Байдън: Руските сили ще тръгнат към Киев в следващите дни

"Ако Русия продължи с този план, Путин ще е отговорен за катастрофална и ненужна война"
19 фев 2022 00:17, Красимир Ангелов
503
Байдън: Руските сили ще тръгнат към Киев в следващите дни
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че Русия се готви да атакува Украйна в следващите дни. Той направи изявление в Белия дом след проведения телефонен разговор с лидерите на страните членки на НАТО, съобщава CNN.

"САЩ имат всички основания да смятат, че Русия ще нахлуе в Украйна през следващите дни“, заяви на извънреден брифинг Байдън. "Смятаме, че те ще се насочат към украинската столица Киев, град с 2,8 милиона невинни жители", добави той.

Американският президент заяви, че вярва, че руският му колега Владимир Путин е решил да нахлуе в Украйна. "Към този момент аз съм убеден, че той е взел решението си", каза Байдън .

"Ако Русия продължи с този план, г-н Путин ще е отговорен за катастрофална и ненужна война", категоричен е американският президент.

"Проведох два важни телефонни разговора за ситуацията в Русия и Украйна. Първият беше с представители на Конгреса, които представляват САЩ на конференцията по сигурността в Мюнхен заедно с вицепрезидента Камала Харис. Вторият беше с нашите съюзници в НАТО", подчерта държавният глава на САЩ.

"Москва изпраща фалшива информация към руското общество, като се опитва да го заблуди, че Украйна планира офанзива в Донбас. За това няма никакви реални доказателства и противоречи на логиката. Киев няма да предприеме каквито и да било военни действия в региона докато Русия трупа все повече и повече войски по границата", подчерта Байдън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


503
Още по темата: САЩРусияДжо Байдън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
372
3
 
17
 
! Отговори
Ивана преди 2 години
Виц: Двама журналисти си говорят. Единият пита другият, който е в Украйна и отразява събитията: - Колега, кажи ми, Украйна наверно търпи големи загуби. Вярно ли е? - Вярно е колега, отговаря той,загубиха територии, загубиха военна техника и жива сила. - А Русия, колега, какви загуби има? - Няма да повярваш колега, но руснаците още не са дошли да воюват!
371
6
 
14
 
! Отговори
Ивана преди 2 години
Не знам защо на този изкукуригал вече старец, му разрешават да говори. Той не знае изобщо къде се намира.
370
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаа-хах. То под кревата и скункс няма да се завре. От гърне със таковата, всичко бяга.
369
0
 
16
 
! Отговори
Аз да ви обадя преди 2 години
Тоя преди лягане кара Камила да провери за Путин под кревата
368
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак излагация, а? Сгрешили са прогнозата с някакви 200-300г. Ако изобщо има какво да се напада тогава.
367
12
 
1
 
! Отговори
Хем висок , хем едър преди 2 години
Що е то?: Жужето от Кремъл
366
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
...ама те руснаците пеш или с ладите са тръгнали към киев...
365
10
 
1
 
! Отговори
Преговори преди 2 години
БайДън и байЖужак преговарят.БайЖужак обеща на всички влюбени в него антибългари да интегрира отново България в СИВ и да направи България 16-та републина на СССР-2
364
25
 
4
 
! Отговори
Кремълските преди 2 години
кръвожадни фашисти искат да избият населението на Украйна и да превземат с бой държавата.Така както анексираха последователно Осетия, Абхазия, Крим, Донецк, Луганск. Кремълският Жужак е полудял - в последна фаза на мегаломански наполеонов синдром.
363
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Законният президент на САЩ се казва Доналд Тръмп ............стария Джо е само един узурпатор и лъжец!!!
362
4
 
22
 
! Отговори
Байдьн, преди 2 години
като си толкова ''загрижен'' за невинните хора спри да провокираш Путин. Цял свят ви се смее с вашите дати, то не беше на 16 ще напада, сега на 20 февруари. Най вероятно на 29 февруари ще е, Путин като си изпие чая.
361
3
 
25
 
! Отговори
!!!! преди 2 години
Законният президент на САЩ се казва Доналд Тръмп!!!
360
2
 
23
 
! Отговори
???? преди 2 години
Тоя изкукал дъртак Байдън, незаконно избран за президент на САЩ с фалшификации, на врачка ли се прави???
359
2
 
21
 
! Отговори
До 418 преди 2 години
Зле си, как ще изчегъркаш най-голямата държава в света???Фашагите в Киев ще ядат шамарите тоя път..............няма да им се размине, а клоуна Зеленски украинците сами ще го виснат на някое дърво!!!
358
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинските фашисти в Киев ще ядат боя тоя път..................Путин да обяви ДНР и ЛНР за част от руската федерация!!!
357
2
 
32
 
! Отговори
Стига глупости! преди 2 години
Историята помни! САЩ винаги води войни извън своята територия! Да си припомним, миналото! САЩ винаги се явява като умиротворител, а всъщност води войни и разсипва държави! Избива населението! Защо не си стои в собствената си държава, а раздухва военни конфликти! Що държави съсипаха, що народ избиха! Хора , който си живееха спокойно и бяха постигнали разцвет! Да си припомним, кой е участвал най-много в конфликтите по света? Останалият свят, кога е бил в САЩ?
356
2
 
19
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
тоя алцхаймер ептян на врачка фана да са прави !...Ама нещо кристалната му топка сай повредила май...Щото уж беше за 16-ти планирана "със сигурност инвазията",после на 19-ти,сега па.."Секи момент"...Впрочем,таякарикатура НАИСТИНА може да подпали света !...Яко го е подпрял отзад ВПК на Щатите и горкия,понеже освен тремора не притежава нищо лично негово,подскача като кукланаконци..Молете се ГОСПОД да се умилостиви и да ни отърве най-после от тия освирепяли кръвожадни ЧОВЕКОМРАЗЦИ !.
355
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия няма намерение да нахлува на Украина. Те го казаха - 50 -100 ракети ще унищожат 40% от икономикатана страната. С още толкова ще унищожат половината и военен потенциал. Информация какво, кога и къде да ударят имат бол - не забравяйте, че над 70% от "украинците" са си руснаци. А таква операция на руснаците ще им струва не повече от 50 милиона долара.
354
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дементния *** няма търпение да нахлуят.. Иначе кви ще ги дялат военно промишления им комплекс... Тръмп кротуваше... Ужас.. А шимпанзето Обама взе нобелова награда за мир след 7. 8 омиротворителни войни хахахаха нещастници
353
1
 
31
 
! Отговори
аз-ът преди 2 години
Столицата Киев -град с 2.8 милиона невинни жители... Ау. Саш-ката й е мъчно за невинните. Когато пускаше ядрено бомби над Хирошима и Нагазаки там невинни нямаше. Децата също бяха виновни.