19 нови болни от коронавирус за ден, четирима починаха

Излекуваните са 32, общият брой на болните с COVID-19 е 2427
Обновена: 24 май 2020 09:32 | 24 май 2020 08:05, Камелия Цветанова
125
19 нови болни от коронавирус за ден, четирима починаха
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За 19 нови болни от коронавирус, съобщи проф. Тодор Кантарджиев на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.

Още по темата


От новозаразените болни 11 в болница, останалите са на домашно лечение.

Починалите вчера са четирима, като сред тях е и мъж на 31 години от Ямбол.

Жена на 76 години също е починала в Ямбол.

Общият брой на болните с COVID-19 е 2427.

Увеличението вчера е с 0,8% за деня, което по думите на професора е доста малко

От новите случаи 7 са жени и 12 са мъже.

Вчера няма нови случаи на заразени медици.

Новите излекувани са 32.

Проф. Кантарджиев заяви, че според направено изследване всеки болен заразява по около 1 човек.

Има слаба тенденция за намаляване на броя нови случаи, но това не означава, че трябва да се събираме в големи групи или да не носим маска, предупреди той.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
9
 
13
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Ежедневната порция лъжи и спекулации - няма нови 19 болни, в най-добрия случай има 19 новооткрити носители, но като се има предвид ''надеждността'' на тестовете и това не е сигурно! Според тези тестове и папаята е заразена от вируса!
84
8
 
4
 
! Отговори
До 75 преди 3 години
Каква икономика се крепи на тези полезни изкопаеми бре? Отиди примерно в някоя голяма фирма за гуми да видиш как бачкат младите, хвърлят гуми за камиони, за коли, ай да отиде там дъртак да видим какво ще крепи!Нали ги знам как работят, има в нашата фирма такива! След 12 почват да чемят кат *** до 16 часа
83
3
 
3
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: KamKamСъгласен съм. Рядко срещано тук явление е да намерим хора с които да се разбираме и да водим смислен разговор. Всеки си е накривил капата на различна страна и ни приема ни предава.Има много неща покрай мерките срещу заразата с които и аз не съм съгласен, но това за пенсионерите е разумна мярка. Не мога да бъда на всичко опозиция.Много от мерките на правителството бяха хаотични, но такива имаше по цял свят, така че не можем само с *** да се оправдаваме.
82
1
 
12
 
! Отговори
KamKam преди 3 години
До 85Не са глупости.Маската не те предпазва много освен ако не е N95 за около 4 часа.Но ако си носител и кашляш предпазваш другите.И при обикновения грип и при туберкулозата,караме пациенти да носят маски по същата причина.
81
3
 
10
 
! Отговори
KamKam преди 3 години
До БългаринТака е.Плюс нашето заддължение е да се грижим за по-възрастните и затова им осигуряваме по-спокойно пазаруване в чисти магазини без циркулация на вируси сутрин.Ако те поискат да вземат риска и да пазаруват по-късно това си е техен проблем.Времето за пазаруване ни е най-малкия проблем.
80
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В съседна Сърбия за последните 24 часа са взети 4415 проби от които 68 са се оказали положителни за COVID-19, починал е 1 човек.В България според официални данни от МЗ са взети 886 проби, от които 19 поожителни, починали са 4 човека.Всеки може сам да си направи сметките, но това е реалната статистика. Според мен в Сърбия положението е малко по-добре от тук, но там мерките бяха по-строги, имаше полицейски час.За починалите трябва да се върнем 2 седмици назад когато са се заразили най-рано.
79
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората не слагащи маски не можаха да проумеят, че маската пази околните от човека, ако си скрит преносител.'------ГЛУПОСТИ.
78
9
 
13
 
! Отговори
Ниско им е нивото преди 3 години
Хората не слагащи маски не можаха да проумеят, че маската пази околните от човека, ако си скрит преносител.Маската е в полза на общественото здраве.Но неползващите маски, какво ги интересува. Те гледат на тях да им е добре. Че даже се хвалят с това.
77
3
 
7
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: До 77 ПукДа бе, младите ранобудни, нетърпеливи, искат да пазаруват рано сутрин, по първи петли!Аз като бях по-млад, като бях още дете и студент и нямах работа, много обичах да се излежавам и да спя до късно, спал съм и до обяд до 12 часа!Няма сила да ме накара да се дигна сутрин преди 10 да ходя да пазарувам.Сега съм на работа - трябва да кръшна от работа за да ходя в магазина, нелогично нали?А именно възрастните пенсионери си лягат рано и стават рано.Логично е да пазаруват рано.
76
12
 
10
 
! Отговори
За пенсиите преди 3 години
Ако толкова трябва да се пазят дъртите защо им е разрешено да пазарят и след 10.30?Това просто обезмисля правилото от 8.30 до 10.30!Хората са на работа, има такива които започват в 9 и в 10 сутринта и не могат да си купят храна! Всекидневно връщат хората, това е глупост абсолютна! То по принцип не можеш да си купиш нищо от тези пенсионери и от опашките им и сега това!
75
2
 
3
 
! Отговори
71 преди 3 години
Извини ме за критичния въпрос, но ти явно много знаеш и разбираш?Да, добре, съгласен съм че не само в Китай ядат екзотични (не диви!) животни.Но, Китай е с най-голямото население в света, ще се съгласиш ли?Освен това, за испанския грип как разбра откъде тръгва?Има няколко хипотези и една от тях е САЩ.Други хипотези са за Англия и Китай. И нито една хипотеза не е доказана.За чумата също. Има няколко вълни, които минават по пътя на коприната от Китай и Монголия.Чума има и сега в САЩ.
74
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За възрастните би било по-разумно да се коригира часа за посещение в магазините. Сутрин още спят и няма почти никой. Почват да обикалят след 10 и привечер.
73
2
 
5
 
! Отговори
До 77 Пук преди 3 години
Моите наблюдения са точно обратните - повечето хора спазват дистанция, но има нетърпеливи млади хора, които се бутат в теб, а някои не носят и маски по места, където трябва да носят.Няма забрана възрастните да пазаруват в някакви часове на деня. Забраната е хора под 60 години да пазаруват между 8:30 и 10:30, но точно те мрънкат сякаш е станало кой знае какво.
72
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голямата грешка на държавите в Европа е, че не се опитаха да спрат вируса по начина, по който го спряха в Китай, а после и други държави. В България целта на правителството беше и все още е, да има достатъчно легла в болниците, като заради тази цел има някакви ограничения, за да има по-бавно разпространение на заразата. За съжаление не затвориха границите, а заразата идва главно от чужбина.
71
4
 
12
 
! Отговори
Пук преди 3 години
Съгласен съм с 72 за така наречените от него "пенсии". ОК, не е уважително да се наричат по този начин, но постоянно виждам как хора на тази възраст пренебрегват всякакви забрани и препоръки. Примерно застават на 15см от мен, когато съм на опашка в магазин, или влизат в малък тесен асансьор с други хора(вместо да изчакат 2 минути). Въпросът е след като те самите не се пазят, защо ние търпим всички тези ограничения, които целят уж да ги предпазват? Какво правят в магазините след 10:00?
70
3
 
7
 
! Отговори
До 74 преди 3 години
Не се хаби! Ако номер 72 можеше да мисли, нямаше да пише дивотиите си за пенсионерите. При това даже не знае, че ограничението не е заради пенсионерите, а заради хората над 60 години, много от които работят и на тях се крепи все още икономиката на България.
69
1
 
5
 
! Отговори
До 72 преди 3 години
Като гледам какви ги пишеш май си неполезно изкопаемо още преди да се пенсионираш.
68
2
 
5
 
! Отговори
До 71 преди 3 години
Не само в Китай ядат диви животни. Същото е в голяма част от Африка, в Индокитай и Индостан. От много държави тръгват болести. Испанският грип тръгва от САЩ. Близкоизточния вирус от арабските страни. Чумата през 13 век тръгва от Киргизстан и т.н.
67
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: номер 72Рано или късно някой ден и ти ще станеш "пенсия". Тогава по-младите но такива като тебе ще ти говорят същото, което ти сега говориш за другите.Замисли се над това!
66
9
 
1
 
! Отговори
до и как така преди 3 години
абе пич голем експерт се извъди, гърците ксто са с 300 милиарда дълг кск живеят или ти как ходиш там да се препичаш на читави цени....хайде стига бесепарски рев. Жал ми е че и президента ви се връзва нс щуротиите а го уважавах като офицер и генерал.