Гриша Ганчев за труса в ЦСКА: С голия си задник ли да ме купи Наско Сираков?

Голяма грешка ми е, че се доверих на ръководни фактори в държавата за стадиона
25 май 2022 11:55, Александър Попов
85
Гриша Ганчев за труса в ЦСКА: С голия си задник ли да ме купи Наско Сираков?
Снимка: Lap.bg

"Много грешки направих - и аз, и мои хора, но мисля, че са поправими. Най-голямата според мен е, че се доверих изцяло на ръководни фактори в държавата заради стадиона. Като имам предвид, че те са професионални лъжци, е нормално да остана с пръст в устата. Но има някакъв хоризонт сега и мисля, че ще бъде поправено това нещо. Отчитам като грешка и нарушената комуникация с феновете. Ще се вземат сериозни мерки и в това отношение и промяната ще се види в най-скоро време", обяви собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев в интервю за клубния сайт, в което отговаря на въпроси на феновете.

"В последните пет години съжалявам за смяната на Стамен Белчев и Нестор. Пак да угодим на група или групи от хора, но си мисля, че повече няма да се повторят тези работи. Трябва да се знае едно, когато станеш треньор на ЦСКА или на който и да е клуб, без значение, работата ти от сутрин до вечер е на терена с играчите и с екипа ти. Не по цял ден на телефона, срещи с привърженици, с журналисти. Все проблемът е тез, дето дават парите, са големите боклуци. Ние сме перфектните. Дай да погледнем. Всички, които минаха през ЦСКА, къде са? Моя грешка е, че не съм уцелил на треньор, но животът е пред нас и аз си мисля, че ще уцеля рано или късно. Много ме дразнят някои треньори. Сядаме, говорим, подписваме разни договори, минават един-два месеца, бият по един-два мача, приказките са забравени и се почва - еди кой си или еди кво си са му дали кураж. Какво значи? Който е да е треньора, той е служител в клуба. На него му е обяснена политиката и само и само да се добере до договора казва "да, така ще е".

Другото нещо - като махнах Стамен Белчев и Нестор, кой от треньорите произведе играч? Защото едно е да си Реал Мадрид или Ливърпул и да вземеш готови футболисти. При нас обстановката е друга и ние трябва да разполагаме с играчи, които имат качества и да бъдат произведени. И затова им се плащат такива големи пари на треньорите, за да произвеждат играчи.

Няма да се връщам назад, защото по един или друг начин изредихме всички големи табели на ЦСКА. Още не сме взели решение какво ще правим от тук нататък, но въпросът е следния: Който и да е следващия треньор, той трябва да знае, че е длъжен да произвежда играчи. Нямаме възможности да купуваме от Примера дивисион, Висшата лига, Лига 1 и Бундеслигата, а и кой ще дойде в тази джунгла. Отвратително е, което се случва в българския футбол. Ясно е, има монопол върху първенството. Ще дойде и този край. Какво ли не съм видял в живота си. Ще бъде разбит този монопол. Тогава ще се става шампион по спортен принцип. Проблемът ми на мен е, че не влизам в комбинации. Много ги дразни някои хора това нещо. Много са коварни ударите отвънка и отвътре. Свикнал съм да ме бият цял живот.

„Няма как един треньор да ти казва. „Ти ми дай парите, аз ще се оправя“. Какво значи ще се оправиш? Аз и моят сътрудник Инджов сме имали акъл да ги изкараме. Да ги вложи в клуба и някой, който е учил само събиране, да ги харчи. Няма как да се получи тази работа или поне докато съм аз. Другото нещо. Видяхме в години и тази година какво се получи. Хората ме осъдиха за е такива. Ще го купим, пък ще го гоним. Не може да се получат тези работи. Ние имаме строга финансова дисциплина. И някои, който говори от предните треньори, че нищо не е съгласувано с него, му кажете много поздрави от мен. На всеки един треньор сме му казвали – тез и тез са опциите, избери си един. Това ни е по джоба. Отделен е въпросът, че не пускаме никой да си натопи човката. И няма да стане тая работа. Това са парите на клуба”, продължи босът на "червените".

"Стойчо Стоилов не работи в клуба от една година. Второто нещо е, че големият му проблем на Стойчо Стоилов е, че е много честен човек, безкрайно коректен и не влиза в комбинации. Ако той се беше хванал с разни псевдо агенти и т.н., щеше да бъде най-прекрастният човек на света. Но Стойчо Стоилов не е корумпиран. Имам доверие в него, защото има набито око. За 20 години ми е го е доказал. Разбирам защо ги дразни - не влиза в комбинации, каквото мисли го казва. И другото нещо - опорката, че Стойчо Стоилов се меси в работата на треньорите, да са живи и здрави още 100 години, извикайте ги и да кажат на кой Стойчо Стоилов се е месил в работата и т.н.

Той докара Юнус Санкаре, мисля си, че никога повече няма да има такъв играч в България, знайни и незнайни герои направиха всичко възможно да го изгонят от клуба, защото Санкаре даваше класа на нашия отбор и още щеше да си е в клуба. Така че много сложно е за обяснение и не мисля, че трябва да занимаваме широката общественост с вътрешните борби в този клуб. Едно е ясно - кепенците са паднали, отчитам, че ние не работихме за хората, които истински обичат клуба, и не го обичат само заради това, че трябва да се възползват от парите на клуба", заяви Гриша Ганчев.

„Стойчо Младенов е уникален треньор. Обаче. Ние имахме договорка с него, когато мои много близки приятели настояха да го сложа, цесекари. Аз го попитах най-малко десет пъти. Кажи ми състава, ширината на състава. Неговият отговор беше: "Уникални играчи имаме, ще работим, ще надградим". Декември месец пред свидетели сме говорили с него. Той искаше да му вземем едно крило. Ние вземахме две. Отделно септември месец поиска Мухар, поиска Лам, поиска Калоян Кръстев. И тримата му бяха вземати на секундата. Март месец разбирам, че нямал широчина в състава. Окей, това е негово право. Март месец е затворил трансферният прозорец. Второ, няма и откъде да ги вземем. Трето ние бяхме изтървали коня в реката. Всичко беше свършило. Отчитам, че януари човекът е бил болен от COVID-19. Заради това бил няколко дена по болниците в Турция. Платихме всичко към болницата. Нещо има сбъркано. Другата опорка – те правили бойкот, че еди-кой си им бил казал да прави. Мен не ми пречи треньорът, когато побеждава. Как ще ми пречи треньор, който побеждава? Някои не успяха да разберат с опорните точки, че много мразя да падам на футбол, на сантасе и каквото се сетиш.

Другото нещо – тез играчи, коренна разлика след втория лагер в Банско есента. Почнаха да я ритат тази топка, спукаха я от ритане. Контузия след контузия от подготовката зимата. Не казвам кой е виновен. Казвам факти. Последното нещо – никой не е гонил Стойчо Младенов. Свършва мачът със Славия: „Тръгвам си“. Правя среща с него, час и половина говорим. В крайна сметка на сила можем ли да го държим Стойчо Младенов, да отчитам легенда, икона на ЦСКА. Когато дойдоха дербитата и трябва да благодарим на Алън Пардю, че иначе нямаше кой да изведе отбора. Кой да вземем в последните 7-8 мача. Човек с лиценз трябваше. Тръгва си човекът, ок. Няма проблеми. Трябва едно единствено нещо да се разбере. Клубът е над всичко. Над Гриша Ганчев, над който си изберете. Да, той трябва да уважава легендите си. Аз съм доказал, че го правя, но в крайна сметка клубът е над всичко. Легендите на клуба, получили апартаменти в онуй време. Те са дали много, но и клубът им е дал.

Дай да се върнем към Байерн Мюнхен. Колко легенди имат те. Ако всички се наредят? Да дават акъл, да са на хранилка. Какво правим с най-добре структурирания финансов клуб, който никога не е имал и 1 евро задължение? Моите уважения, респект към тези големи личности на ЦСКА, но в крайна сметка уважаваме клуба или не го уважаваме? Когато сме на работа сме на мач. Когато не сме там на заплата, ни няма на мач. Не трябва да е така. На всичките сме им дали, тези които са с над 100 мача ВИП карти, безплатни, да си спират колите, да отиват на мачове, да се кефят на отбора или да страдат. Няма как да се получи, бе братко. Не става така“, каза собственикът на ЦСКА по темата с напускането на Стойчо Младенов.

На въпрос дали ЦСКА е дал мача на Левски за Купата на България, Ганчев отговори: “Знам ги двете лица, които пуснаха опорката, но явно са се объркали, че и аз съм като тях - мога да се продавам денонощно. С какво да ме купи Наско Сираков? С голия си задник? С кое да ме купи? И колко пари той трябва да ми даде, че да му продам мача аз на него? Свързвало ме 30-годишно приятелство. Аз приятели нямам, имам добри познати. Най-добрият ми приятел е моето куче Пухчо. Ще преживеем и тая опорка”.

"Отборът ни е в насипно състояние. Аз твърдя, че по-слаб отбор от нашия през пролетта няма. В цялата измислена Първа лига. Мога да се подпиша с двете си ръце. Страшната селекция, която имали Локо София е, че момчетата ни изтърваха. Трябваше да ни бият 4:1 на „Васил Левски“. Уникалната селекция на „царете“, които събрани от кол и въже, картотекираха седмица преди това. Не мога да отрека, че колегите я търкалят там, но ще ги видим. Идват и други мачове. Не е за първи път ЦСКА да пада от същия противник (Левски). Сигурно няма и да е за последен. Да минем последните пет години тенденцията каква е. Аз като дойдох на „Армията“ тенденцията беше негативна, сега е положителна за ЦСКА. Надявам се така да продължи. В същото време играят се наредени мачове нонстоп. В Б група да не говоря. В А група последните кръгове такъв смях настъпи, че направо… Разликата между мен и един друг бос във футбола е, че всичко не е на всяка цена. Ако можем по спортен път, по честния начин, без да купуваме цели отбори. Да си спечелим, ще си спечелим, като не можем, значи не можем

С моите възможности аз съм можел да напазарувам мачове, треньори, играчи, да напазарувам съдии, футболен съюз. Няма начин това да се получи, докато съм в ЦСКА. Трябва да кажа на Инджов да изкара пет милиона в кеш, ние ще изкараме пет милиона и да почнем. Ще купим примерно някой клуб до 20-ата минута да е 0:4, ще купим следващия. Няма как да се получи. Пред 5 хиляди човека на „Армията“ го казах тогава. Ще си извоюваме всичко на терена. Каквото си заслужим, това ни е. Ако има някой магьосник да заповяда. Нека каже как да станем шампиони. Другото нещо – дайте, дайте, дайте. Ама ние какво дадохме?", смята Ганчев.

Цялото интервю гледайте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: Гриша ГанчевЦСКА-София
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
4
 
! Отговори
Цска-фалшива новина преди 1 година
Поредната фалшива новина. ЦСКА в България вече не съществува. ЦСКА окончателно фалира на 9.9.2016г.
65
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
поне научих една мъдра дума от гришката ОПОРКИТЕ поне 20 пъти я повтори той най вероятно смята че ни е ограмотил и с правото си голям мозък е
64
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кадрите на БКП дори в българския спорт започват да изглеждат като жалки карикатури.Хора с минало,хора без бъдеще.Да се махат всички тия насадени от комунистите герои от миналото,и да дават път на младите.Живота е на младите,а пътя на старите винаги е ,,път без изход''.И когато старите застанат на пътя на младите за да ги водят,винаги ги водят в улица без изход,Така е в живота,така е и във спорта и всичко останало.
63
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да беше дал и някой лев за голия си мозък да се образова ,нямаше да е лошо!
62
1
 
2
 
! Отговори
тр99 преди 1 година
За ВРЪЗКАТА между РЪКОВОДСТВО и ФЕНОВЕ да ОТГОВАРЯ ДИМИТЪР АНГЕЛОВ. ТОЙ Е Най-добрия и ПОДХОДЯЩ огранизатор! Сегашните тартори да си отговарят за хореографиите и фракциите и да оставят на Дучето да мотивира хората да ходят масово на Армията. Обаче феновете са прави, че Ганчев трябва да смени лобито на Лудогорец в БФС, а това става с дипломация, преговори и дори хитрост, а не с първосигнални среднощни декларации и цупене. Но при Ганчев мачовете Левски - ЦСКА най-често са в полза на червените.
61
4
 
1
 
! Отговори
Беден IT 3000 лв кеш преди 1 година
Мачкай Гришо!
60
0
 
8
 
! Отговори
фори преди 1 година
МНОГО КРИВИ РАКЕТИ В БЪЛГАРСКИЯ КОСМОС , НАРЕЧЕН ФУТБОЛ!
59
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя па се родил със златен памперс на ***!
58
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много се радвам ,че Ганчев изглежда много по добре ,беше я закъсал по едно време.Ама е крайно време да се разбере ,че никой в България не разбира от футбол за това ние е на това дередже.Пари много на думи резултати никакви само вадене на кирливи ризи една след друга и на всичко живо подред е това е футболът ни.По лош и от политиката ни.
57
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лошото е че Хората които си купуват отбор си мислят че разбират от футбол,аз се радвам че такива хора дават пари 💸 за българския футбол!!!И накрая като разберат че нищо не става от тях продават отбора,това е реалността в бг футбола...
56
2
 
13
 
! Отговори
j преди 1 година
това бе краят на ганчев
55
2
 
23
 
! Отговори
нормално преди 1 година
Ганчев е много културен и е завършил няколко висши по нещо.
54
10
 
6
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Не че нещо ама от Гриша Ганчев няма кой да е дал повече пари за българския спорт и е помагал на какви ли не отбори даже и на баскетболния Левски. И Литекс беше единственият отбор, който се самоиздържаме и продаваше играчи включително и български такива от собствената си школа. И Стойчо Стоилов беше човека докарал най-много чужденци от които брака беше под 15% за разлика от Левски и ЦСКА тогава които половината не ставаха. Феновете не го харесват, но не направиха и половината на това, на Левски.
53
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
общо взето като му изчетох излиянията ,всички са му виновни ,фенове,треньори,БФС,Домуса,Наско ако съм забравил някой моля да ме извини ,само той е перфектен ,типичен манталитет на селско чадо ,което не е изкарало честно пари ,а само с измами и кражби!!!
52
3
 
20
 
! Отговори
Леле Мале преди 1 година
Ей тъй на Гришата бил дал близо 80 милиона -щот ги имал излишни...и не бил изкарал нищо..а бравос бре -каквато широка душа е какво сърце ..татко Гриша -майка Тереза пасти да яде
51
0
 
18
 
! Отговори
хм преди 1 година
ливърпул и други купували. . . глупости. имат школи, бази. . .желание, мечти. а тук?
50
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един от хората заради които сме бедни.Не ме интересуват несвързаните брътвежи.
49
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако бяхме нормална държава тоя ще ше да е отдавна в затвора
48
2
 
17
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 1 година
ГРАД ЛОВЕЧ е градът на ЛЮЛЯЦИТЕ там има има ПОКРИТИЯТ мост
47
2
 
14
 
! Отговори
Тире преди 1 година
До Анонимен***Ти нас не ни мисли. Гледай си отборчето с тирето, че ако Джуджето се върне в Ловеч, че трябва пак да припознаваш.