Зеленски: Русия е впрегнала цялата си мощ в Донбас

"Трябва да сме горди, че вече три месеца устояваме на Русия"
25 май 2022 06:50, Александър Попов
391
Зеленски: Русия е впрегнала цялата си мощ в Донбас
Снимка: GettyImages

Украинският президент Володимир Зеленски заяви в традиционното си вече вечерно обръщение, че Русия използва всичко, което има на разположение, в битката за четири града в източния украински регион Донбас, предаде Асошиейтед прес.

"Ситуацията в Донбас е много трудна. Практически цялата мощ на руската армия, всичко, което им е останало, е хвърлено в офанзивата там. Лиман, Попасна, Северодонецк, Славянск - окупаторите искат да унищожат всичко там", заяви той.

Зеленски каза, че украинската армия отблъсква атаките, но "ще бъде нужно време и много повече усилия от нашия народ, за да преодолеем тяхното предимство в количеството на оборудването и оръжията", допълни президентът.

Той каза на украинците, че трябва да бъдат горди, че са устояли на Русия в продължение на три месеца във война, която мнозина в Русия и на Запад са очаквали да трае три дни.

Зеленски призова за още повече оръжия от Запада, за да задържат Украйна в битката, включително реактивни системи за залпов огън и танкове.

В изказването си Зеленски се подигра на руския военен министър Сергей Шойгу, който във вторник заяви, че Русия умишлено задържала офанзивата си, за да даде време на жителите на обградените населени места да се евакуират.

Поне 14 цивилни са убити при руски атаки в източната част на страната

Руските сили са убили най-малко 14 цивилни и са ранили още 15 по време на масови атаки в източните Луганска и Донецка област, които са във фокуса на най-скорошната руска офанзива, съобщи Ройтерс.

Според съобщение във Фейсбук руските сили са използвали самолети, системи за залпов огън, артилерия, танкове, гаубици и ракети при атаките си в двете области, големи части от които са под контрола на рускоезични сепаратисти.

Украинските власти съобщиха, че работници, които разчиствали развалините на жилищна сграда в Мариупол, са открили 200 тела, предаде Асошиейтед прес.

Телата са били намерени в мазето на срутената сграда, а миризмата на разложение се е разпространила в целия квартал, каза Петро Андрюшченко, съветник на кмета на града. Засега не е ясно кога са били открити загиналите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
281
7
 
2
 
! Отговори
sev преди 1 година
Факт е, че "великата" руска армия стана за смях. Генералите окрали храната и горивото, войниците разни буряти, даги, чеченци и каква ли не ***.С това разполага Путин. Но дори и така, ще трябва време да бъде изтласкана от украйна.
280
5
 
2
 
! Отговори
Баварец вадя от гара преди 1 година
Путин е в болница. Чакат го.
279
7
 
3
 
! Отговори
Лъв български преди 1 година
Бий руските фашаги сатанистки по главата!
278
1
 
9
 
! Отговори
Шаши преди 1 година
Този, вече яко ни омръзна. Вечно напушен и пиян. И райски газ му пускат да прави физиономии и да се хили. Чак щял да конфискува валутата на Русия. Дали знае, че е в Украйна, изобщо?
277
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква цяла мощ бе Зеленко ? Руската армия в Донбас е по малко от 200 000 в момента а вашата армия е към 700 000 с 4-тата по ред мобилизация и въпреки това отстъпвате макар и по бавно от очакваното . А и тия запасняци немат никакъв боен опит некои са и без грам военна подготовка само ги пращате за пушечно месо .
276
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В цирк Балкански са таланти, а тия и двамата са треторазрядни артис(т)чета, и за шутове няма да станат.
275
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петков е сполучлив шут за цирк Балкански, както и комедийното артистче Зеленко.
274
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лошото е когато си от грешната страна,и си мисиш че всичките ти са длъжни!!! Лошото е че цял живот ще си плащате дълговете на вашите господари които ви подведоха !!!
273
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски,баце,то и на вас цел свет ви помага с ултрамодерни оръжия,дронове,инструктори и т.н. ама като гледаме файда кой...така че спри да се оплакваш Ами или се бий,или опъвай белият чаршаф и беж при твоите работодатели...
272
18
 
4
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Русия доказа, че са с много слаба армия.Целият свят им се смее.
271
3
 
19
 
! Отговори
Слуга на народа преди 1 година
Вдигай белите знамена, че ще останете без територия, население и инфраструктура. Стига си слугувал на американските сатанисти и местните неонацисти
270
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленюха, защо българите в Украйна са проруски настроени? Имаш ли с твоята власт принос за това или предходника ти Рошенков свърши тая работа сам-самиян?
269
1
 
11
 
! Отговори
Хохол преди 1 година
Дръпни една линия!
268
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е толкова несериозно, колкото несериозен е бил бащата, когато е правил онзи, който може да се върже на подобен материал.
267
1
 
26
 
! Отговори
Зелен преди 1 година
Ако усетиш цялата мощ, от тебе и мокро петно няма да остане.
266
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе къде го намериха този артист, кой го режисира, кой е сценариста, кой е продуцента, кажи си, кажи си клоун.
265
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А украйна се е напрегнала само с 1/10, все едно от Русия духа лек бриз.
264
28
 
3
 
! Отговори
Нещо не виждам преди 1 година
Русия да има мощ. Виждам немощ и руски фашизъм. Танк Армата се издъни епично. Масква потъна. Руската флота ще усети Харпуните. Рашифишите ще изгоним
263
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 267:Не се отваря.Напиши заглавието.
262
3
 
23
 
! Отговори
Мунчо преди 1 година
О, не Зеленски! Русия ще впрегне цялата си мощ, когато НАТО я нападне. Май не си чул думите на Путин " На нас не ни трябва свят без Русия". Имат ядрени оръжия да разцепят планетата.