Зеленски на 100-ия ден от руската инвазия: Победата ще бъде наша!

Украйна напредва към европейското семейство, заяви премиерът Шмигал
3 юни 2022 15:30, Елка Василева
440
Зеленски на 100-ия ден от руската инвазия: Победата ще бъде наша!
Снимка: архив, БГНЕС

"Победата ще бъде наша", каза украинският президент Володимир Зеленски в кратко видеообръщение, разпространено днес в Инстаграм, на 100-ия ден от началото на руската инвазия в Украйна, предаде Франс прес.

Още по темата
"Представителите на държавата са тук, защитаващи Украйна вече 100 дни", каза президентът в това 36-секундно обръщение, снимано пред сградата на президентската администрация в Киев, на което Зеленски е до своя премиер Денис Шмигал и председателя на президентската партия "Слуга на народа" Давид Арахамия.

"Всички сме тук, нашите военни са тук, гражданите, обществото, всички сме тук, за да браним нашата независимост, нашата държава", допълни Зеленски.

Това видеообръщение, заснето на 100-ия ден от руската инвазия в Украйна, напомня друго обръщение, заснето от Зеленски на 25 февруари, на другия ден след като руските сили влязоха в Украйна, на същото място и отново заедно със сътрудниците си, за да вдъхне увереност на украинците, отбелязва АФП.

Украйна "напредва към европейското семейство", докато Русия "се доближава до живот зад желязната завеса", каза днес украинският премиер Денис Шмигал.

"Украйна напредва уверено към своята цел: да живеем в една демократична и свободна държава в лоното на европейското семейство", написа премиерът в Телеграм.

Русия на свой ред "се доближава до живот зад желязната завеса и до изолация от развития свят", каза Шмигал.

"Наша единствена съдба е свободата", посочи премиерът и допълни, че "Украйна несъмнено ще победи" във войната с Русия.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


440
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
318
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прибери си туристите у Вас и побеждавай
317
2
 
10
 
! Отговори
Сата Знато преди 1 година
Кво стана, превзехте ли онзи ден Северодонецк?
316
18
 
5
 
! Отговори
Русия загуби преди 1 година
Навремето, германските фашисти разрушават Варшава като не оставят камък върхукамък. След това поляците правят нови планове и с германските пари от репарациите си построяват един съвременен красив град Варшава. Сега когато Русия плаща репарациите на Украйна, украинците ще обновят стария грозен сив социалистически жилфонд и ще си построят градовете така както не биха могли преди войната.
315
25
 
5
 
! Отговори
ЗЕЛЕНСКИ ГРЕШИ! преди 1 година
Победата няма да бъде на Зеленски, а на Пентагона, нека само жужето натисне копчето на ядреното куфарче и примитивна Рус ще изчезне от лицето на Земята, а Човечеството радостно ще си отдъхне.
314
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко щеше да е вярно ако Украйна успее да се измъкне невредима от тази война, което очевидно, че не се случва. Дори и да стане свободна един ден, ще е загубила доста територии.
313
3
 
18
 
! Отговори
Баро Вкаров преди 1 година
Зелеников,евакуацията е ваша!
312
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На какво ли казва "победа"?
311
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе, Зеленски президентът на страната която те покровителства се ръкува с призрак, това не ти ли говори нещо.
310
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой представя ли си как ще изглежда русия след войната, коя нормална държава ще има отношение и ще прегозаря с наглоста рекета и лъжата . Рашка настъпи граблята и получи светкавичен удар по лицето и ще ходи замаяна до кат се развали .
309
22
 
5
 
! Отговори
ЗЕЛЕНСКИ Е СТРАШЕН! преди 1 година
ИСКАМ ДА ИМАМЕ ТОЧНО ТАКЪВ ПРЕЗИДЕНТ!!!!!!!!!!!!!!!!!
308
18
 
4
 
! Отговори
100-ДНИ... преди 1 година
...И САМО ТРУПОВЕ ЗА РУСИЯ---И НИКАВИ ИЗГЛЕДИ ЗА КАПИТУЛАЦИЯ НА УКРАЙНА!СТРАХОТНИ СА ТИЯ УКРАИНЦИ--ВСЕКИ ДЕН СЛУШАМ ПЕСНИЧКАТА ЗА ТАТКО МАХНО! ОТ ВРЕМЕТО НА ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА...
307
2
 
30
 
! Отговори
Гейове и лесбийки, преди 1 година
До Дами и господа, "обезателно" да победи какво? Щото вече го няма нещото в покрайнините има ОРКАина *** и тя няма да е за дълго. А межународното положение на Русия вече се промени. Вече не е "бензоколонка с ракети" а хиперскладове на всякакви суровини и храни със професионална въоръжена охрана.
306
3
 
18
 
! Отговори
На реактивен принцип преди 1 година
"Украйна напредва към европейското семейство, заяви премиерът Шмигал" АХА! Укропитекия се движина реактивен принцип - Колкото повече азоцви хвърля на изток, толкова повече напредва назапад! разбрах! :)
305
3
 
12
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 година
До Дами и господа,: Я трябва, я не. А това "да трябва" и "да може да стане" са две различни неща. За украинците е най-добре да преговарят за мир. Колкото по-рано, толкова по-малко ще загубят.
304
4
 
24
 
! Отговори
Гиви преди 1 година
Тоя трябва да го линчува на Майдана украинският народ. Наистина ще воюва с Русия до последния украинец. Украинската армия търпи колосални загуби.
303
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Утре Зеленски ще реве за оръжие, вдругиден за пари. После ще призовава руснаците да се предадат незабавно. И така, докато украинците спрат да се бият и смъкнат Зеленски от властта.
302
1
 
17
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
Зеленски няма друг избор освен да говори за победа. Иначе току виж му западняците спрели парите.
301
20
 
8
 
! Отговори
Дами и господа, преди 1 година
Другари и другарки !УКРАЙНА трябва да победи !О Б Е З А Т Е Л Н О !!!За да има мир, ПУТИН в СИБИР !
300
20
 
5
 
! Отговори
Ани преди 1 година
Аз се възхищавам от този президент който всеки ден е с народа и министрите си. Каква брутална разлика с нашия. Публикуваше фейкове с 500 еврови банкноти (каквито няма в обръщение). Докара мутрите. И сега пак не е доволен. Въобще за какво взема заплата този т.н. Президент?
299
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Излизам по ресторантите с приятели (за трета вечер тази седмица - а още не е свършила;))" страшен си ла, като по филмите