят им вече е 379

25 са новите болни от коронавирус за последното денонощие и така броят им нарасна до 379. Вече има случаи на болни и в Силистра.

Още по темата
113 са в болница, 13 са в интензивни клиники, няма починали през денонощието, съобщи началникът на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

От заболелите 57% са маже, 43% са жените.

18 от пациентите са медицински персонал.

През нощта новите случаи са в София - 1, Варна - 3, Силистра - 2, Шумен - 1, Бургас - 4, Кюстендил - 4, Кърджали - 1, Пловдив - 3, Стара Загора - 1.

Общо изписани са 17 души, които са с две отирцателни проби за COVID-19.

Проф. Мутафчийски призова хората да спазват мерките, които са наложени за ограничението на разпространението на COVID-19.

"Ние имаме отговорност пред хората да опазим техния живот. Поне всички са единни, че ако се отпусне краят, системата няма да може да понесе този брой болни. Заради това понасяме всякакви обиди и хейтове, но не си променяме мнението. Нашите мерки не се знае дали са правилни, но щом ги следват и другите, това ни дава кураж да си остояваме позицията", коментира той.

По думите му това е вирус, за който експертите нямат доказателства, че се държи като другите.

Според неговсички ще понесем и здравословни, иикономически щети.

Проф. Мутафчийски призна, че заповедта за носенето на маски на обществени места е резултат от дълго обсъждането.

"Ние не измисляме неща, а това, което правим е следствие на  добрите практики в света. Китай, Корея, Израел и големите държави от ЕС са основните ни източници. От вчера задължително е носенето на маски в Израел и в Австрия", каза той.

"В глобален мащаб има недостиг на маски и това изправя хората пред труден казус, но доста от предприятията в последните дни започнаха да шият и заради това гратисният период е 0 часа в събота", допълни проф. Мутафчийски.

РЗИ ще прецизира точно къде да се носят маски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 217Те ги мият. Не знам ти на коя планета живееш.
193
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в Тайван който се справя добре, една от целите е била да се помага на хората
192
2
 
12
 
! Отговори
Късметлия преди 4 години
Вчера влязох в банката с маска и излязох с една торба на Лидл, пълна с пари. Учудих се малко, ама нейсе.
191
7
 
6
 
! Отговори
ии преди 4 години
Заповедта на министъра гласи ВЕДНАГА!!!В ролята на какъв се изживява генерала че да промоня значението за ЗАПОВЕДТА?!
190
4
 
15
 
! Отговори
Край преди 4 години
Генерала прави каквото смята за добре НО е длъжен да обяснява всяка забрана.Забелязва се цензура - един човек зададе 5 логични въпроса към него в един сайт - днес те не могат да се пуснат.Забраната да се ходи в паркове и по улици по единично или по домакинства е нелогична. Забраната да разходиш дете също.
189
1
 
6
 
! Отговори
gf hf mf :> преди 4 години
До wtf,А интернет в началото е бил замислен да е безплатен за всички, не че и сега няма достатъчно хора, които го ползват, но все пак...Говори се, че чипове на този етап не са необходими, защото смартфоните вършат подобна работа.Ще видим какво ще измислят след края на пандемията, като оценят щетите.Дано не сме в началото на края... :)
188
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до до маскатаВируса се разнася по капков път.
187
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този вече ми омръзна.
186
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо големите супермаркети не бъдат задължени да мият подовете със и без да има ковид19.
185
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дори страна като Германия призна че приема Южнокорейския модел.Защо ние не постъпваме никога така а вечно имаме някакви си наши решения.
184
1
 
0
 
! Отговори
СС преди 4 години
До Анонимен Такъв ли си се родил или после се случи?
183
2
 
8
 
! Отговори
до до маската преди 4 години
А тези които са заразени и не знаят (14-21 дена) и не кашлят, не пръскат ли вируса? Или не виждаш, че го пръскат защото нямаш електронен микроскоп монтиран в очите. И щом не го виждаш, значи не го пръскат около себе си? Логиката ти 481е желязна, дори каменна.
182
3
 
12
 
! Отговори
Mister Cro преди 4 години
Някой ходил ли е по аптеките скоро време? Има ли маски и спирт? Питам, понеже нали премиера-слънце каза, че индустрията ни почвала ударно да произвежда защитни облекла и то с по-високи качества, както и, че били освобождавали спирт от държавния резерв. Дайте инфо да не се разкарвам излишно! Ако няма маски, ще сложа един чорап на лицето, то и без това разлика няма от обикновените маски! ...хахахаха
181
5
 
8
 
! Отговори
До маската преди 4 години
Маските къде са произведени и каква е гаранцията за тяхното качество на всяка една партида и бройка.Какво да правят хората с алергии непоносимост и каустрофобия. Защо големите супермаркети не бъдат задължени да мият подовете със и без ковид19.
180
5
 
10
 
! Отговори
До маската преди 4 години
Носенето на маски може да е задължително, но не е наложително освен за болни хора, които кихат и кашлят като за последно. Миенето на ръцете е въпрос на възпитание,образование и култура.
179
1
 
15
 
! Отговори
до 209 преди 4 години
Мутафчийски казваше това, защото следваше СЗО. Там са или адски *** или безотговорни или умишлено престъпни типове. Кое да избера не знам. Но извода е че цялото СЗО е за уволнение и съд.
178
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди ден погребалния генерал твърдеше точно обратното.Маските нямали никакво значение дори създавали измамно усещане за сигурност.Днес същата плешива тиква фъфли колко много маските ни пазели.Напълно копира дебелия пожарен генерал ,който вечер отрича казаното сутрин от самия него.Оставка мушмороци ,оставка!
177
11
 
10
 
! Отговори
маската преди 4 години
Носенето на маски + миене на ръцете е напълно достатъчно (и е необходимо) за да се ограничи вируса. Всички други *** полицейски мерки трябва незабавно да се прекратят.
176
7
 
18
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 4 години
За един месец този коремен генерал и ръководения от него герберски Щаб от некадърници не можа да намери най-обикновени маски.ФАКТ.Уж ходиха по цехове и фирми ,снимаха се с някакви извънземни костюми и щитове ,но в крайна сметка-НИЩО.Главната Тиква в държавата дори щеше да изнася защитни облекла и откри нова пазарна ниша , а Меркел му се молила по телефона.С тези измислени генерали и с глоби по 5000 лв вируса няма да победим.
175
3
 
11
 
! Отговори
wtf преди 4 години
До gf hf mf :>Всички се усещат, но предпочитат лесния начин - главата в пясъка.Елита знае, че трябва да се справи с две неща - свободата в интернет и свободното придвижване. Ако не можем да се организираме, да разменим информация в интернет и да излезем да изразим позицията си, направо сме на финала.Бих повярвал на всяко правителство което започне да раздава ДЪРЖАВНА земя на хората, за да я обработват. Другите "мерки" са пародия.