Кобрата преболедувал коронавирус, не е тренирал 3 седмици преди мача

Той не е прекарал болестта в тежко състояние
Обновена: 13 дек 2020 12:45 | 13 дек 2020 10:23, Екип на Dnes.bg
453
Кобрата преболедувал коронавирус, не е тренирал 3 седмици преди мача
Снимка: Lap.bg

Кубрат Пулев е преборил коронавируса месец преди големия мач срещу Антъни Джошуа за четирите от петте световни титли в тежка категория. Това разкри Кобрата след снощната си загуба в 9-ия рунд на "Уембли Арена". Той не е прекарал болестта в тежко състояние, но е бил принуден да спре с подготовката за големия сблъсък.

Още по темата

"С COVID-19 и с три седмици без тренировки - толкова. Не се оправдавам, сам съм си виновен. Не желаех никой да разбира. Това е положението. Сега съм добре, всичко е супер", заяви Пулев пред bTV, докато чакаше за допинг контрол.

Кубрат Пулев далеч не е бил единственият, който е бил повален от коварния вирус. В тежко състояние заради коварния вирус в Германия се намира личният му треньор Ули Вегнер. Това е била и причината Вегнер да не пътува за Лондон и да не бъде в ъгъла на Кобрата срещу Джошуа. През ноември германският специалист пристигна у нас специално за подготовката със своя възпитаник на лагер във Варна.

Заразен е бил и физиотерапевтът на българина, едва вчера отрицателна проба в Лондон е дал Ивайло Гоцев - промоутър на Кобрата, който е бил тестван при пристигането си на британска земя и заради положителна проба не е бил допуснат до "балона", в който боксьорите стояха до последно, а е останал затворен повече от седмица в хотелската си стая.

Кубрат Пулев е бил тестван два пъти в България, преди отпътуването си за Лондон миналата събота. И двата му теста са били негативни. Негативни бяха и двата му PCR теста, на които го подложиха организаторите от Matchroom Boxing преди мача.

В договора за срещата Пулев - Джошуа е била заложена клауза, изцяло във вреда на българския боксьор. Според нея, ако Кобрата се зарази с коронавирус преди мача и не оздравее до датата 12 декември, или се контузи по време на подготовката си, както се случи през 2017-а, то контрактът се прекратява, а двубоят пропада, без право да бъде отложен до пълното възстановяване на претендента.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


453
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
282
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 337Кличко като го би, ръкавиците били виновни, не че се боксира с някакви тираджии аматьори и се е помислил за велик :))
281
22
 
5
 
! Отговори
z-rock преди 3 години
Аз пък държа на това, че Кубрат Пулев - Кобрата е един достоен Българин!! А вие, вие сте ....!Р.С. Казано е отдавна!
280
2
 
17
 
! Отговори
Колев преди 3 години
Човек може да губи и по достойно и да се държи спортсменски!
279
2
 
30
 
! Отговори
въпрос до мисирките преди 3 години
айдее почнаха се измислените оправдания. Имал кабърче в обувката и диария.... А помните ли какви глупости приказваше след като го би Кличко? Обувките му били с 2 номера по-малки и Кличко имал пирони в ръкавиците?!?! Готов е за депутат от герп.
278
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кобрата!?Бе ква кобра е този червей!Един обикновен клоун!Е верно спечели едни милиони,ама той сигурно за това е отишъл ,да се излага пред целия свят.
277
1
 
31
 
! Отговори
Е,жалко преди 3 години
Е,жалко. Един до друг не стояха като равностойни. Другия беше с класи по- добър. И визуално,а и техниката....Ъперкъти-чук. Игра красиво. Заслужена победа. Спорта не е плезене на противника. Ама те на нашия освен книгите,май комунистите са му отнели и първите седем години....
276
2
 
27
 
! Отговори
на мама мъченика преди 3 години
хахаххааа на кривата ракета ,космоса и пречи.Просто Пулев толкова си може .Бавен ,тромав ,подвижен като дроб сърма на Новогодишна трапеза.Инертен ,безидеен ,скучен и безинтересен като брифинг на Борисов.Без никакъв поглед върху нещата ,само прави ,които и първокласник ще разгадае. едно му признавам на микрофона е лъв и стръвница ,сипе огън и жупел върху противниците си .Но народната поговорка отишъл като Аслан .................. е вярна на 100%
275
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пода беше хлъзгав,затва змията се хлъзна и падна по врат 4 пъти,очаквам да каже нещо подобно после на пресконференцията
274
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Кобрата преболедувал коронавирус, не е тренирал 3 седмици преди мача"Хайде стига ГЛУПОСТИ!!Тоя *** не спря да се оправдава.Точно както ТИКВАТА.Все някой друг им пречи.П.П. Букита и залагащи могат да го съдят че е укрил информация важна за залаганетоако наистина е бил болен. А спонсорите може да му вземат парите от награден фонд.
273
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно Андреа не си е изпрапа прашките преди мача и от миризмата е бил замаян.Или в самолета са му спрели кислорода.Или в английското метро му е замаяла главата миризмата на непознати хора.Честно - вече се чудя какво още оправдание ще излезе....
272
6
 
9
 
! Отговори
Ханонимен преди 3 години
Бях писал преди бокса как ще се оправдава и едното беше коронависуса. Но хич не му идва на ум,че се държа като шкембевойвода и митьопищова
271
22
 
7
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Кобрата гушна пет милиона от мача , а вие ла.пайте мухите селяни прости!Толкова са му възможностите, но се бори и искаше да вземе титлата)!Животът е безмилостен, конкуренцията е безмилостна жестока!Агент Рейджи Милнър!ЦРУ!!!
270
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дръж се мъжки стига хленчи. На всички се случва да паднат, еле в бокса. Евала че стигна до там да се биеш с двама световни шампиона. Вместо да се държиш като клоун, кажи човека е по добър надигра ме и толкова.
269
14
 
4
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Ако Кобрата не беше се контузил преди три години , щеше да спечели мача!Добър ден селяни прости, Бати Бойко е велик!!!Казах ви да работите ефикасно и качествено , като немцине, ако не можете като немците , поне като японците!Агент Върнан Джоунс!ЦРУ!!!
268
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гравитацията е виновна. Как само го тръшна на земята, а той се готвеше да лети в облаците ...
267
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За втори пореден път излиза на такава среща с нулева тактика. Треньорски щаб - кръгла нула. Нито стратегия, нито нещо различно от прави удари. Да се пенсионира вече.
266
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Освен това влажността на въздуха е била 78%, Луната - в трета четвърт, а Марс е бил във Водолей.
265
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След толкова бой нито короната не го хваща вече
264
3
 
10
 
! Отговори
Край преди 3 години
Тактиката да се остави Кофе да го бие доде се измори и грохне от преумора беше грешна.
263
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не става само с приказки, трябва и акъл. И много други работи.