Русия намеква за ядрени ракети „по-близо до бреговете на САЩ“?

"Ню Йорк таймс": Не ясно дали това е опит за сплашване на Запада
17 яну 2022 11:08, Елка Василева
318
Русия намеква за ядрени ракети „по-близо до бреговете на САЩ“?
Снимка: архив, БГНЕС

По време на преговорите за сигурност с представители на САЩ и НАТО руските дипломати са загатнали за възможността за разполагане на ядрени ракети „по-близо до американските брегове“, ако Западът не приеме исканията на Москва за гаранции за сигурността в Европа. Подобно твърдение се съдържа в статия, публикувана в "Ню Йорк таймс", която се позовава на западни дипломати, участвали в дискусиите с Русия, предаде БНР.

Още по темата

Според изданието руски представители не са обявили директно подобни планове.

Вестникът не уточнява как точно са изразени тези намеци, както и за кои конкретни държави и територии, разположени "по-близо до бреговете на Съединените щати", става дума.

В статията обаче се твърди, че това ще намали времето на ракетите за приближаване до целта до пет минути.

Според авторите на статията е невъзможно да се каже колко сериозни са подобни планове и дали те са опит за сплашване на западните страни, за да ги принудят да приемат руските искания в преговорите.

В същото време, както отбелязват журналистите, подобни намерения напомнят за Карибската криза от началото на 60-те години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
1
 
4
 
! Отговори
от Унгария преди 2 години
Пентагонът ще отговори така, че рашкЯ пак да *** неистово- музика за ушите ми! Айде със здраве русофилцииии! И по малко злоба, не ви ли писна на ДНК то от 44 годь насам да виете срещу САЩ? ПО СИЛНИ СА ОТ ВАС КВИТО И МУЛЬТФИЛМИ ДА " ПОКАЗВАТЕ" НА УЛТРАЗВУКОВИ ГЛУПОТЕВИНИ, ИЛИ БЯХА ГИПИЕРЗВУКОВИЕ МММ???
159
3
 
9
 
! Отговори
Бил съм у Русия.... преди 2 години
... ЗА НИЩО НЕ СТАВАТ ТИЯ АЛКОХОЛИЦИ И ПРОПАДНЯЦИ..
158
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Боби. Най-отявления русофил и експерт по икономика, военно дело, политика и всичко. май беше ИТ на държавна работа. Сега разбирам защо гърмят ИТ системите на НАП, агенция по вписванията, НОИ и други държавни структури. Колкото ти е нивото тук, толкова ви е нивото и в работата. Липсваше с твоите фантазии. Защо ли ви държат на работа.
157
1
 
5
 
! Отговори
... преди 2 години
"Русия-Горна Волта с ядрени ракети" - Хелмут Шмит.Икономика подчинена на развитието на военно- промишления комплекс,за сметка благосъстоянието на народа...
156
4
 
6
 
! Отговори
факт преди 2 години
Всъщност ядрени ракети в Куба,Венецуела или Никарагуа(примерно),не са кой знае каква опция.Най-малкото защото са прекалено видими.Руските подводници около бреговете на САЩ вършат по-добра работа,особено ако са въоръжени с хиперзвукови ракети.Ядрените дронове Посейдон също стават,особено за Западното крайбрежие,което е земетръсна зона(разлом).Бази в споменатите по-горе страни по-скоро ще имат психологически ефект,отколкото реален военен.Но понякога и психологията върши работа.
155
5
 
6
 
! Отговори
Русия може само.... преди 2 години
.. ДА УБОДЕ КУЧЕТО У ДИРНИКА...... ХАХАХААА.... А, И В ТОВА СЕ СЪМНЯВАМ..!!!!../ Адски са некадърни горките.... /
154
1
 
2
 
! Отговори
аз преди 2 години
само така
153
5
 
9
 
! Отговори
И.Грозни преди 2 години
Путин си изпроси още повече врагове съседи.Върна руснаците в 16век.
152
3
 
2
 
! Отговори
Ваня преди 2 години
До 58 Един *** не може да е добре!!! А имаш ли банани??? Знам ви и през Соца какви бяхте, пак мизерници! А сега си отвори хладилника111
151
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До А, дано. Особено от Силистра. Там е пълно с ядрени ракети! :)
150
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Под "мъдрото ръководство" на другаря Путин,Русия се върна в застойните времена на СССР...
149
3
 
3
 
! Отговори
А, дано..... преди 2 години
ОТ ВАРШАВА, БУКУРЕЩ И СИЛИСТРА-----ДО МОСКВА СА 7-8-минути....с ядрена ракета.... ХАХАХААА......
148
7
 
5
 
! Отговори
Стига глупости преди 2 години
До МАЙОРА: Населението на Москва 12 милиона + 5.3 милиона в Петербург, а общо за Русия 146 милиона. Е, как ги изкара Москва и Петербург да имат 80% от населението на Русия? Чети и тогава пиши. А за сравнение населението на Ню Йорк е 22 милиона. И с едно торпедо с ядрен заряд и атомен двигател става какво? Seven Up. Ще преговарят американците, нямат избор.
147
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България трябва да стане малката Русия на балканите, руснаците са нашите приятели
146
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Амчи то растоянието между Русия и Щатите е има-няма 400км (беринговият проток разделящ Русия от Аляска). Колко по-близо искат русняците - да им ги забучат отзадена американците ли тия ракети?
145
0
 
9
 
! Отговори
Спомени преди 2 години
Чета коментарите и ми изплува един спомен... "Ти знаеш ли колко е силен баща ми, бе!?!" "А ти знаеш ли моят татко, какво ще го направи баща ти, бе?!!" ... 1-и клас, 2-срок.Е такова е нивото тук. В ролите: татко 1 - САЩ татко 2 - Русия
144
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия не намеква, а твърдо заявява, че в най-близко бъдеще ще започне строителството на АЕЦ, която ще бъде използвана за производството на водород.
143
8
 
3
 
! Отговори
Снежанка преди 2 години
До Анонимен 184. Никой не ти иска Русията ,бе др. анонимен. Виж къде са опашките за виза. Не към Москва.Аман от червени клоуни.
142
2
 
11
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
Това е начинът да се накарат САЩ да преговарят. Докато американците се надяват да водят война само в Европа няма да има положителен резултат от преговорите.
141
1
 
7
 
! Отговори
Ваня преди 2 години
До40 Ти нямаш представа от силите на двете държави! А с какво и как САЩ ще срази Русия и то след първият удар! Явно гледаш много филмчета?