Кобрата преболедувал коронавирус, не е тренирал 3 седмици преди мача

Той не е прекарал болестта в тежко състояние
Обновена: 13 дек 2020 12:45 | 13 дек 2020 10:23, Екип на Dnes.bg
453
Кобрата преболедувал коронавирус, не е тренирал 3 седмици преди мача
Снимка: Lap.bg

Кубрат Пулев е преборил коронавируса месец преди големия мач срещу Антъни Джошуа за четирите от петте световни титли в тежка категория. Това разкри Кобрата след снощната си загуба в 9-ия рунд на "Уембли Арена". Той не е прекарал болестта в тежко състояние, но е бил принуден да спре с подготовката за големия сблъсък.

Още по темата

"С COVID-19 и с три седмици без тренировки - толкова. Не се оправдавам, сам съм си виновен. Не желаех никой да разбира. Това е положението. Сега съм добре, всичко е супер", заяви Пулев пред bTV, докато чакаше за допинг контрол.

Кубрат Пулев далеч не е бил единственият, който е бил повален от коварния вирус. В тежко състояние заради коварния вирус в Германия се намира личният му треньор Ули Вегнер. Това е била и причината Вегнер да не пътува за Лондон и да не бъде в ъгъла на Кобрата срещу Джошуа. През ноември германският специалист пристигна у нас специално за подготовката със своя възпитаник на лагер във Варна.

Заразен е бил и физиотерапевтът на българина, едва вчера отрицателна проба в Лондон е дал Ивайло Гоцев - промоутър на Кобрата, който е бил тестван при пристигането си на британска земя и заради положителна проба не е бил допуснат до "балона", в който боксьорите стояха до последно, а е останал затворен повече от седмица в хотелската си стая.

Кубрат Пулев е бил тестван два пъти в България, преди отпътуването си за Лондон миналата събота. И двата му теста са били негативни. Негативни бяха и двата му PCR теста, на които го подложиха организаторите от Matchroom Boxing преди мача.

В договора за срещата Пулев - Джошуа е била заложена клауза, изцяло във вреда на българския боксьор. Според нея, ако Кобрата се зарази с коронавирус преди мача и не оздравее до датата 12 декември, или се контузи по време на подготовката си, както се случи през 2017-а, то контрактът се прекратява, а двубоят пропада, без право да бъде отложен до пълното възстановяване на претендента.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


453
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
242
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имало е български спортисти с които съм се гордял въпреки ,че са губили.Но има и такива от които съм се срамувал въпреки ,че са победили.Да са му честити парите,да си ги харчи.Друго няма да кажа.
241
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре, на всеки може да се случи да преболедува нещо, но защо имаше толкова много фукни, подмятания, перчене и подскачане?!Всичко щеше да мине много по достойно и чрез скромността Кубрат щеше да си спести всичките тези негативни коментари и подигравки които в момента се сипят по негов адрес. Не се представи лошо, 9ти рунд си е доста добро ниво, но всичките тези пълнежи преди мача бяха излишни!
240
1
 
8
 
! Отговори
Българ преди 3 години
Пак с оправданията
239
3
 
21
 
! Отговори
"Агенция" преди 3 години
Кобрата е високо платена боксова круша.
238
3
 
21
 
! Отговори
Показно! преди 3 години
Джошуа показа на всички българи, как се процедира когато насреща ти се пъчи продажен гербаджия.
237
4
 
15
 
! Отговори
Млад и богат тарикат преди 3 години
"Кобрата" е гербаджия.
236
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някакви "патриотчета" викат да се гордеем с Кубрат, бил най-успешния ни спортист :)))Ами съжалявам,ама мен единствено ме е срам от него, все едно някой бияч от кръчмата случайно се е озовал на ринга.Така не мога да възприема и Борисов като политик и премиер, Домусчиев,Ганчев, Божков, Георги Илиев,Илия Павлов - като бизнесмени и благодетели на спортаСлави Трифонов като тв водещ, шоумен и политик и т.нИзраснаха 1-2 поколения, на които масово са им объркани ценностите, много време ще трябва още
235
0
 
3
 
! Отговори
До 236 преди 3 години
Е, какъв е?
234
10
 
4
 
! Отговори
V преди 3 години
До Анонимен 283 Той не само че не е непобедим ами според мен е слаб шампион. Обаче е много по обигран.Треньорите го научиха да се бие по пестеливо за да не рискува някой случаен нокаут .Щото ако нашия не го нокаутира съдиите ще са за него .Преди не беше такъв ,ама всеки си пази хляба. А й има много наредени шашми в бокса.В малка България дори няма кой да купи тв правата .А тия се бъхтят за пари.Кличко го бяха превърнали в огромен бранд за много пари и затова го подпираха.
233
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбирам от Бокс, но се видя, че Джошуа не е непобедим.
232
0
 
22
 
! Отговори
полковник Колев преди 3 години
За победа се иска тренировки и дисциплина....Пулев как ти тренираше? - По колко км.пробягваше на седм.колко тона вдигаше на седм.караше ли велосипед два пъти в седм. плуваше ли също по два пъти седм.защо не отиде в някоя планина да цепиш два дена по 5куб.дърва,прави ли спаринг всяка седм.прави ли закаляващи процедури,каква ти беше храната????????? Пулев,Пулев.....ти си и на 39год.
231
5
 
21
 
! Отговори
Карагюл от Btv преди 3 години
Защо мълчахте всички за този коронавирус преди да започне мача,а сега когато цял свят видя падението на този "претендент" от Задунайская губерния/България/, започнахте да грачите по купените медии и да го защищавате !?И тъй като той си е ваше момче /приятелче на Падишаха/, досущ дори по физиономияприличащ на него: Cега е враме и Тиквун да получи нокаут от народа на предстоящите изборипрез пролетта и да се пръждоса . . . немедленно !
230
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига сте се палили, всичко в професионалния бокс е един режисиран цирк, всичко ! от предварителните закачки, през цирка на кантара и самия мач, до последващите интервюта, нема нищо истинско в тоя спорт, въобще не трябва да се нарича спорт според мен
229
1
 
19
 
! Отговори
Сатира преди 3 години
Айде сега пак оправдания. Евала все пак че българин достигна 2 пъти до мач за световната титла през бокс. Дано скоро да имаме отново такъв боксьор, защото от долу нищо не идва. Но си доста по-слаб, как ги пусна тези 20 ъпертака, дето ти вкара Джошуа, незнам. Защита няма ли ?
228
0
 
24
 
! Отговори
До 258 преди 3 години
Хилеше се разбира се. През цялото време. Абсолютно никакъв урок не си е вземал от кличко. И му говореше постоянно. Даже брат му се провикваше да се бие и да спре да говори.
227
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А сега да видим дали ще даде половината си хонорар за борба с ковид 19 както обеща
226
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека сме позитивни - поне на сибствен ход приключи мача. Странен избор на спорт да те бият в главата, ама кой каквото харесва предполагам
225
0
 
19
 
! Отговори
Q преди 3 години
А аз ъперкътите просто Незнам какво да кажа. Коментиращия каза че подобно нещо не се е случвало от страшно много години. Срам.
224
0
 
32
 
! Отговори
До боби преди 3 години
Колега, това че е българин не означава, че не трябва да бъдем критични към Кубрат. Манталитета му е селски. Няма как да ме убедиш в обратното. Абсолютна пародия. Никакво уважение към опонента си. Сега и коронавирус бил изкарал. Защо не го каза преди това?
223
0
 
21
 
! Отговори
Стамен преди 3 години
Време е за край на кариерата. Айде стига циркови програми.