Лекари, сестри, санитари от Александровска на опашка за ваксини

Имунизация искат 110 служители на лечебното заведение
Обновена: 28 дек 2020 11:53 | 28 дек 2020 11:40, Камелия Цветанова
200

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Продължава ваксинацията за лекари, медицински сестри и санитари, работещи на първа линия в борбата срещу коронавируса в Александровска болница.

Общо 110 служители са ваксинирани, съобщи пред БГНЕС изпълнителният директор на лечебното заведение проф. д-р Борис Богов.

Още по темата
Процесът на поставяне на ваксината започна на 27 декември, а за вчерашния ден ваксинирани са общо 22 души от персонала на болницата. Днес доза от ваксината ще получат още 25 медици.

"Аз също ще се имунизирам. Моят ред идва след два дни, един от последните съм", заяви д-р Богов. Той е категоричен, че до този момент нито един от колегите му не е съобщил за някакви странични ефекти.

"Всички бяха в добра кондиция. Днес също мисля да проведа разговор с всеки от тях. Имат указания да съобщават дори и за най-малките проблеми, но досега няма", допълни той.

Ваксината се държи в хладилник с температура между 2 и 8 градуса във временните фургони пред болницата.

Флакончето се темперира, а разредено със серологичен серум се поставя на пациента.

Александровска е поредната голяма болница в София, която се включва в имунизирането, след като вчера кампанията започна в болниците "Света Анна", ВМА и "Пирогов".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
1
 
5
 
! Отговори
избирател преди 3 години
Всичко покрай вируса и ваксините ми звучи,"...и благодарение на партията..."...
93
2
 
6
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
Пунтимари, ще се радвам да ми кажете защо онзи дърт пръч, патриарх ли е епископ ли е все в г(ъ)за пререди Кака Мара на касата от супермаркета да получи ваксината първа когато нейното здраве е изложено на много по голям риск отколкото на тоя дърт козел? Дали това е Бого или Бойко угодно?
92
2
 
9
 
! Отговори
емиграция преди 3 години
A ....успокойте топката бе , сънародници. Всеки по реда си.Които починаха и си заминаха....какво да ,,кажат"....Все недоволни сте,винаги мърморите....Каквото ни е писано...Няма държава в ЕС, която да се е справила 100% с тази напаст.Поне веднъж бъдете по-добри,по благосклонни,по толерантни и състрадателни.Има хора ,които се по нуждаят повече от тази ваксина.Карате си я по нашенски..., но не са хубави тези неща. Грозно и унизително са.
91
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей за това не съм ходил на доктор вече 10 години
90
10
 
6
 
! Отговори
анонимна преди 3 години
Безмислено е да се спрори с ***. Пищят срещу науката, в частност срещу ваксините, без да им мине през ум, че вредите от вируса са многократно по-големи. Пищят, но ежеминутно се ползуват от точно тази наука - мятат се в колата, купуват смартфони, летят със самолети къде ли не и на практика - всичко, благодарение на науката, но наистина да не се ваксинират и да пречат на читавите!
89
2
 
8
 
! Отговори
сметалото преди 3 години
До ПроСоТо2+2=5По добре уволнен,но жив ,от колкото умрял но на работа!
88
3
 
1
 
! Отговори
Realist преди 3 години
До Анонимен 74 : Ще стаане задължителна...сега само "опипват почвата".
87
6
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Добре, че сте много безмозъчните, защото само така ще стигнат ваксините за нас. Иначе след година - две.....Не знаех, че в страната имало толкова тъ....панари, ясно е, защо сме все на опашката!
86
4
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
е къ ням да са на "опашка"?..-А ни сай "ваксинирал",а са го увОлнили."2+2=4"....иначе сичкой "доброволно"..
85
0
 
2
 
! Отговори
Шаши преди 3 години
Защо? Течни метали няма ли? Има и течен силикат.
84
3
 
2
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Изгарят от желание горките да ги чипират с ваксината и да ги следят от ЦРУ и тайните служби. Течността на ваксината е чип, ако не сте разбрали.
83
0
 
3
 
! Отговори
Шаши преди 3 години
Ваксина против Испански грип.И това при положение, че не са знаели, че съществуват вируси. Но са опитвали нещо. А не са смесвали нефт с метан, като сегашните.
82
0
 
5
 
! Отговори
Чукча читател преди 3 години
благоприятна за размножаване на патогеннитемикроорганизми. Защото се знае, че когато организмът на човека се бори свируса, вдига температурата до 38 градуса точно при нея загиват всичкивируси, включително и вируса на грипа.
81
3
 
2
 
! Отговори
Чукча читател преди 3 години
Епидемията от Испански грип през 1918 г. предизвикана от масово ваксиниране!Ваксините като биологично оръжие д-р РебекаКарлиПод формата на ваксина против грип на хората инжектирали испанскигрип. Така испанският грип се превръща в едно от най-страшнитебиологически оръжияПо времето семинара Не на ваксините през 2018 г.!д-р Ребека Карлиразказа истината за т. нар. испански грип през 1918г.Под формата на ваксини против грип на хората инжектирали испанскигрип, а след това им давали аспирин на Байер, за да свалят температуратана пациента до благоприятна за размножав
80
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много пресилено ! Тва да не са маслини по татово
79
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Панаири за д'ебили!!! Стадо *** се се снима пред кашон с ваксини,25 човека дневно правят опашка!
78
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чета и не вярвам на очите си, колко деградирал е българина. И като начин на изказване и основно като мислене.Добре, че все още има останали нормални хора, иначе ще се върнем в средновековиеето. За жалост тея, нормалните из българско вече са малцинство.Интернета ни даде много, но още повече ни отне.
77
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БибоВиж какво не си напъвай малкото гръбначен мозък :)
76
1
 
0
 
! Отговори
Шаши преди 3 години
Ха, Дарвин ли. На много места се лансират и други теории. А как, Дарвин е пилел кости, да си напасне нещата. Къде се споменава.
75
2
 
2
 
! Отговори
Бибо преди 3 години
АНОНИМНИКО.... НИЕ ОТ СЕЛО НЕ ЯДЕМ ДОМАТИТЕ СЪС КОЛЦИТЕ. АЗ ПИСАХ ЗА ПЪРВО ИЗТОЧНИКА. УХАН ГРИПЗАРАЗАТА ИДВА ОТ ПРИЛЕП. А ТО КО ЩЕ ИЗЛЕЗЕ????!!. НАПРАВЕН У НЕКОЯ ЛАБОРАТОРИЯ. .