Помощта от 25 стотинки за литър гориво няма да е от 1 юли

Причината е забавянето на актуализацията на бюджета
Обновена: 30 юни 2022 15:42 | 30 юни 2022 15:41, Камелия Цветанова
159
Помощта от 25 стотинки за литър гориво няма да е от 1 юли
Снимка: БГНЕС

Предвидената държавна помощ от 25 стотинки за литър гориво ще се предлага във всички обекти на членовете на Българската петролна и газова асоциация 3 дни, след като актуализираният бюджет бъде публикуван в Държавен вестник, съобщават от асоциацията. От там посочват, че ще се съобразят със законоустановената процедура.

Поради забавянето на актуализацията на бюджета в Народното събрание държавната помощ няма да се приложи непосредствено от 1 юли 2022 година, както бе предвидено в проекта.

С актуализацията на държавния бюджет е предвидена отстъпка в размер на 25 стотинки от цената на литър гориво, зареден в резервоар на моторно превозно средство, собственост на физически лица. "Във връзка с това искаме да заявим, че членовете на Българската петролна и газова асоциация имат готовност да започнат прилагането на тази програма, която според правителствените разчети е на стойност 150 милиона лева", се посочва в съобщението.

БПГА и нейните членовете ще обявят публично информация за реда и начина на предоставяне на държавната помощ непосредствено след приемане на окончателните текстове на бюджета. Информация за потребителите ще е налична и на място в търговските обекти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
4
 
14
 
! Отговори
aa1830 преди 1 година
Лъжци! В Унгария бензина е 1,20 евро ......
60
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо като гледате примера на Гърция не кажете, че теглят по 300 милиарда на година за да поддържат илюзията, че там има развиваща се икономика? За тия 25сн на литър дето не можете да си стъпите на краката за да отидете до супермаркета колко милиарда външен дълг трябва да теглим? От мързела на 2 милиона трябва да плащат децата и внуците на 6 милиона ли? Нали ги гледам съседите с автомобили? За да си купи цигари отива до съседната улица с кола и ние ще му плащаме?
59
6
 
8
 
! Отговори
dsadsadsa преди 1 година
Е сега Бочко ще ви оправи...както ви оправя вече 12 години
58
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледам , че троловете на кирчовците дават за пример Гърция... Абе ..... защо не кажете, че преди няколко месеца в Гърция направиха минималната заплата 713 евро, дават на пенсионерите добавки по 200 евро на месец , а не по 30 като кирчовците и дават по 50 евро на месец на всяко домакинство заради скъпите горива.
57
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ми е интересно тия с лизинговите коли дали ще могат да хванат отстъпка. Формално погледнато автомобила е на лизинговите дружество до изплащането му, тъй че очевидно не са на "физическо лице"
56
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Намаление трябва да има само за фирмите работещи в сферата на обществените услуги като нямам предвид частни таксиджиийски фирми, а логистични компании и фирми използващи шофьори. Няма логика аз да използвам градски транспорт за да спестя пари на държавата и на народа, а държавата да лансира мързела. Като на някой не му стигат 25ст за бензин, ще изпуши 1 цигара по-малко или ще сш купи 1 кенче газирани напитки по-малко. Икономиката и зле именно 'щот толерира мързеливите и пилеещите пари на вятъра.
55
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хора, които ги интересува само цената на нафтата и олиото оправия нямат.
54
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Гърция дават 50 евро за гориво помощ , а заради инфлацията добавка от 200 евро на пенсионерите. Продължавайте да се радвате на киретата
53
1
 
11
 
! Отговори
уууууу преди 1 година
Ееееее, а така се надявах с Джулая да капна и от "евтиния" сиропец!
52
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тази помощ е за източване на пари и реално увеличи цената на горивото, без нея сега горивото щеше да е по евтино с 50ст
51
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми тия дето сипват скъпи горива отстъпка никаква. Не може на ново бмв да му сипват безоловен 95.
50
0
 
0
 
! Отговори
В допълнение …. преди 1 година
От 50Виждам, че е пълно с *** . които не могат да загреят какво казах..нито риториката, нито хумора.За това сме на това ,,дередже,,.
49
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Идат избори, ментета.
48
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 42 Грешка! България не ползва руски петрол по 72$. Докато Литаско може да купува такъв петрол, да, който после го предоставя на Лукойл, и който после си го прибира обратно и само Литаско решава на каква цена да го продаде вече на търговците в България. И това е нещо, което се знае от всички. Престанете вече с тези фалшиви новини. България не купува петрол, който после да преработва в Лукойл, за да продава на въътрешния пазар. Този процес се управляв изцяло от руски компании.
47
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Продължаваме Пропадането.
46
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това ако не е гавра с популацията, не знам кое е!
45
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Помощта за литър е поредната схема за източване на данъкоплатеца. Аз ползвам градски транспорт не защото не мога да си купя автомобил, а защото знам, че за народа е по-полезно да използваме по-малко автомобили за разходки. Явно обаче парламента мисли, че вместо да насърчава обществения транспорт трябва да насърчава мързела и да плаща 25ст на литър на хора дето цяло лято ще обикалят по планини и морета вместо да ги дадат на инвалиди, пенсионери или да вдигнат заплатите на някой сектор.
44
7
 
4
 
! Отговори
Софиянец преди 1 година
Не желая да е 25 ст. Аз пари си вадя бол (аххаххах).Те парите в София растът по дърветата. Даже напротив, вдигнете го с 2,50 да не може селяните да си мърдат варелите и да ми правят задръствания в центъра на София.Много добре го измислихте и с евро стикерите, така ще си отворя старото кабрио и дим да ме няма от България, маВид.ба скапана!
43
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тулупаа пишещ на шльокавица явно е приятелката на кокорчо
42
0
 
10
 
! Отговори
София преди 1 година
Тате каза, че ще ми купи колело, ама друг път.