Зеленски: Украйна е освободила над 1000 кв. км своя територия

При контраофанзивата отвоювала десетки селища от руските окупатори
Обновена: 9 сеп 2022 10:15 | 9 сеп 2022 08:06, Елка Василева
605
Зеленски: Украйна е освободила над 1000 кв. км своя територия
Снимка: архив, БГНЕС

Украйна е освободила от 1 септември над 1000 квадратни километра своя територия, обяви президентът Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс.

Още по темата
Той каза още в традиционното си вечерно видеообръщение, че украинските въоръжени сили са отвоювали по време на своята контраофанзива десетки селища от руските окупатори.

Зеленски разпространи видеозапис, на който украински войници казват, че са превзели важния град Балаклея, в североизточната Харковска област.

Военен докладва на президента за отвоюването на Балаклея. "Флагът на Украйна се вее над свободен украински град под свободно украинско небе", отговоря на записа Зеленски, цитиран от ДПА.

На видеозаписи, публикувани вчера, украински войници вървят необезпокоявани в центъра на града в Изюмски район.

Назначените от Русия власти в превзетата от нея част от Харковска област обаче казаха, че Балаклея остава под техен контрол, отбелязва ДПА.

Твърденията на страните в конфликта не са потвърдени по независим път.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


605
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
508
1
 
3
 
! Отговори
тя преди 1 година
Украинските "бежанци "да се връщат , стига им е половин година !
507
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С една средна атомна или някаква еквивалентна бомба Русия ще ги измете, само продължавайте да се правите на селски разбойници.
506
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слава на Русия! Путин и Си подписаха смъртната присъда на долара и еврото, това никой не ви го съобщава. Ха-ха, хи-хи !
505
7
 
3
 
! Отговори
Чакам с нетърпение . преди 1 година
..когато тук пак ще дойде 3-ти Украински фронт за да се разправим окончателно с русофиските *** и комунистическите негодници , съсипали България!...Гответе се....ТОЗИ ПЪТ --НЯМА ДА ИМА "МИЛИ ХОРА"!
504
2
 
6
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 1 година
...територията вече е над 3000-кв.км. мой човек .....И ВСЕКИ ДЕН СЕ УВЕЛИЧАВА !СЛАВА НА ГЕРОИЧНА УКРАЙНА ----БИЙТЕ РУСКИТЕ СВИ НЕ , ЮНАЦИ !
503
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко е временно.
502
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
700 000 украинска армия срещу 200 хилядна руска, при това украинците ги отрупаха с оръжия и хуманитарки. А руската армия в по-голямата си част е ДНР ЛНР и просто си изсипват старото съветско въоръжение. Руснаците още не са ги подпукали с новото. Украйна-30 млн и половината из Европа, Русия-140 млн. население. На мястото на наркомана нямаше да подмина лекокрила думите на Путин, че още не са започнали да воюват сериозно. Чакат ги да се опомнят, но украинците се самозабравиха и ще видят сериозно
501
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А в същото време Поляците трупат военна техника и войски по западната граница на Украйна и само чакат удобен момент да си вземат това, което смятат че им се полага на тях. Вчера гледах как се придвижват километрични колони натам. Интересно как ще нарече тази инвазия НАТО и ЕС. Ще и намерят приемливо обяснение със сигурност. Но от украйна може да остане само една ивица, която да разделя Руската част от Полската.
500
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
в комплекса ни има украински момчета,-надупчиха детската площадка с метални стрели ,палят хартий,и ги хвърлят зад пейките в тревата на 29 градуса горещо,големи бутилки мин.вода хвърлят върху дървените катерушки за да изкъртят плоскостите защо?защото са в България?защо?
499
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Май че вече е доста повече от 1000 кв км.
498
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До: номер 529 "Руснаците си напълниха гащите." Така е. Но знаеш ли кое е най-лошото? Че фирмата "Памперс" напусна Русия още в началото на войната с Украйна!!! ХА-ХА-ХА-ХА-ХААА!!!
497
0
 
10
 
! Отговори
Хм.. преди 1 година
До анализатор Лента .ру ли ? ... Прехвалената ли ? ...
496
9
 
0
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
До: 536 Сигурно, сигурно, щом ти казваш...lenta.ru обаче казва друго.
495
14
 
9
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Тази вечер по Первый канал съобщиха, че руските войски са подложили украинците на интензивен обстрел и въздушни удари с авиация. Украинците са загубили над 2000 души, в това число и чуждестранни наемници. Украинската "атака" е спряна. Ама нали наркоманът от Киев трябва да се отчете пред западните си приятели, че прави нещо срещу огромните суми, които му се наливат.
494
4
 
0
 
! Отговори
Путя преди 1 година
Чи то аз ако държа да не отстъпвам и сантиметър - задачата ми ще е доста по-трудна.
493
13
 
14
 
! Отговори
ZZ преди 1 година
Зеленски да внимава Русия да не му обяви истинска война, че тогава ще стане страшно!
492
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
украина освободи от русия десетки села ---а повечето губи своите земи днес са загубили 3 хил укронацисти това го заяви донбас
491
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американците напуснаха Афганистан миналата година, позорно бягайки особено на летището даже в суматохата дадоха жертви без бой от блъскане. Това беше само преди година. Американците бяха окупирали с агресия Афганистан и се подвизаваха там цели 20 години напълно безславно. При позорното си бягство САЩ оставят в Афганистан оружие за 84 млрд. долара .Това са всеизвестни факти и аз само ги припомням. САЩ загубиха позорно в Корея а за Виетнам не ми се говори там претърпяха жестоко поражение !!!
490
15
 
14
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Реално от днес руската армия официално се изтегли от Харковска област. Видя се, че 50км навътре от фронтовата линия, украинската армия просто влезе без никакъв бой. Проблемът на Русия е, че все още се опитва да представи конфликта като някаква ограничена военна операция. А когато срещу теб имаш по-голяма армия (Украйна обяви 100% мобилизация), с оръжия, които се наливат всяка минута от запад - няма как да постигнеш победа като си играеш. Русия трябва да обяви поне частична мобилизация.
489
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 526Имат проблеми с логистиката и за да не губят военни руснаците ги изтеглят. Това което се очаква е официално обявяване на война и мобилизация. Тогава горко и тежко на украинците. Въпреки това хвърлянето на всякакви помощи тип ленд лийз се е доказало като ефективно именно със СССР през ВСВ. След този фарс ще има много свободни украинки и рускини, така че г-да. Кой не е доволен от сегашното си положение... има надежда !