Помощта от 25 стотинки за литър гориво няма да е от 1 юли

Причината е забавянето на актуализацията на бюджета
Обновена: 30 юни 2022 15:42 | 30 юни 2022 15:41, Камелия Цветанова
159
Помощта от 25 стотинки за литър гориво няма да е от 1 юли
Снимка: БГНЕС

Предвидената държавна помощ от 25 стотинки за литър гориво ще се предлага във всички обекти на членовете на Българската петролна и газова асоциация 3 дни, след като актуализираният бюджет бъде публикуван в Държавен вестник, съобщават от асоциацията. От там посочват, че ще се съобразят със законоустановената процедура.

Поради забавянето на актуализацията на бюджета в Народното събрание държавната помощ няма да се приложи непосредствено от 1 юли 2022 година, както бе предвидено в проекта.

С актуализацията на държавния бюджет е предвидена отстъпка в размер на 25 стотинки от цената на литър гориво, зареден в резервоар на моторно превозно средство, собственост на физически лица. "Във връзка с това искаме да заявим, че членовете на Българската петролна и газова асоциация имат готовност да започнат прилагането на тази програма, която според правителствените разчети е на стойност 150 милиона лева", се посочва в съобщението.

БПГА и нейните членовете ще обявят публично информация за реда и начина на предоставяне на държавната помощ непосредствено след приемане на окончателните текстове на бюджета. Информация за потребителите ще е налична и на място в търговските обекти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Човека е господар на животните защото би следвало да прави разликата между доброто и злото за околните. Всеки възползващ се от 25те стотинки на литър за свои лични ингереси за сметка на своите съграждани се доближава по манталитет до своите еволюционни събратя по джунглите - примaтите.
100
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като ходиш на работа с метро, защо баба пена от долно нанагорнище трябва да ти плаща билетчето. Фандъкова плаче за 150 милиона помощ от държавата , защото градския транспорт бил на загуба с толкова. Реалната цена на билетчето в София е 1.5 евро, 3 лева, но се оказва , че половината се плаща от хора дето не са се качвали в метро в живота си.
99
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е то сега нафтата е три и петдесет,докато влезе в сила стават четири.Имаше идея за държавни бензиностанции,които ако Боко беше реализирал сега щяха много да помогнат.Но тва като магистрала Хемус,само на думи!
98
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи аз ще ходя на работа с метро: за да не замърсявам природата, за да не заемам и без това липсващите паркоместа, за да инвестирам в градския транспорт, за да вкарам в икономиката повече от колкото ще изкарам, за да мога да инвестирам повече в малкия и среден бизнес в България, за да ми остане да дам някой лев на бездомните, но държавата ще дава пари на някои (не всички), които се разхождат до съседния блок с автомобил? Държава на ъпсурдите.
97
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Раздават пари, които не са техни, на хора, които гледат личните си интереси. Що не ги раздадоха на инвалиди тия 25ст на литър или на пенсионери или на фирмите обслужващи обществения транспорт? До кога държавата ще изхранва малцинства? Защо 3 милиона човека, които ходят пеш и плащат данъци ще плащат на хората с автомобили? От кога личния автомобил се поддържа с държавни пари? Срамота.
96
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Казах ви го още Март месец че 5лв на литър не ви мърда, защото сте офце. И после може и 8лв да стане, пак защото сте офце.
95
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирчоу къде си? Кирчоу покажи се да те питам нещо, Кокорчо къде се криеш
94
1
 
5
 
! Отговори
Иво преди 1 година
Тия с минусите е добре да се обосноват. Или са просто ***? Горивото в Унгария е около 470 форинта, в Сърбия също е на подобна цена. Очевидно не е поскъпнало ЕСТЕСТВЕНО в България, драги тролченца.
93
3
 
13
 
! Отговори
Иво преди 1 година
Бензина и нафтата в България са толкова ск.апани, че и по 90 ст. не струват литърът. А си представете до 3 лв+ колко отгоре плащате данъци и т.н. И си представете сега колосалната кражба, от само един ден продажба с такава гигантска надценка. Още повече, че демократичният петрол още не е налазил в България, тогава мисля, че най-сетне ще се събудите. 5лв+ ви чакат за литър вода с малко гориво в нея. И то от много скоро.
92
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато Австралия спря преработката на суров петрол и почна да внася само продукти -Цената падна с 15%
91
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За 12 години управление, мутрите присвоиха печелившите бизнеси, а бизнеса с горивата е много печеливш. Сега мутрите ни продават горивата с огромна надценка.
90
1
 
9
 
! Отговори
до 90 преди 1 година
Има и хора, който не ядат хляб. Те дискриминирани ли са от премахването на ДДС-то в/у хляба?
89
3
 
7
 
! Отговори
До 99 преди 1 година
От некачествена храна се дебелее, а с мизерните си доходи българина купува некачествена храна, а то и друга няма - няма търсене.
88
8
 
7
 
! Отговори
Алена преди 1 година
Бацо ще ви направи бензина по 1,50 лева. И ще съживи Тодор Правешки за да го докара до 90 стотинки! Вервайте ми!
87
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като помощите за бедните с дърва, дават ги точно когато дървата станат най скъпи
86
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И на мен ми писна от дебелаци по улиците. 63% от българите били с с наднормено тегло. Затова направете хляба по 2 евро като в Европа и намалете наполовина пенсии и заплати.
85
5
 
9
 
! Отговори
до 96 преди 1 година
Айде МАРШ в Русия да ядеш де. Там глад няма. МАРШ! Нека ние в лошия запад си живеем живота. Ама май се оказва, че миеш тоалетните в лошия запад, м?
84
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде, много моля, без отстъпки, че ми писна от бараки по улиците! Направете бензина, колкото в ЕС, и край. Твърде евтино е у нас да имаш автомобил.
83
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ей прибийте го тоя Кирчо с нещо какви западни идеали гони народа няма да има какво да яде зимата! д3бил пълен д3бил
82
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
още ходете да свиркате за Кирчо, че невероятна работа върши