Кое заболяване води до по-голяма смъртност при коронавирус?

Учени дадоха своя отговор
18 окт 2020 13:38, Александър Попов
50
Кое заболяване води до по-голяма смъртност при коронавирус?
Снимка: БГНЕС

Учените откриха кое е заболяването, увеличаващо риска от смърт след заразяване с коронавирус. Според тях това е заболяване, свързано с бъбреците.

Тези данни се съдържат в публикация в списанието „Anesthesia“ на Асоциацията на анестезиолозите на Великобритания и Ирландия, цитирано от БГНЕС.

Експертите са анализирали показателите на 372 пациенти, заразени с коронавирус, които са били приети в интензивни отделения между 10 март и 31 юни 2020 г. Проблеми с функционирането на бъбреците са наблюдавани при 216 пациенти, от които 107 (почти 50%) са починали. Отбелязва се, че от останалите 156 пациенти със здрави бъбреци 32 са починали, т.е. 21%.

Изследователите посочват няколко причини за тази връзка, между които ефектът на вируса върху човешкото тяло като цяло.

В допълнение, учените предполагат, че високата вероятност за смърт при наличие на бъбречни патологии може да е следствие от "кръстосаната връзка" между белите дробове и бъбреците, както и използването на токсични препарати в хода на лечението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Бъбреците преди 3 години
си влияят от мръсната вода която пием.А за паразита червей/конски косъм/ в питейната вода във Враца защо мълчите.Където го даваха по телевизията. Той какво разболява.
40
1
 
2
 
! Отговори
Петърчо преди 3 години
В последното изречение съм написал едно "не" което променя смисъла на това което исках да кажа. Това уточнение е за тези плоските. Приятна вечер.
39
3
 
3
 
! Отговори
Петърчо преди 3 години
Питай някой който не вярва че има коронавирус дали има грип. Защото може и да не е боледувал от първото ама второто поне веднъж годишно го настига. И се чудим защо има хора които вярват че земята е плоска. Интересен и в същото време тъжен факт е че един такъв в опит да види дали земята е плоска построява ракета и в процеса на тестването и загива. Така че дано и тези плоските в мозъка дето мислят че корона няма да са живи и здрави въпреки че не разводняват много общия човешки генетичен фонд.
38
0
 
5
 
! Отговори
Стария пач преди 3 години
Извода е,че веднага падаш мъртъв от вируса и спасение няма!Това разбрах и си свалих ченето,защото се разтропа от страх.
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заболеването дека вреди е да не вервате у БКП-ту!Оно ни а дало сичку:- И по дваесе лева на изборе- и коги са разберът с ДПС-ту - па по дваесе леваи кубапчета да ват - и чалга пуштатУбави ора съ!
36
3
 
2
 
! Отговори
БКП преди 3 години
ВСИЧКИ партизани да пишат, че няма вирус. Така ще изморим всички противници на БКП! И м-а-ама-ааа им на сички, дето гласуват ПРОТИВ БКП!НИЕ не сме взели тая власт без кръв - няма и да я дадем без кръв!Некакви щели да не ни избират! КОИ СА ТИА БЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!
35
3
 
2
 
! Отговори
Американ преди 3 години
До Глобус:Дали са ти минуси, което ще рече че комунистическият акъл е рапространен в Бг. А после пискат за стандарт и свобода. Който е ходил в Китай знае каквонаистина е там, а другите глупаво цвъкат минуси так където трябва да са плюсове.
34
3
 
5
 
! Отговори
Извънредно положение преди 3 години
Ей ***, днес ще има ли вастания?
33
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази "статия", състояща се от точно 8 изречения (броих ги) е пълна боза, от която нищо не се разбира. Наистина, трябва голям талант, за да успееш да сътвориш такава неразбираема каша с толкова малко думи! Браво!
32
7
 
8
 
! Отговори
Глобус преди 3 години
В Китай има червен вирус с пазарна икономика.Истински балон!
31
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз нищо не разбрах от статията, а на "четене с разбиране" имах шестича, при това във втори клас.ELI5?
30
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-голяма опасност са телевизията, последвалата идиотия и шубе.
29
0
 
16
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Най опасното още от самото начало се знаеше - диабетът. а за тяхното изледване - "както и използването на токсични препарати в хода на лечението." Явно и в други държави е като у нас - не е смъртоносен вирусът, смъртоносно е болничното лечение.
28
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За няколко часа сте пуснали 15 /петнадесет!/ новини за коронавирус. Вземете се прекръстете на coronavorusdnes.bg, та да не се объркват хората да влизат тук, търсейки нормални новини и журналистически материали. На мен персонално това влизане ми е за последно.
27
2
 
8
 
! Отговори
izh преди 3 години
До Анонимен 28Малка корекция. Русофилията не е опасна, опасна е съветофилията
26
0
 
6
 
! Отговори
До 30 преди 3 години
Той е от сороскитеГендари и напълно е възможно да е заразен с спин.
25
3
 
3
 
! Отговори
До 28 преди 3 години
Като ти чета исходеното твоят мозък е почти исушен от ежедневното дрогиране в допълнение и спин който получи от африканеца и си вече пътник. Чао
24
2
 
15
 
! Отговори
Sik преди 3 години
Вече е месец октомври. Сега ли се сетихте да го публикувате.Китай няма вече вирус.това защо не го публикувате.Вашата м_ка корумпираната
23
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русофилията със сигурност уврежда мозъка, мани го ковид, поне милион българи са неизличимо болни и мозъка им е мек.
22
8
 
12
 
! Отговори
Ин дъ ян преди 3 години
Много е кофти да те лекуват за нещо дето е като нищо