Кристиан Николов отнесъл колата на Милен Цветков с 99 км/ч

Приключи разследването на катастрофата, в която загина журналистът
1 окт 2020 15:30, Нели Христова
140
Кристиан Николов отнесъл колата на Милен Цветков с 99 км/ч
Снимка: БГНЕС

Софийска градска прокуратура е приключила действията по разследването по водено досъдебно производство за извършено престъпление по транспорта – умишлено предизвикано тежко пътнотранспортно произшествие, отнело живота на участник в движението. Това съобщиха от прокуратурата.

Още по темата

Към настоящия момент са изготвени всички назначени експертизи, като с оглед тяхното заключение на 01.10.2020 г. държавното обвинение е прецизирало квалификацията на престъпното деяние, по което извършителят – Кр. Н., е привлечен към наказателна отговорност.

В резултат на проведеното разследване е установено, че около 18 ч. на 19.04.2020 г., на ул. „Хенрик Ибсен“, преди кръстовището с бул. „Черни връх“, при управление на лек автомобил, марка „Ауди“, модел Q7, обвиняемият Н. нарушил правилата за движение по пътищата, вследствие на което предизвикал пътнотранспортно произшествие и умишлено причинил смъртта на друг участник в движението – водача на спрелия на пътното платно лек автомобил марка „Субару“, модел „Форестер“, Милен Цветков. Случаят е особено тежък – деецът управлявал МПС след употреба на три различни вида наркотични вещества (амфетамин, тетрахидроканабинол, кокаин), със скорост значително надвишаваща разрешената за конкретния пътен участък – около 99 км/ч. Приближавайки кръстовището при забранителен червен светлинен сигнал на светофарната уредба за посоката му на движение, обвиняемият не предприел действия за намаляване на скоростта или спиране. В същия момент на пътното платно и в района на кръстовището се намирали множество други участници в движението – водачи на автомобили и пешеходци.

С действията си Кр.Н. е извършил престъпление по чл. 342, ал. 3, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Предстои Софийска градска прокуратура да предяви материалите по делото на пострадалите лица, както и на обвиняемия и неговата защита.


140
Още от Общество
КНСБ настоява за ръст на всички пенсии от догодина
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
0
 
1
 
! Отговори
така е в България... преди 1 седмица
До Таня

значи....е карал БЕЗ ДА ИСКА : Дрогиран на амфети,марихуана и бело....със около 100 в градски условия и без да иска не е натиснал спирачки......или се е надрусал и дал газ ?!?!?!
129
0
 
3
 
! Отговори
Таня преди 4 седмици
Гледам, че много хора се хващат за скоростта, дали е под или над 100км/ч. Разликата е единствено в размера на глобата и срока за отнемане на книжката, като и двете нямат значение предвид обстоятелствата и обвинението. А именно обвинението е най-притеснително. Как прокуратурата смята да докаже, че това е умишлено убийство. Че тоя младеж е седнал да мисли как да убие именно Цветков. Защото ако не успее или не промени обвинението, този ще е невинен.
128
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Продавача на наркотика, приятелите му в джипа и те за съучастници в престъплението. Както и да платят КЪРВНИНАТА на починалия журналист.
127
4
 
2
 
! Отговори
Сталенист преди 4 седмици
До Протестиращ

прав си и само БСП, идва нов народен съд, за демократите. С Путин напред.
126
8
 
1
 
! Отговори
Протестиращ преди 4 седмици
Голям праз, тоя и без това само глупотевеше по екрана, и нищо смислено не е казал. Всеки който хвали демокрацията, не заслужава внимание.
125
1
 
5
 
! Отговори
Кой продаде дрогата? преди 4 седмици
Да се изясни кой продаде дрогата на момчето и да носи наказателна отговорност!
защото само четем за шофьори които са употребили наркотични вещества,
ама за наказани Дилъри които са им я продали НИЩО !
Дилърите да се приравнят към Подстрекатели на престъплението !!!
124
2
 
5
 
! Отговори
99 преди 4 седмици
99 Км/ч но някой друг път. То от далеч личи, че са значително повече. Но все пак 99 е удобно число, ако бешв 100км/ч и повече /както е реалността/ надрусаното *** щеше да има още повече проблеми. Но сега тънко тънко ще се измъкне. От 4-5 наркотика вкл аденохром , изведнъж останаха 3 и този последния НВ фигурира там. Жалко за загиналия, виновния едва ли ще получи справедливо наказание. А че не съдейства на раЗследването, е негово право , но говори за циниЗъм и наглост.
123
2
 
25
 
! Отговори
Мда преди 4 седмици
Този кучи син, чиято майка е роднина и съдружник на минЮ Стайков, заслужава доживотен затвор! Кучката сигурно и тя протестира, за да отърве идиотчето и затвора! Ненавиждам ви, прости арогантни комунисти приватизатори крадливи! Милен не заслужаваше това..
122
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Защо няма природен закон ,каквото причиниш да ти се върне на теб или на най милото ти...семейство деца всичко което обичаш...Да видим колко лекомислие ще остане по света
121
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тигъчо

При 100 км удар в тази ситуация с колан и без колан вътре в тялото ти пак ставаш на пихтия.
120
12
 
1
 
! Отговори
тигъра преди 4 седмици
Интересно ми е.Досега не разбрах Милен бил ли е с колан?
119
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ако си от шумкарски род в България нищо не те заплашва! А Кристиан и фамилия са!
118
3
 
35
 
! Отговори
Handel преди 4 седмици
Не мога да ви разбера вие наистина тьпи ли сте или просто отвътре ви идва?
В София разрешената скорост е 50 км/ч. Скорост от 99 км/ч е с 49 км/ч над разрешеното, което е ПОД границата от 50 км/ч. А тази граница е много важна, тъй като при превишение от 50 км/ч и повече наказанията са значително по-големи.
117
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен

"Най-вероятно Милен е поръчан, сега се чудят как да замажат положението."

Абсолютно. Много колеги ляха крокодилски сълзи за Милен, ама никой от тях не посмя да направи някакво независимо разследване. Жокер: само от записите на охранителните камери по протежението на булеварда, предполагам, че щяха да изкочат много интересни съвпадения и противоречия на съшитата с бели конци официална версия.
116
2
 
12
 
! Отговори
мхм преди 4 седмици
не бяха ли 5 наркотика
115
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
европейските граждани са много горди че си дават парите от данъците на нагли връзкари българи за да си купуват аудита и да мачкат хората
114
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
още една експертиза и ще стант 50км,а следващата - че е бил с колело
113
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Да, ясно, ама от всичко това само не разбрах : къде е сега Кристиян?! Почива вкъщи и си пафка доволно тревичка, или е там, където ку е мястото- в ареста?! Защо мълчите??
112
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Лицето Кристиан Николов, на свобода ли е в момента?
111
1
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 седмици
До до 102

много бързо сложи определението "глупав"!

Аз НЕ съм юрист!..Когато коментирам някои правни положения ,първо правя справка с документите в Нета.

..Е,сега съм отворил страница от времето на Орешарски.."Меа кулпа"..

..но за "глупав".,..просто е глупаво да твърдиш!