"Война за маски": Егоизмът на САЩ достигна кулминацията си

Открито задържат консумативи, дори и от съюзници
9 апр 2020 09:22, Нели Христова
287
"Война за маски": Егоизмът на САЩ достигна кулминацията си
Снимка: БГНЕС

Заради появата на коронавируса, сякаш се появи нов вид вражда между държавите. Започна "Война за маски", както се изразиха CNN. А един от най-големите участници в този конфликт е САЩ - страната непрекъснато задържа маски от други страни, включително и такива, които са им партньори.

Германия съобщи, че маските, които е поръчала от Китай, са задържани от Вашингтон. Те са транспортирани из цяла Америка. Франция също се оплака, че и нейните маски са останали в САЩ.

Канадското радио CBC съобщи, че от Европа до Южна Америка, партньорите на САЩ се оплакват действията им. Според тях американската страна заграбва крайно необходими медицински ресурси чрез закупуването им на високи цени или директно задържане, съобщават от Радио "Китай".

Според съобщение на германските медии, поръчаните от Германия маски от Китай са били задържани и са транспортирани за страната. Френските медии също писаха за задържани маски от САЩ за тяхната страна.
Освен това САЩ активират и "Закона за отбранителното производство", който беше въведен по време на Севернокорейската война, с цел забрана на износа на медицински материали. Вашингтон не само изиска от компания 3М, водещ производител на маски N95, да транспортира произведените в чужбина маски към страната, но и забрани да ги изнася за Канада и Латинска Америка.

"Ние се нуждаем от тези маски и не искаме други да ги получат." Това заявление на американския глава показва кулминацията на националния егоизъм в борбата с епидемията.

В тази връзка партньорите му изразиха разочарование. Епидемията е като огледало, което показва истинското егоистично и грозно лице на някои американски политици, както и истинската същност на "Америка на първо място". За Европа подобно отношение може да се обобщи с думите на бившия председател на Европейския съвет Туск: "Кой се нуждае враг, когато има приятел като САЩ?".


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
246
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тоя па щял да излиза от НАТО. Къде ти е силната Германия? Нито сега я има, нито с бежанците е имаше. Кви армиии, кви глупости. Ти ли ще ставаш Армеец :) въздухар.
245
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Христо Христов

"- - там е работата, че нищо не отпуска и затова не чуваме. А ти си поредния лъжещ еврофилски трол."

"Европейската Централна Банка отпуска общ пакет от 750 милиарда евро за справянето с последиците от кризата." - Тиери Бретон , Еврокомисар по въпросите на вътрешния пазар

Тро*е, скрий се.
244
3
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
"ЕС отпуска колосални суми за възстановяването на Италия и Испания .." - там е работата, че нищо не отпуска и затова не чуваме.

А ти си поредния лъжещ еврофилски трол.
243
0
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
@247

Франция прати маски, преди да закъса. После конфискува маски предназначени за италия.

Ценности европейски.
242
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Евала и провокацийка ...
241
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Разбираме ,че американците са ,,ограбили" западните си партньори,само ,че трябва да се спомене цялата истина ,а не само част от нея!
Вярно маските са поръчани в Китай и други източно азиатски държави,много е важно да се доуточни ,че фирмите които трябва да ги ушият за американски изнесли производствата си в Далечния изток!
След заповедта на Тръмп за преминаваненна военновременно производство никоя американска фирма не сме е да не се подчинява!
240
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А в същото време в Турция маските се раздават безплатно по аптеките.
239
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До До ХА ХА ХА

Франция, Германия и Австрия изпратиха няколко милиона маски на Италия. САЩ изпрати 100 млн долара помощ на страната. Германия прие италиански и френски пациенти. Швейцария прие също френски пациенти. Норвежки и Румнски медицински екипи са в Италия за да помагат. ЕС отпуска колосални суми за възстановяването на Италия и Испания ... за всичко това много няма да чуете, защото тия дето вършат работата не си правят смешна евтина реклама с трици.
238
4
 
10
 
! Отговори
гост преди 3 месеца
ФАЩ са паразите и злото на тази планета дано всичко им се върне и да се затрият
237
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
не разбирам какво не е ясно
по данни на самите американци смляните индианци на територията са 90 милиона
- със заразяване със шарка и класическо оръжие сабя и пистолет
смляха най-красивия град в европа - дрезден през втора световна
изпариха два града в япония с атомни бомби
влачат богатства от цял свят без да се съобразяват с никой
-обама обяви нацията за изключителна
не виждам разлика с хитлер
свиха ни 3 милиарда
а сега ще ни отпуснат и кредит
сигур с нашите пари
236
7
 
10
 
! Отговори
Ангел преди 3 месеца
Така се успява в света еврогейци!!!Американците много добре са научили старата мъдрост, че щастието за един е нещастие за друг!!Ти да си добре означава ,че друг трябва да е зле !!По този начин Америка действа и спрямо икономиката затова са номер 1
235
5
 
25
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 3 месеца
Това е истинското лице на САЩ

Русия и Китай изпратиха маски за Италия, Турция изпрати маски за България, а САЩ ограбват законните собственици и получатели на маските!
234
0
 
12
 
! Отговори
До ХА ХА ХА преди 3 месеца
Така е.
Франция, например също блокира експорта за Италия на шведските заводи за защитни облекла и маски в Марсилия, за да си ги запази за тях ...
233
0
 
4
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 3 месеца
Ако пък производителите/дистрибуторите са толкова етични: да не продават на този, който предлага най-добра оферта, а на този, който е най-симпатичен ... например.
232
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Така работи пазарната икономика.
231
2
 
7
 
! Отговори
До 236 преди 3 месеца
И защо да е фейк...фирмата 3М не произвежда нищо в Америка...произвежда в Китай....т.е. ти купуваш от 3М в Америка стоката се произвежда в Китай и се транспортира за 3М но 3М когато реши да ги прати на купувача те се конфискуват
230
1
 
6
 
! Отговори
Оптимист преди 3 месеца
Хора!!! Гледайте от хубавата страна!!!
Кога друг път ще ви се удаде случай да влезете маскирани в банка?
Може и маска на клоун, може маскирани като Дядо Коледа нали?
Законът не забранява а разрешава!
Може и с *** от цигулка на рамо?
С два резервни пълнителя 7,62mm калибър?
Ееех, фантазии...
Майтапа настрана, но тая лудост трябва да спре!!!
229
0
 
3
 
! Отговори
Do anon преди 3 месеца
Къде ще ги осъдят анончо?В Дания ли?
228
21
 
5
 
! Отговори
anon преди 3 месеца
фейк нюз. ако американците задържат легална пратка за друга държава ще ги скъсат от съдене. най- вероятно става въпрос за контрабанда която се опитва да мине през америка и американците я спират. пък и каквото кажат cnn- е под съмнение така или иначе.
227
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Пян_Гъ

Наричам конспирация онова което те накара да напишеш сигурно единствения ти сериозен и нетрол пост в цялата тема. Както казах, ставате изведнъж много разумни и премерени, когато се сблъскате със същите глупости които бълвате постоянно. Кефи, защото се вижда, че през останалото време нарочно се правите на луди. Какви са причините, само можем да предполагаме. :)))))