Дестинация Занзибар и COVID-19: Вирус може и да има, маски и притеснение - не

Приливът на туристи расте колосално, заяви екскурзоводът Северина Маркова
24 фев 2021 10:40, Анисия Иванова
84

COVID-19 може и да има, но населението на Занзибар е изключително спокойно и масово маски не се носят. Това заяви екскурзоводът Северина Маркова в ефира на "България сутрин".

"Много е интересна ситуацията, тук съм поне месец и половина. От България, Румъния, Полша има интерес към дестинацията. Най-вероятно няма как да няма COVID-19, но дали заради времето, дали заради витамините, хора с маски не съм виждала, не съм имала и досег до болни хора", разказа Северина и беше категорична, че приливът на туристи расте колосално.

Тя се включи в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR от препълнен автобус, където нито един пътник не използваше лични предпазни средства.

"След като почина вицепрезидентът (бел. ред. - след инфекция от COVID-19), голяма част от туристите вече се разхождат с маски, което преди не беше така. На качване и на слизане от ферибота ти мерят температурата, иначе не се ходи с маски и в градския транспорт", каза още екскурзоводът.

"Имаше изявление на президента, който каза така: "Дали ще починат от рак, COVID-19, инфаркт - аз не мога да затворя Танзания, защото хората ще умрат от глад". Най-вероятно е под натиск. Хората живеят изключително свободно и не ходят с маски, не ходят да си правят изследвания. Не знам кой е донесъл вируса, но местното население е спокойно", отбеляза Северина.

По думите ѝ може би нивото на медицината не е толкова добро, но болниците изглеждали чисти, а кардиологичният кабинет, в който тя е била, е бил със съвременна апаратура.

"Просто президентът се грижи за населението си. Той каза: Аз и народът ми няма да участваме в тази политическа и икономическа война", изтъкна екскурзоводът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми браво на Занзибар. Вируси винаги е имало и ще има всякакви. Този е просто поредният. Това не следва да дава право на световните господари да създават от населението на земята стадо овце, но го правят. С помощта на същите тези овце.
17
22
 
12
 
! Отговори
Бай Иван преди 3 години
Тъй и умно-красивите парвенюта дето се отбелязват от там ще пренесат и африкански щам тук, после ще реват, защо са им затворени заведенията ;) !!!!
16
17
 
15
 
! Отговори
До Патриот преди 3 години
Значи първо този президент е същия (на Танзания), обаче накрая се оказа че не било съвсем така и рреално не са били правени никакви тестове, просто ПР акция. А Ковид си имат и в Танзания, и хора също умират (за миналата година имат близо 20% увеличение на смъртността спрямо предни години), само че никой не си прави труда да ги брои: то при тях 90% си живеят по села на поне 50км от най-близката болница
15
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам да живея в Занзибар!!
14
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 11 АнонименНе е нужно да ходиш чак в Зинзибар. Просто *** в затънтената провинция у нас и ще бъдеш много по спокоен от колкото в скапаната софия
13
8
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мога да повярвам ,че Танзания се оказа най-нормалната държава на земята!Отчасти и Беларус!
12
12
 
55
 
! Отговори
Хакуна Матата преди 3 години
Без притеснение, преведено от местния език. Вече 15 дни сме в Занзибар. Прекрасно е! НЕ ВИДЯХ ЕДИН ЧОВЕК С МАСКА! Щом президента на Танзания разкри измамата с този вирус тук няма такъв. Премиера на Занзибар почина от пневмония. Това, че е починал от Корона е чиста измислица на средствата за масова идиотизация. Световните елити натискат Магафули да обяви пандемия, но той е непреклонен. Хотели и кръчми работят на пълни обороти. Хората са усмихнати и ведри-и местни, и туристи! Пожелавам на всички!
11
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще си пазарувам билет до Зинзибар.Явно там са останалите малко все още нормални хора.
10
14
 
16
 
! Отговори
Ди преди 3 години
Еми няма как да ги срещнеш болните. Те са си вкъщи, в леглото или в гроба. А оборудвани болници навсякъде по света има, защото трябва да се лекува върхушката. Прави ли ви впечатление колко близка ни се вижда логиката на нещата в Занзибар, а далечна и неясна тази в западните страни?
9
8
 
51
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Някакъв Африкански президент нали беше тествал ,папая,дини,кози и мангота за ковид и бяха дали положителни проби !Един просттт африканец за нула време по научен път с елементарен експеримент показа каква измама е този ковид!А ние умните бели ходим маскирани и затворени като скотовее!
8
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма как туристическа дестинация където и да е по белия свят да няма COVID. Само нашите медии не можеха да проумеят това.
7
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами така се прави.Затова тези хора са по-здрави от българите.
6
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунисти сър!
5
2
 
27
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Ако Боку отиде в Занзибар,ще ги...паникьоса за седмица.
4
2
 
22
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Ако Боку отиде в Занзибар,ще ги...паникьоса за седмица.
3
25
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ковид-19 е най-страшната епидемия но занзибарците са прости и не могат да го разберат това нещо.
2
13
 
24
 
! Отговори
Моро Жицов преди 3 години
Няколко български мафиота си изпраха парите в хотелски комплекси там и сега денонощно слушаме за Занзибар, Занзибар, Занзибар....
1
5
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Универсална ваксина срещу КОВИД19 - игнориране. В Танзания и Непал го провериха.