Русия намеква за ядрени ракети „по-близо до бреговете на САЩ“?

"Ню Йорк таймс": Не ясно дали това е опит за сплашване на Запада
17 яну 2022 11:08, Елка Василева
318
Русия намеква за ядрени ракети „по-близо до бреговете на САЩ“?
Снимка: архив, БГНЕС

По време на преговорите за сигурност с представители на САЩ и НАТО руските дипломати са загатнали за възможността за разполагане на ядрени ракети „по-близо до американските брегове“, ако Западът не приеме исканията на Москва за гаранции за сигурността в Европа. Подобно твърдение се съдържа в статия, публикувана в "Ню Йорк таймс", която се позовава на западни дипломати, участвали в дискусиите с Русия, предаде БНР.

Още по темата

Според изданието руски представители не са обявили директно подобни планове.

Вестникът не уточнява как точно са изразени тези намеци, както и за кои конкретни държави и територии, разположени "по-близо до бреговете на Съединените щати", става дума.

В статията обаче се твърди, че това ще намали времето на ракетите за приближаване до целта до пет минути.

Според авторите на статията е невъзможно да се каже колко сериозни са подобни планове и дали те са опит за сплашване на западните страни, за да ги принудят да приемат руските искания в преговорите.

В същото време, както отбелязват журналистите, подобни намерения напомнят за Карибската криза от началото на 60-те години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
9
 
8
 
! Отговори
До кога? преди 2 години
САЩ и нато, прекалиха и докараха света до ръба на ядрена война,нужни са отстъпки и компромиси и от двете страни за да се запази мира.
179
4
 
7
 
! Отговори
Отново МАЙОРА преди 2 години
Всички *** са психопати! И една ядрена ракета да излети - Земята отива! Ще оцелеят само хлебБарките и Шуткин наврян в бункер до края на живота си!
178
2
 
3
 
! Отговори
Пак МАЙОРА преди 2 години
Всички *** са социопсихопати! И една ядрена ракета да излети - Земята отива! Ще оцелеят само хлебБарките и Шуткин наврян в бункер до края на живота си!
177
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 123-97 Защото е колония на Западна Германия!!!
176
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анонимен-90 Това за Космоса е от филмчетата, нали!? Просто си невежа!
175
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия пред целия свят демонстративно постави ултиматум на САЩ да изнесат военните части и техника на НATO от източна Европа. Сега вече Русия не може да си позволи да остави нещата така и да се откаже. Ако САЩ не изпълни ултиматума Русия ще използва военни решения да премахнте базите и ракетите на НАТО от източна Европа. Ударите ще бъдат бъзри, точни, внимателни и много силни.
174
4
 
1
 
! Отговори
Истина преди 2 години
Браво, време е!!! Преди време една подводница изплува близо до бреговете на САЩ и им искара ангелите. Имали проблем с кислорода след шест месеца престой на дъното. Такива са десетки и се ядрени, защо си мислите че Русия не ги държи за топките! Ако не го правят тия *** САЩ веднага ще ги нападнат, нали не е в техния двор!
173
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
199 *** на психиатър my friend, много русофилия побърква!
172
3
 
9
 
! Отговори
... преди 2 години
Бог да пази България от "руската любов"...
171
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По евтино и ефикасно в ако унищожат базата в Румъния. Могат да го направят за мимути с конвенционални ракети. САЩ нищо не могат да направят, започнат ли ядрена война със сигурност ще бъдат унищожени.
170
0
 
3
 
! Отговори
АБЕ, ПАК ГЛУПОСТИ.. преди 2 години
И ДА НАМЕКВА... И ДА НАТВЪРДВА ТАЯ РУСИЯ---ПАК ШЕ ГО УДАРИ ОТ ЗАПАДА..... . НА ПРОСИЯ.... ХАХАХААА..... НЕМА ДРУГ НАЧИН!
169
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако САЩ не изпълнят ултиматума на Русия да изнесат военните структури и бази на НАТО от източна Европа, възможно е Русия да нанесе превантивни удари в Европа по тези бази.
168
3
 
2
 
! Отговори
Моамадъ преди 2 години
САЩ опростяват дълга на дадената страна срещу отказ за разполагане на руски оръжие и чао на Путинските глупости за ракети до САЩ . Важното е че Путин подържа самочувствието на масовия руснак и създава чувството на сигурност
167
0
 
1
 
! Отговори
от Унгария преди 2 години
192 Аааа и САЩ МОГАТ ДА РАЗПОЛОЖАТ ЕЕЕ КОЛКО КАНДИДАТИ ИМА- като тръгнеш от РУМЪНИЯ, та стигнеш до ленингород ( май беше питергород сега хохохо), упс ПРИБАЛТИКА БЕ, ТЕ СА МАЙ НА 0 ( НУЛА) ЛЕТАТЕЛНО ВРЕМЕ ОТ п(Рашка)?
166
0
 
2
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
.. И ЧАЛГАРО, СЕ ПАЗАРИ. ЗА ЗЕЛЕНИ ПАСПОРТИ ЗА САЩ.... С Р. С. МАКЕДОНИЯ.... ХАХАХААА...!!!!
165
2
 
3
 
! Отговори
Адолф Путин преди 2 години
Ракети, бомби, а накрая ще остана само аз! Скит в мазето.
164
0
 
1
 
! Отговори
Алооо преди 2 години
До 189, те щото в щатите са по-читави няма що, даже не знам къде са по-зле честно казано, но като гледам клипчета по фейсбука какви елементарни въпроси им задават на юноши и младежи и не могат да отговорят правилно, не знам. Тия освен за пушечно месо за друго не стават. В ЕС е същата работа, за Русия клипчета не съм видял, но и там е същото предполагам.
163
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не и намекнат нещо друго.
162
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Могат да разположат. И САЩ нищо не могат да направят.
161
1
 
7
 
! Отговори
ФАКТ преди 2 години
ФАКТА ЧЕ ДОРИ НАШИТЕ КОМУНИСТИ И РУСОФИЛИ НЕ БЕГАТ У РУСИЯ, А ЧАКАТ ПАСПОРТИ ЗА САЩ И ЕС, ГОВОРИ ЧУДЕСНО, КОЛКО ПРОПАДНАЛА Е ПУТИНОВА РУСИЯ.. ХАХАХААА....