Москва: Чудовищна украинска провокация в Запорожката АЕЦ

Украинска диверсионна група запалила сградата
4 мар 2022 13:27, Елка Василева
359
Москва: Чудовищна украинска провокация в Запорожката АЕЦ
Снимка: архив, БГНЕС

Руското министерство на отбраната заяви, че украински диверсанти са отговорни за случилото се тази нощ на територията на Запорожката атомна електроцентрала, предаде Ройтерс.

Говорителят на министерството Игор Конашенков окачестви събитията от тази нощ като "чудовищна провокация".

Украйна заяви, че руски сили са атакували централата в ранните часове на днешния ден и че действията им са довели до пожар в пететажния учебно-тренировъчен корпус, намиращ се на територията на централата.

Още по темата
Конашенков представи руската гледна точка за случилото се.

"Тази нощ на територията, прилежаща към електроцентралата, киевският националистически режим направи опит за чудовищна провокация", заяви той.

Говорителят каза, че патрулиращи членове на руската национална гвардия са били атакувани от група украински диверсанти.

Конашенков заяви, че за да провокират ответна стрелба по учебно-тренировъчния корпус, украинските диверсанти са започнали да стрелят с огнестрелни оръжия по военнослужещите от руската гвардия.

"При ответната стрелба на руския патрул огневите точки на украинските диверсанти в сградата на учебно-тренировъчния комплекс са били сломени. Напускайки сградата, украинската диверсионна група е запалила учебно-тренировъчния комплекс", обобщи Конашенков.

Изявленията на украинския президент Володимир Зеленски и неговите разговори с представители на САЩ и Великобритания във връзка със Запорожката АЕЦ навеждат на мисълта, че се прави опит Русия да бъде обвинена в създаването на огнище на радиоактивна зараза, изтъкна Конашенков.

По думите на руския говорител или киевският режим е виновен в престъпен замисъл за извършване на провокация, или президентът Зеленски напълно е загубил контрол над действията на украинските диверсионни групи.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


359
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
6
 
13
 
! Отговори
ууу преди 2 години
До ИстинатаСмешно е твоето изказване. Централата е взета преди два дни. Какво правят там бандеровци? "Истината" Ха-ха? Като Тони Блеър в Ирак? Като Саркози в Либия?
189
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да речем,че е истина. Обаче ако руснаците не бяха там,украинците нямаше да ги нападнат,за да си върнат тяхната територия и всичко това нямаше да се случи. Значи пак руснаците са виновни.
188
6
 
6
 
! Отговори
Путин преди 2 години
Аз ви лъжа и ще ви непрекъснато от 1999 г. до сега , а вие руски *** трябва само да вярвате и да се подчинявате докато умрете.
187
4
 
9
 
! Отговори
Това не е верно преди 2 години
Доживях да чуя и прочета в българска медия ИСТИТАТА въпреки жестоката ЦЕНЗУРА...
186
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Апартамента ми изгоря до основи. Аз самия съм си го запалил за да обвиня съседа от долния етаж. Това е сюжет по логиката на руските алкохолици.
185
27
 
9
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Лъжите казвани от членовете на путинската клептокрация са толкова смешни, че дори и путинистите вече не им вярват!
184
3
 
22
 
! Отговори
158 преди 2 години
Брей, чухме и другата гледна точка, която изглежда далеч по-достоверна.
183
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ц ц ц "Какво са "патрулирали" руските части там" Ами патрулират некой да не гръмне централата и после да набеди тях! Очевидно е, че те нямат полза да гръмнат централата, защото са много близо и ще бъдат засегнати от радиацията, обаче западните "приятели" на Украйна са достатъчно далеч, за да могат да си го позволят! Кво не разбра?!?
182
2
 
34
 
! Отговори
Майдан преди 2 години
За ба.л.ъ.ч.е.т.а.та, които вярват на западните медии, контролирани от Вашингтон. Напишете в чичко Гугъл името Виктория Нюланд, вижте как раздава бисквитки на Майдана и си припомнете репликата й "Майната му на ЕС". Ако имате капка мозък, ше разберете, че САЩ а.кат на глaвите на цяла Европа и на целия свят. Крадецът вика "Дръжте крадеца". Мислете и не се поддавайте на пропагандата.
181
1
 
8
 
! Отговори
profetey преди 2 години
До Д 197Аз заради това написах че не знам дали е лесно и колко време отнема. Въпроса ми е защо не се говори за спирането на реакторите. Това би най-безопасно и за двете страни, а и за целия свят. Но това си е мое мнение.
180
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руските алкохолици пак лъжат.
179
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само че тези помии на руската пропаганда няма да попивам повече с ушите си. Достатъчно вече. Наслушах се на бълвочи, че целият свят им е крив за окаяното им състояние, включително и военно.
178
2
 
8
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Защото, реактор не може да се спира. Не напълно.
177
25
 
10
 
! Отговори
Ц ц ц преди 2 години
Нова ЧУДОВИЩНА руска НАГЛОСТ ! Какво са "патрулирали" руските части там бе, Конашенков ???!!! Първо, тяхното място изобщо не е в Украйна, камо ли да патрулират нещо на нейна територия, а при това има красноречиви записи от камерите на централата, на които ясно се вижда, че пожарът е причинен от изстреляна от вашите бенгала(осветителна ракета) по време на нападението им ! Но трябва да знаете, че забраната за ползване на думите "война,инвазия" от медиите в Русия, няма да ви помогне срещу истината!
176
2
 
9
 
! Отговори
Д 197 преди 2 години
Блондинке, защото не са като ключ за лампа. Не става хоп, изключих го. Абе много неграмотни хора пишат тук
175
3
 
4
 
! Отговори
profetey преди 2 години
Аз имам само 1 въпрос. Първо да кажа че не знам дали е лесно да се спрат атомните реактори. Но при условие че атомната централа е на границата на бойните действия - то реакторите защо още работят?
174
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз очаквах провокация от типа нападение на страна членка от НАТО хахах
173
3
 
3
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Путин, ще си сложи таралеж в г...те. Украинци не му трябват, ще му свият и ядреното копче.
172
1
 
5
 
! Отговори
неангажиращо мнение преди 2 години
За тези които не са ме разбрали. Аз не одобрявам действията на политиците, а не на народите им. Категорично съм не само против войната, но и против националистическите издевателства над малцинствата.
171
15
 
6
 
! Отговори
Булгуров преди 2 години
Верваме ти, дори може да се каже как украинците сами си взривиха къщите, убиват си децата, как сами се прострелват по няколко пъти а за това обвиняват руските "освободители". Стига бе, украинците също са си криваци ама такива плоски лъжи са обидни най-вече за този дето ги говори.