Разбиха престъпна банда, внесла у нас половин тон колумбийски кокаин

Дрогата била скрита в над 6 600 кашона с плодове
25
Разбиха престъпна банда, внесла у нас половин тон колумбийски кокаин
Снимка: МВР

Разбиха престъпната група, внесла у нас половин тон колумбийски кокаин, съобщава МВР. В акцията са участвали и службите на Испания, Нидерландия и Колумбия.

На 31 януари 2020 г. при специализирана операция на в София бяха задържаха над 6 600 кашона с плодове, внесени от  Колумбия, с импрегниран в тях близо 550 кг кокаин за над 19 млн. евро.

В хода на действията по разследването у нас са задържани с 4 лица, на 3 от които Специализираната прокуратура повдигна обвинения за участие в организирана престъпна група за трафик на наркотици.

Разследването по случая установи, че кокаинът е внесен от международна престъпна мрежа, чиято последваща цел е била да организира на българска територия лаборатория, в която „химици“ да извлекат наркотичното вещество, а впоследствие то да бъде транспортирано в Кралство Испания и разпространено в държавите от Европейския съюз. 

Задържането на колумбийския кокаин е резултат от участието на България в съвместно разследване срещу международна престъпна наркомрежа заедно с полицейските и прокурорски служби на Испания, Нидерландия и Колумбия и със съдействието на Интерпол и полицейски служби на САЩ.

Разследването на международната наркомрежа започва Националната полиция на Кралство Испания преди година и половина. Основание за това са данни за готвен трафик на кокаин, укрит в кафе, от Колумбия през Гърция към България. След задържането в София на първата кокаинова пратка за Европа, разследването продължава на територията и на други държави.

На 14 април 2020 г. полицията в Нидерландия задържа 1200 кг картонени кашони с импрегниран кокаин (отново в доставка на плодове от Колумбия). Разкрити са и две лаборатории с над 1000 литра химикал за извличане на наркотика.

Това е денят, в който разследващите пристъпват към окончателно неутрализиране на наркомрежата в рамките на международна полицейска операция под названието „TORTA AHOGADA“. В Испания, Нидерландия и Колумбия са задържани общо 16 лица. 

В действията по неутрализиране на групата взимат участие повече от 300 полицейски служители. Общото количество на внесения от Колумбия кокаин в Европа надхвърля един тон. Ангажираните със случая полицейски и съдебни органи от Испания, България, Нидерландия и Колумбия установяват, че престъпната организация е имала за цел периодично да внася от Колумбия големи количества кокаин, който да бъде извличан и разпространяван във всички европейски държави.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
1
 
! Отговори
ЛАЗО преди 3 години
Нов играч на пазара с наркотиците.Силен,решителен инапорист,колкото и правителствения доставчик.
15
0
 
1
 
! Отговори
DEA преди 3 години
Taka znachi dokarali stokata v bg ot latinska amerika zada izvlekat kokata i posle pak u ispania tova znaeteli kvo znachi nesmeiat u ispania zashtoto shtegi lovnat dihli u bg shtoto imat takava laboratoria demek pravitelstvoto im e usigurilo komfort da bachkat ta nali premiera im e razdaval dokato e bil kmet tes turghishta e chres komisionni a znaeli niakoi ot koga go praviat ili sega se praviat na geroii sas chush trud prosto nesa mogli da prikriat shtoto gi rasledva meghdunarodni agencii
14
0
 
1
 
! Отговори
Бойко Тулупа преди 3 години
А колко още е минал.... хванали са една малка част да замажат очите пред Европа и не само. И ония тулупа да прави пари заедно с всичките си протежета......
13
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
ще има и за нашия пазар ;) Боко напрай пак милоните :D
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха, мрежата на поета Брендо изпусна една пратка. Нищо ще навакса през лятото.
11
0
 
1
 
! Отговори
чарли преди 3 години
До Анонимен:Грешка Русия е виновна.
10
2
 
3
 
! Отговори
Рикиджия Северозапад преди 3 години
Поли Пантев RIP , няма вече сърцати гангстери като теб
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
reklamaaa
8
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДрОгаре ловят ви спонсорите един след друг.
7
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отиде на Боко пратката...нямаше как.
6
2
 
23
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 3 години
Излязоха хората на протест и хунтата на другия ден разбива канал за наркотици? Случайност ? Такива новини си ги пазят от властта да ги пускат в извънредни случай, че да показват колко са добри уж! Но това е техният кокаин , просто го ползват , за да се измъкнат от народната любов ?!
5
2
 
20
 
! Отговори
xaxsas преди 3 години
Дреме ми на мен за нарком.аните. Баща ми е Перуанец и от малък ме е учил че тва е за нисшата класа в обществото депресирани, агресивни колко да забравят и да бягат от психологическите си проблеми. Оно в Перу го дру.сат само по гетото под формата на паста за по 2-4$ на европееца му дай банан, капан за сънища и кок.аин и е готов да продаде и държава и вяра и достойнство. Всичке баламури и евтинячки си подарили живота на мешилка с ефедрин и лидокаин и крещят свободен съм, богат съм, Я у лево. :}
4
1
 
7
 
! Отговори
Истината е преди 3 години
Да се работи срещу търсенето !
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво!
2
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наркотици внася само Бойко, който не се отчита , го хващат.Митница и полиция само далавера гонят.Това е реалността при тези управляващи
1
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не са платили на Мутрата. Сега куклите ще трябва да я пренасят, за където си е.