Украйна: Русия нанесе ракетен удар в Одеса, най-малко 10 загинали

Ракета е поразила девететажна сграда
31
Украйна: Русия нанесе ракетен удар в Одеса, най-малко 10 загинали
Снимка: БГНЕС

Най-малко 10 души загинаха тази сутрин при руски ракетен удар в Одеса, при който бе поразена многоетажна жилищна сграда, заяви в Телеграм Сергий Братчук, говорител на одеската областна администрация, предаде Ройтерс.

"Броят на загиналите в резултат на удар срещу многоетажна жилищна сграда достигна 10 души", съобщи Братчук в Телеграм.

Той се позова на Оперативното командване "Юг" на украинската армия, което заяви, че ракетният удар е нанесен от "стратегически самолет от Черно море".

"Една от ракетите е поразила девететажна жилищна сграда", заяви армията, като добави, че друга ракета е поразила център за отдих.

"В жилищната сграда деветте етажа на един от входовете са напълно разрушени. Спасителите вече са оказали медицинска помощ на седем ранени, включително три деца".

Ракетната атака срещу жилищната сграда идва дни след като руски удар унищожи търговски център в Кременчук, в Централна Украйна, при което загинаха най-малко 18 цивилни.

Руският президент Владимир Путин отрече силите на Москва да са отговорни за това.

Южният район на Одеса е стратегическа точка на напрежение, тъй като там се намира едноименният исторически пристанищен град на Украйна.

В четвъртък руските войски напуснаха позициите си на Змийския остров край бреговете на Одеса, който се превърна в символ на украинската съпротива в първите дни на войната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: Войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
2
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
Случайно ли копоите на по-ниското джудже настаняват западните оръжия и боеприпаси в близост до цивилни обекти? И как при атакуван търговски център с 1000 души вътре има сано 18 жертви? А дали са и 18? Кой е заявил бройката.
10
2
 
0
 
! Отговори
Нетърпелив преди 1 година
"В четвъртък руските войски напуснаха позициите си на Змийския остров край бреговете на Одеса, който се превърна в символ на украинската съпротива в първите дни на войната.".... Сега чакам с нетърпение ураински военни да се върнат на змийския остров. Ще е весело да видим пак "украйнската съпротива" в действие там. И пощенска марка след това, как руснаците ги поздравляват с добре дошли пак, чрез заря.
9
2
 
1
 
! Отговори
баце преди 1 година
Естествено фалшива новина. Да лъжеш безскруполно е западна ценност. За пример - натирения премиер Киро, както и тиквата преди него и други преди тях.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
100% по военнен обект са били.Знаем ги западните медии.
7
1
 
0
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
До срамПри война невинни няма ,единственият начин за оневиняване и то частично ,е бяло парцалче ,украинците това ще го научат, едни по лесният начин, други по трудният и болезненият начин Който от украинците си няма бяло знаменце ,роднините му се налага да си купуват черни панделки
6
3
 
1
 
! Отговори
Диана преди 1 година
Не се изненадвам от този удар срещу Одеса - вчера на БиБиСи един руснак /с чисто руско име!/ от Одеса се изказа, че надеждата му е украйна да издържи на тази война за да престанели да ги нападат разни мечки, вълци и незнам си какви още хищници..Наистина не може да си сигурен, че това е отговор на този с.меш.ко, но съвпадението е впечатлително..Интересно какво ще правят украинците ако в крайна сметка не ги приемат в ЕС..Ще разрушат цялата си страна, ще избият и прогонят народа и..немам думи..
5
2
 
2
 
! Отговори
Еми преди 1 година
До срамИ в Донбас убиват напълно невинни хора.Война е, както твърди пан Наполеон Зеленский.И двете страни убиват, и двете страни убиват и невинни.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сградата на снимката не е нито девететажна, нито жилищна.
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 11В статията говорят за Одеска област.
2
5
 
15
 
! Отговори
срам преди 1 година
за руснаците. Убиват напълно невинни хора и има български *** които им ръкопляскат. Дават ли си представа какво вършат?
1
12
 
14
 
! Отговори
11 преди 1 година
А що премахнахте иннформацията, че ударът е бил на 80 км. от Одеса?