Ръст на болните от COVID-19, вече са 611, 30 нови случия за денонощие

Излекуваните са 48, сред тях и жена на 70 години
Обновена: 9 апр 2020 10:31 | 9 апр 2020 08:09, Камелия Цветанова
325
Ръст на болните от COVID-19, вече са 611, 30 нови случия за денонощие
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За последното денонощие са регистрирани 30 нови болни от коронавирус. От тях тях в болница са 18.

С 5,2% е увеличението на болните, съобщи началникът на оперативния щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

Още по темата

33 случая са установени сред медицинския персонал. Има нов случай  - една лекарка на 62 години без данни за контакти с пациенти.

Излекувани са 48 човека.  6 нови случая – 3 мъже от ВМА, трима от Пазарджик и една медицинска сестра от Пещера

В Пазарджик един от излекуваните пациенти е жена на 70 години.

Мъж на 72 години е починал в Шумен. 24-ма са починалите. Средната възраст при тях е 65,2 г.

27 от болните са в интензивни отделения.

Най-много за болнично лечение са приети в София.

Сред изследваните над 1000 полицейски служители двама от тях са с антитела, които показват прясна инфекция, те ще бъдат допълнително изследвани, обяви главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.
Други 7 имат изградени антитела, които показват, че инфекцията е преминала.

Военните служители също са изследвани. Моряци, прибиращи се от Румъния, също ще бъдат подложени на тестове, няма оплаквания сред тях.

Засега се оказва съвсем правилна стратегията на правителството и на здравните власти, че масово изследване ще бъде скъпо и недостоверно, смята Кунчев.

Проф. Мутафчийски призна, че онлайн се предлагат доста лекарствени продукти, някои от тях напълно фалшиви.

Подадени са сигнали, но в това отношение Наказателния кодекс трябва да се оправи, коментира той.

Според него няма никаква медицинска логика в това да се разхлабят строгите мерки за ограничения, след като нямаме никакъв имунитет срещу коронавируса. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Според него няма никаква медицинска логика в това да се разхлабят строгите мерки за ограничения, след като нямаме никакъв имунитет срещу коронавируса." Мдаа, има логика, има логика, както казва Ники Пънчев... Като седим затворени вкъщи КАК да имаме имунитет срещу коронавируса, който можем да изградим само като НЕ СИ седим в къщи?... На маймуни ни правят. Ама не сме маймуни, ами сме си направо оФце.
209
4
 
15
 
! Отговори
КАКВО КРИЕТЕ преди 4 години
ОПИТИТЕ ЗА ФАШИЗОИДНО УПРАВЛЕНИЕ????
208
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 193От медицинска гледна точка това заключение не е доказано. Може да се окаже точно обратното.Ние както и останалите държави сме в един експеримент. Ако лятото се окаже хладно и влажно и вируса оживее, а ние не сме изградили имунитет това няма да е добре.
207
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЗозоКондими за главите на Боко и Годжи!
206
1
 
3
 
! Отговори
естествен подбор! преди 4 години
До Чарлз ДарвинCOVID-19 не подбира партийни и безпартийни! Всички заедно с БКП-ДС и Герба!!!!
205
5
 
25
 
! Отговори
??? преди 4 години
30 нови случая, а колко от тях са се заразили в чужбина и са внесли заразата в България? Може би пак 30, а ние залудо си стоим вкъщи. Всеки ден на летище София кацат десетки самолети с вирусоносители, които никой не ги спира да разнасят заразата из България. Интересното е, че повечето полети ги няма на сайта на летището, но самолетите прелитат над центъра на София и се виждат.
204
3
 
5
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 4 години
Всички чакаме по панелките до 13 май, на 14 май излизаме сички и след 2 седмици на 28 май ще има пик на заразените.
203
0
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Мда, както за СПИН има кондоми за члена, така и за Коронавируса да направят за другата глава кондоми и готово :))))))))))))))))))))))))))))))))
202
1
 
3
 
! Отговори
dokladi преди 4 години
време е тези доклади и отчети да се публикуват на специален официален сайт, с включени видео обръщения на "началниците"/който иска да ги слуша денонощно/ и вградени мобилни приложения, иначе сутрин се стресират малките деца и бабите, подчинените медии да спрат да мултиплицират отчетите създават само паника, дори сред шефовете си
201
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От овова което прочетох вчера в една реномирана чужда агеция ми настръхна косата.Тази "корона" ще изпрати много в небитието.И млади и стари.Ще има втора вълна със сигурност.Младите които преболедуват вируса не изглаждат достатъчно анти тела (3 пъти по-малко отколкото при възрастните) и могат да повторят тежко заболяването..Испанският грип при втората вълна е убил много българи във възрастта 25-40 г.тази история няма да свърши скоро и определено ще свърши зле за МНОГО хора.
200
3
 
6
 
! Отговори
ХХХ преди 4 години
Защо казвате постоянно колко са заразените ? Защо не казвате колко са излекуваните или ако кажетве то те са няколко само ? Пандемията е от 8-ми Март ....това са 30 дни ....нали карантината е 14 дни и лечението ? Как от тогава си стоят заразените още в графата "Коронавирус" ? До 20-24 Март имаше стотици заразени ....още ли са заразени 30 дни по късно ? Нещо НЕ ми излизат сметките ....или ще кажете "Това е целта да НЕ излизат"?
199
5
 
7
 
! Отговори
Д-р Исня преди 4 години
До Въпрос!!!"Защо ние седим вкъщи"Защото навън има много енриковци, които са с ниска здравна култура и с мнение, че ограниченията за безмислени. Да ги омете тях вирусът първо и хората, които ги е грижа, ще могат да излизат после както се казва на изметено.
198
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Въпрос!!!Масово не се спазва карантина но това е така понеже има корупция и връзкарство.Местните ромеи също се хвалят с това и демонстративно не спазват ограниченията.
197
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 186Да с прасетата е така но има и неграмотни злобни и прости същества и не само сега такава е ситуацията в нашата страна, като ги знам как ходиха едно време по манифестации.
196
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не случайно Бил Гейтс има 8 изследователски центъра за био технологии вируси и т.н.не е случайно че 2019 год прави подготовка за епидемия от ковиди сега разработва ваксини.затвор за обама и хилъри
195
1
 
31
 
! Отговори
Въпрос!!! преди 4 години
Моля накоя мисирка да попита като как така очевадно не важи карантината за ромеите, като непрекъснато сноват из София например. Някои дори се хвалят, че са дошли наскоро от Испания и Италия. Защо ние седим вкъщи, а се позволя те да внасят и да разнасят зараза?! Тогава всички мерки са напълно безсмислени!!!
194
6
 
11
 
! Отговори
Йово преди 4 години
3 седмици карантина, нормално е заболелите да стават по малко а те растат. Така е когато в България дори карантината е фалшива!
193
9
 
1
 
! Отговори
39 преди 4 години
Явно на много хора им липсва Тревата по градинските пейки и ги обсебва лудост и злоба срещу мерките
192
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Благодарение на ГЕРБ и Бойко Борисов сега България е сравнително добре на фона десетки други държави.
191
5
 
6
 
! Отговори
До анонимен преди 4 години
Къде ги измисли тези 4-5 милиона болни. В Китай имаше ли 1 милиард болни? Самото изследване на полицаите и военните показва че няма разпространение на болестта в България и чрез карантината може да спрем заразата. Китай случайно да позволи да се зарази 1,4 милионното му население за да пребори заразата. Генерала и Щаба следват опита на Китай и чрез ликвидиране на местата с зараза ще дойдем до лятото когато вируса ще изчезне както през 2003 и 2012 изчезнаха и не се появиха другите корона вируси