Кобрата преболедувал коронавирус, не е тренирал 3 седмици преди мача

Той не е прекарал болестта в тежко състояние
Обновена: 13 дек 2020 12:45 | 13 дек 2020 10:23, Екип на Dnes.bg
453
Кобрата преболедувал коронавирус, не е тренирал 3 седмици преди мача
Снимка: Lap.bg

Кубрат Пулев е преборил коронавируса месец преди големия мач срещу Антъни Джошуа за четирите от петте световни титли в тежка категория. Това разкри Кобрата след снощната си загуба в 9-ия рунд на "Уембли Арена". Той не е прекарал болестта в тежко състояние, но е бил принуден да спре с подготовката за големия сблъсък.

Още по темата

"С COVID-19 и с три седмици без тренировки - толкова. Не се оправдавам, сам съм си виновен. Не желаех никой да разбира. Това е положението. Сега съм добре, всичко е супер", заяви Пулев пред bTV, докато чакаше за допинг контрол.

Кубрат Пулев далеч не е бил единственият, който е бил повален от коварния вирус. В тежко състояние заради коварния вирус в Германия се намира личният му треньор Ули Вегнер. Това е била и причината Вегнер да не пътува за Лондон и да не бъде в ъгъла на Кобрата срещу Джошуа. През ноември германският специалист пристигна у нас специално за подготовката със своя възпитаник на лагер във Варна.

Заразен е бил и физиотерапевтът на българина, едва вчера отрицателна проба в Лондон е дал Ивайло Гоцев - промоутър на Кобрата, който е бил тестван при пристигането си на британска земя и заради положителна проба не е бил допуснат до "балона", в който боксьорите стояха до последно, а е останал затворен повече от седмица в хотелската си стая.

Кубрат Пулев е бил тестван два пъти в България, преди отпътуването си за Лондон миналата събота. И двата му теста са били негативни. Негативни бяха и двата му PCR теста, на които го подложиха организаторите от Matchroom Boxing преди мача.

В договора за срещата Пулев - Джошуа е била заложена клауза, изцяло във вреда на българския боксьор. Според нея, ако Кобрата се зарази с коронавирус преди мача и не оздравее до датата 12 декември, или се контузи по време на подготовката си, както се случи през 2017-а, то контрактът се прекратява, а двубоят пропада, без право да бъде отложен до пълното възстановяване на претендента.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


453
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
262
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко фроститутки от UK му смучиха тестостерона цяла вечер преди мача? Аз това искам да знам. Да излезе неговия треньор и да каже, дали го е пазел?Пулев не трябва НИКОГА ВЕЧЕ ДА ИЗЛИЗА НА РИНГА С БЪЛГАРСКО ЗНАМЕ!!! НИКОГА ПОВЕЧЕ!!!Пулев дефакто няма треньор. Трябваше някой да го държа на каиш поне три месеца преди мача. Този не може да се контролира. Една седмица максимум и после сваля гащите и дава тестостерона си на диско хурви. ТОЗИ НЕ Е СПОРТИСТ!!! Б0000КЛУК!!! СРАМ И ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ.
261
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Пуля предишния мач с Кличко виновен му беше ринга и ръкавиците,а сега се оправдава с КОВИД. На крив ....
260
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А, ясно. Паднал защото: - бил болен от К19, - ръцете му били счупени на три места - подменките на маратонките му били намазани с олио - андреа му е смукала тестостерона от члена, седмица преди мача - бил в женски цикъл и затова кървял
259
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да кажа нещо хубаво за Пулев - сред топ боксьорите е в тежка категория и България трябва да се гордее с него, въпреки загубата. Спечели 5 милиона паунда, върху които ще дължи данъци и ще се разплати с база Белмекен. Имаше няколко добри удари и можеше да победи, ако беше изморил съперника си с повече удари и двубой до 12 рунд. Но Джошуа го беше проучил - още в представянето на ринга оттренира няколко ъперкъта.
258
3
 
14
 
! Отговори
кръпел преди 3 години
мислех че тоя път змииътъ няма да има опрадания...то си личи кой е по силен и на кой само му тропа устата по интервюта ....ингилизино го дра както ората не си бият магаретата
257
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оплулев като боксьор никога не е бил нищо особено. Тези срамотии ги имаше още от една Олимпиада повече от 10 години когато един латино го победи, а Пуля заплашваше, че ще го бие на улицата.Стигна до мачовете за шампионската титла защо Тиквата го поддържа материално и Пуля чака да се освободи 2-ро място за един от коланите без да играе мачове, т.е. без загуби, догато другите боксьори по света играят много мачове и губят за да се издържат.Пуля обеща да дари парите от мача за лечение от КОВИД-19.
256
2
 
18
 
! Отговори
1 преди 3 години
Той и с Кличко не беше тренирал. Ако беше тренирал тялото, а не устата, може би щеше да е различно. Когато не си вадиш поуки, повтаряш същите грешки и съответно стигаш там откъдето си тръгнал. :(
255
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хакерите от БЪЛГАРИЯ да ИЗТРИЯТ ЕГНто на ПУЛЕВ от всички сървъри във България. После да го добавят в ИНДИЙСКИТЕ СЪРВЪРИ И ДА МУ СМЕНЯТ ИМЕТО ОТ ПУЛЕВ НА МАЛКАТА БУЛКА. Белкем Джошуа се смили над него и да му купи превръзки щото тоя цикъл, тая кръв... Сега три дни не могат да измият от ринга.
254
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Расата има много важно значение. Джошуа е от силна раса.
253
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябвало да се гордеем с него...Присъствал съм на мероприятие, на което беше и Йордан Йовчев - не една ами 10 класи над Кобрата, въпреки всичките си успехи - скромен, земен, стреми се да предаде своите знания, опит и ценности на младите.Никога не съм виждал да се държат като Кобрата и например Валентин Йорданов, Ивайло Маринов, Жени Раданова, Катя Дафовска и редица други спортисти с много големи успехи
252
2
 
14
 
! Отговори
БОГ МОНТАНСКИ преди 3 години
Добре де,,Кличко го уби още във втори и третия рунд--в Хамбург..Оня булгаропитек падна да пъти , стана и почна да си вдига единия крак и да се плези като бабуин .Защо тука пак правеше тези работи--Негърра го биеше с тупалки, а македонеца Пулевски се хилше и смееше , но насила и през зъби . Но защо правете това , това ми е много чудно ?ОТ СРАМ , И ОТ КОМПЛЕКСИ ЧЕ ГО БИЯТ ЯКО ЛИ ?!
251
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ъперкътите влизаха като 5 ст. в попски ръкав😁
250
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отнемете му ЕГНто
249
3
 
18
 
! Отговори
Срам преди 3 години
Кобрата да не се връща в България по-добре. Позор!
248
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова ъперкъти и то в серии скоро не бях виждал и на видеоурок.Добре,че Джошуа не реши да пробва с чембери
247
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако КОБРАТА го нямаше, несъществуваше нямаше БЪЛГАРИЯ да бере целия този срам.1. Пипа за дупето и целува жена без нейното позволение.2. Мята ръце хаотично и един сериозен мъж с деца може да го победи за 5 минути без да е ПРО БОКСЬОР. Мога да Ви дам пример - ци#ганина от ФЕРМАТА по БТВ. Щом Пулев се оправи може да излезе един рунд на ринга пред ЦИ#ГАНИНА ОТ ФЕРМАТА. ТОГАВА ВСИЧКИ ЩЕ ВИДИТЕ ИСТИНАТА. ЗАЩОТО МАФИЯТА-ГРОБАДЖИЙСКА КАЧИ ПУЛЕВ НА ВЪРХА И СЕГА НА ИЗБОРИТЕ ЩЕ БЕРАТ СРАМ.3. Пулев не м
246
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мачът всъщност приключи в третия рунд.Другото беше шоу,пълнеж заради рекламодателите.
245
2
 
9
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
*** откъде я е лепнал тая корона ве ? Той такава корона само мое лепне. Ай сиктир. В началото гледах да съм положителен, но като се почна пак с нек'ви изцепки и приказки е време да си ги кажем нещата. *** ше го спукат поне още дузина срещу които се отърва да играе. Серафим Тодоров е боксьор.
244
19
 
5
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 3 години
И ВСЕ ПАК АДМИРАЦИИ ЗА ПУЛЕВ.
243
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото и да пишете надупени статии, цял свят видя кой какво може. Сега коронавирус, земното ускорение, победата на Байдън и т.н. няма да променят истината. Може да сме българи, но нашия беше супер слаб и ***.