Москва: Чудовищна украинска провокация в Запорожката АЕЦ

Украинска диверсионна група запалила сградата
4 мар 2022 13:27, Елка Василева
359
Москва: Чудовищна украинска провокация в Запорожката АЕЦ
Снимка: архив, БГНЕС

Руското министерство на отбраната заяви, че украински диверсанти са отговорни за случилото се тази нощ на територията на Запорожката атомна електроцентрала, предаде Ройтерс.

Говорителят на министерството Игор Конашенков окачестви събитията от тази нощ като "чудовищна провокация".

Украйна заяви, че руски сили са атакували централата в ранните часове на днешния ден и че действията им са довели до пожар в пететажния учебно-тренировъчен корпус, намиращ се на територията на централата.

Още по темата
Конашенков представи руската гледна точка за случилото се.

"Тази нощ на територията, прилежаща към електроцентралата, киевският националистически режим направи опит за чудовищна провокация", заяви той.

Говорителят каза, че патрулиращи членове на руската национална гвардия са били атакувани от група украински диверсанти.

Конашенков заяви, че за да провокират ответна стрелба по учебно-тренировъчния корпус, украинските диверсанти са започнали да стрелят с огнестрелни оръжия по военнослужещите от руската гвардия.

"При ответната стрелба на руския патрул огневите точки на украинските диверсанти в сградата на учебно-тренировъчния комплекс са били сломени. Напускайки сградата, украинската диверсионна група е запалила учебно-тренировъчния комплекс", обобщи Конашенков.

Изявленията на украинския президент Володимир Зеленски и неговите разговори с представители на САЩ и Великобритания във връзка със Запорожката АЕЦ навеждат на мисълта, че се прави опит Русия да бъде обвинена в създаването на огнище на радиоактивна зараза, изтъкна Конашенков.

По думите на руския говорител или киевският режим е виновен в престъпен замисъл за извършване на провокация, или президентът Зеленски напълно е загубил контрол над действията на украинските диверсионни групи.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


359
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Списание "Тайм" не си пада по истината!
209
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американските и английски интруктори си знаят работата, а украинските неонацисти са отлични ученици!
208
14
 
27
 
! Отговори
До 229 преди 2 години
Смърт за фашагите от Бандера.Путин ще ви смаже и ще ви забучи главите на кол на Червеният площад за назидание да ви ръфат уличните котки и кучета.
207
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виж, какво е написал 214... Напиши моля те, кога точно, руските агресори са посетили тоалетната, кантината, банята... Дръж ни в течение
206
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те руснаците нямаше и да нападат. Правели военни учения по границите си. Пък каква стана тя. Една голяма РУСКА ЛЪЖА. Вече и да говорят истината как да им повярва човек. Веднъж като се оакаш цял живот ще те запомнят като ***.
205
12
 
17
 
! Отговори
До 206 преди 2 години
Да духаш на Путин топките. Няма да ви бави въобще.
204
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
225 Виж, какво е написал 214... Напиши моля те, кога точно, руските агресори са посетили тоалетната, картината. Дръж ни в течение
203
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
225 УАУ, какви сложни маневри и ти беше там? Та руснаците, начело с откачения си вожд, непрекъснато лъжат и се заплитат в лъжите си.Какво правят руснаците при украинската централа?
202
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Представям си новините в руските медии. Сигурно заглавията са от рода на " Днес славната руска армия влезе в Киев посрещната от хиляди украински граждани с цветя и бонбони. 1 милион фашисти избягаха от страната. Скоро ще разчистим и останалите фашисти". Важно е много да се акцентира на фашисти,че иначе няма как да се оправдае нахлуването.
201
18
 
17
 
! Отговори
Конашенкооооов ! преди 2 години
Вие нямате право да патрулирате нищо в Украйна бе навлек такъв ! Диверсантите сте вие, МАРШ обратно откъдето сте дошли !!!
200
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Списания "Тайм" обяви на корицата си снимка на Путин, с мустачки и перчем, като на Хитлер. Абе, шегичка, като тази, на нашия Пламен Узунов/ДС/, съветник в президентството.
199
22
 
18
 
! Отговори
Стар човек преди 2 години
Какви ,,диверсанти" са охраняващите собственната си електроцентрала??? ,украинци? И какво правят там руските войници ??? Със същия номер Хитлер нахлу в Полша и започна ВСВ !
198
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой ли вярва на лъжите на Украйна в стила на лъжите на САЩ.
197
4
 
10
 
! Отговори
ами преди 2 години
Лъжа долна
196
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
204 Най-добре е, руските агресори да си бяха останали у дома.
195
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 214 Ууу - Те комунистите са били първи приятели с фашистите. Питай поляците. После фашистите разяко намаляват,но комунистите ги заместват успешно изтрепвайки милиони предимно свои непослушни жители. Тъй че комуниста Путин не е много по-различен от фашистите. Трепа хора без да му мигне окото. В най-добрия случай ги хвърля в затвора за 15-20 г.
194
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
214 Руските агресори твърдят, че се намират в района на централата, че украинците стреляли по тях и отвръщайки им със стрелба, руските снаряди попадали в централата...А уж, руските агресори били завзели обекта от 2 дни...Само болен руски мозък може да изчисли такава лъжа.
193
12
 
10
 
! Отговори
Лъжци преди 2 години
Хунтата е в Москва!
192
1
 
1
 
! Отговори
gergi преди 2 години
До profetey Да бе то да не е котлон да го спреш и да истина за 3 минути :)
191
15
 
8
 
! Отговори
Фашистката армия преди 2 години
на Путин е превзела атомната електроцентрала и трепе всичко наред.Смърт на фашизма.