Кобрата преболедувал коронавирус, не е тренирал 3 седмици преди мача

Той не е прекарал болестта в тежко състояние
Обновена: 13 дек 2020 12:45 | 13 дек 2020 10:23, Екип на Dnes.bg
453
Кобрата преболедувал коронавирус, не е тренирал 3 седмици преди мача
Снимка: Lap.bg

Кубрат Пулев е преборил коронавируса месец преди големия мач срещу Антъни Джошуа за четирите от петте световни титли в тежка категория. Това разкри Кобрата след снощната си загуба в 9-ия рунд на "Уембли Арена". Той не е прекарал болестта в тежко състояние, но е бил принуден да спре с подготовката за големия сблъсък.

Още по темата

"С COVID-19 и с три седмици без тренировки - толкова. Не се оправдавам, сам съм си виновен. Не желаех никой да разбира. Това е положението. Сега съм добре, всичко е супер", заяви Пулев пред bTV, докато чакаше за допинг контрол.

Кубрат Пулев далеч не е бил единственият, който е бил повален от коварния вирус. В тежко състояние заради коварния вирус в Германия се намира личният му треньор Ули Вегнер. Това е била и причината Вегнер да не пътува за Лондон и да не бъде в ъгъла на Кобрата срещу Джошуа. През ноември германският специалист пристигна у нас специално за подготовката със своя възпитаник на лагер във Варна.

Заразен е бил и физиотерапевтът на българина, едва вчера отрицателна проба в Лондон е дал Ивайло Гоцев - промоутър на Кобрата, който е бил тестван при пристигането си на британска земя и заради положителна проба не е бил допуснат до "балона", в който боксьорите стояха до последно, а е останал затворен повече от седмица в хотелската си стая.

Кубрат Пулев е бил тестван два пъти в България, преди отпътуването си за Лондон миналата събота. И двата му теста са били негативни. Негативни бяха и двата му PCR теста, на които го подложиха организаторите от Matchroom Boxing преди мача.

В договора за срещата Пулев - Джошуа е била заложена клауза, изцяло във вреда на българския боксьор. Според нея, ако Кобрата се зарази с коронавирус преди мача и не оздравее до датата 12 декември, или се контузи по време на подготовката си, както се случи през 2017-а, то контрактът се прекратява, а двубоят пропада, без право да бъде отложен до пълното възстановяване на претендента.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


453
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
342
0
 
13
 
! Отговори
ддд преди 3 години
Тарикат мъж не писка, ама той нашия няма спирачки, като Борисов, хората го ненавиждат, той постоянно бълва простотия..Ама като се замисля, щом имаше и такава приятелка, просто поведението ти не може да изненада никой, жалко неуважително селянче, което ще остане с славата на дискотечен бияч..Забравяш какъв си бил навремето или не искаш да се говори за това, но много хора знаят лихварчето от София..жалък удърник, среу слабите, тези който не могат да се защитават..
341
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече има нов лаф за безнадеждна работа или случай - " Шансовете ми са Пулеви"
340
0
 
6
 
! Отговори
к преди 3 години
До алиние се чудим на нашия боксьор какво му става, още го държи вируса, и стига ми говорехте колко пари щял да вземе нашия, има по важни неща от парите в този живот..
339
0
 
6
 
! Отговори
аз да ви обадя преди 3 години
ако не беше короната , нашия щеше да го бие само с пешките.
338
0
 
14
 
! Отговори
1913 преди 3 години
Кобра ходи си по дискотеките и се прави на обикновените хора, там ти е силата, на натупаш някой нормален...Ринга тесен ти се видя по едно време, чак гръб му обърна на Джошуа, а предния ден голям, ще го бие на кантара..На Кантара защо не спомена за ковит, защо не показа положителния тест преди мача, да го видим, а ега с това поведение, изгуби и последния си фен..Чувал съм много лоши неща за теб извън ринга, ти не си мъжкар запомни го, и никога няма да си вземеш бележка от 2 та накауда.
337
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Старото лихварче от София пак се оправдава, корона вирус, а уж беше много подготвен, уж си бил научил урока от Кличко, и там бе супер неуважителен и сега пак не уважи противника...Видяхте ли го, съдията ще вдига ръката на Джошуа, нашия селски тарикат не отива, започна да си сваля ръкавиците и стой с гръб , баси неуважителния наглец, точно като премиера ни, нагъл без граници..Джошуа го държа до 9тия рунд заради рекламите между рундовете..Кобра падна ми в очите завинаги..
336
0
 
13
 
! Отговори
Pulev преди 3 години
Подкрепях го, все пак БГ спортист, но се държи нелепо. Тоя стил действие и говорене е патент на Майк Тайсън отпреди 30 години. За липсата на защита от ъперкат удар не ме е виновна Короната. Мис Пиги може и да пръцка в едно легло, това явно я прави боксов експерт та по всички ТВ коментари, издразни ме.
335
0
 
24
 
! Отговори
Яве преди 3 години
Голямо перчене, силни думи, закани.. и хамалски език ден преди мача. I'm amazing man... I will show you tomorrow. гледах по Ютуб. Джошуа само го гледаше и се подсмихваше. По време на мача го разнася 3-4 пъти по ринга, и накрая си го нокаутира Нашия пак не спря да се прави на шут и да крещи след мача. Абе биха те, загуби, приеми го, поздрави опонента и си тръгни с гордо вдигната глава,какво се заканваш. Всичко свърши. И.зака се накрая на метеното
334
0
 
14
 
! Отговори
DussetO преди 3 години
БАЙ Г.А.Н.Я .. 2020
333
0
 
8
 
! Отговори
DussetO преди 3 години
Бай-*** ...., бля бля бля...наведи главата и се засрами ..., като на мечка хралупата кухо..., обаче и той щял и можел и ще.... тоя път другият път... Гошко ... ми то мина бе.... Вече за ветерани нещо.. примерно с Schannon Briggs в зала Универсиада.. .. Lets go CHAMP .., но ще ти пукне кофата и дъртака...
332
0
 
7
 
! Отговори
dtrump преди 3 години
omg, I am going to cry now...
331
4
 
21
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
С поведението си Пулев е срам и позор за България и цяла Европа му се смее. Освен една голяма уста, нищо друго. Джошуа го постави на мястото му.
330
2
 
15
 
! Отговори
Колинс преди 3 години
Вятър го вее на бяло магаре, нашия *** Пулев...
329
0
 
20
 
! Отговори
The real DDD преди 3 години
Каква кобра, какви пет лева? Че тоя си е обикновен червей!... И той като Тиквата е силен само на приказките!...
328
0
 
1
 
! Отговори
Колинс преди 3 години
Не, няма...
327
0
 
16
 
! Отговори
Сиктириус маршес!!! преди 3 години
След тази оправдаваща себе си лъжа на ромчето Мухлев се чудя дали пък не е прихванал баронмюнхаузенщината си от вожда Му Боко Тиквата.... Но както и да е... и двамата отиват в небитието... Никога не съм се срамувал толкова, че съм българин, гледайки и слушайки ББ и Гущера, дето се прави на Кобра...както и всичко онва, с което направиха България за посмешище.
326
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кобрата е много добър боксьор.Виждал съм го как се бие в дискотека.
325
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За годините си е много бърз и пъргав нашия.Като го видях как хукна да бяга от ринга в третия рунд направо онемях.Добре,че Джошуа го настигна да го върне.
324
1
 
24
 
! Отговори
Няма значение преди 3 години
ама има ли някой да му вярва?
323
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 360Ей , бегай при .. на жена си и не ни занимавай с глупостите си!