Зеленски: Украйна е освободила над 1000 кв. км своя територия

При контраофанзивата отвоювала десетки селища от руските окупатори
Обновена: 9 сеп 2022 10:15 | 9 сеп 2022 08:06, Елка Василева
605
Зеленски: Украйна е освободила над 1000 кв. км своя територия
Снимка: архив, БГНЕС

Украйна е освободила от 1 септември над 1000 квадратни километра своя територия, обяви президентът Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс.

Още по темата
Той каза още в традиционното си вечерно видеообръщение, че украинските въоръжени сили са отвоювали по време на своята контраофанзива десетки селища от руските окупатори.

Зеленски разпространи видеозапис, на който украински войници казват, че са превзели важния град Балаклея, в североизточната Харковска област.

Военен докладва на президента за отвоюването на Балаклея. "Флагът на Украйна се вее над свободен украински град под свободно украинско небе", отговоря на записа Зеленски, цитиран от ДПА.

На видеозаписи, публикувани вчера, украински войници вървят необезпокоявани в центъра на града в Изюмски район.

Назначените от Русия власти в превзетата от нея част от Харковска област обаче казаха, че Балаклея остава под техен контрол, отбелязва ДПА.

Твърденията на страните в конфликта не са потвърдени по независим път.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


605
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
468
5
 
14
 
! Отговори
юлиян преди 1 година
За кой ли път цензура в тоя сайт.Щом подкрепяш ''правата политкоректна линия'' може да ръсиш всякакви глупости и цинизми.Но щом кривнеш малко и напишеш истината,колкото и сдържан да е коментарът,веднага се трие.Само си въобразявате,Вие,''политкоректни'' коментиращи,че сте болшинство.Вас просто ви пазят от ИСТИНАТА,от конкуренцията.Лесно се настъпва на голо поле,но не и на гол ***.
467
9
 
31
 
! Отговори
Надежда украинка преди 1 година
До 499. Ако не знаеш да ти кажа, че съм украинка от Донбас и много ме боли за хората от там,за близки и приятели. Проклинам Зеленски, защото знам истина.
466
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин унищожава градове като Харков и Мариопул с 99 процента православно население.Само в Мариопул избитите от ордите чеченци,буряти,башкирци и всякаква блатна *** са 90 хиляди.Путин е Антихриста от Изток,за който говореше Ванга.А Владимир ще го спре,спаси Света и възстанови Рус.Киевска Рус!
465
10
 
20
 
! Отговори
Надежда украинка преди 1 година
До 497. Ти да не би ги чел, съмнявам се, а колко пъти Путин ги предупреждаваше за търмоза на рускоезично население в ДНР и ЛНР никой не го чуваше. Забраниха на хората да говорят на руски. Ако на теб забранят да говориш на български, ти какво ще направиш? Дано да нямаме такива управници, като евреин Зеленски, продажник, не му пука за украинци
464
3
 
10
 
! Отговори
Solar преди 1 година
До надка: има ли фашаги има и партизани. Ти си избий руските опорки. Смазвай работата със смазка от 1964 питай боби как става. Днес още един химарс сте сбили. Станаха 45 химарса :)))) юпиииии
463
28
 
11
 
! Отговори
НАТО и Украйна преди 1 година
Слава Украйна и НАТО.Путин в миша дупка!
462
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинке, навярно рускиня, няма значение, мога да ти обясна насаме че има и друга (задна) npaшка! Беше ми приятно!
461
3
 
8
 
! Отговори
Украинка преди 1 година
До 495 добре, че ни обясни, че прашки, това е гашти. Много си умен. Поне това знаеш, иначе си нищо умно не пишеш
460
9
 
19
 
! Отговори
Надежда преди 1 година
До 492 моля те, не ме нервирай с тази суверенитетна държава. Колко пъти Путин ги предупреждаваше, но те продължаваха, а за биолаборатории на синчето на Байдьн всичко мълчи,а за Нато че искаха да разположат под носа на Русия военни бази. На какво прилича това. Зеленски го чака Хага, дано дано
459
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това че контраофанзивата напредва бавно всъщност хич не е добре за рaшките с npaшkuте! Предлагам на рашките да им викаме вече npaшkuте (гaшти)!
458
15
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Путиновите главорези от ОМОН десетки години биеха и арестуваха жени,деца и старци по площадите на Русия за протести.Сега си го получиха с лихвите от редовната украинска армия край Балаклава.Радвам се,че има Господ!
457
8
 
11
 
! Отговори
До Надежда преди 1 година
Да бе мирно седяло-не би чудо видяло.Кой караше Путин да отцепва Крим,Луганск,Донецк от суверенна Украйна???Сега ще сърбате горещата попара с всички екстри!
456
8
 
1
 
! Отговори
Zеленски А преди 1 година
Анонимните смешници забравиха ли, че е петък.. айде насело!
455
8
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Най-голямата загуба за Путин е,че край Балаклава и Изюм беше елита на армията-Росгвардията и ОМОН.Пленени и избити елитни руски части,които нямат възстановяване поне пет години.
454
14
 
12
 
! Отговори
Надежда преди 1 година
До 476. А кой ще върне мир и живот от 2014г,кой ще върне убитите деца и цивилни, Зеленски трябва да понесе отговорност. Избий те от *** глави, че той ще победи, още малко и всички украинци ще са против този предател, който продаде земята на Байдьн. Ще бяга със неговата свита, дали ще успее не знам. Бог да го накаже и всички, които желаят тази война.
453
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашистите взимат с цяла си мощ Пески от два месеца,Кукушенков го обявява три пъти от края на юли .Радват се на Пески,а забравиха нещо за Киев,Лвов,Харков.
452
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците са зарязали БМПта и амуниции са избагали от Харкивска област през глава. Онези които сега ги стоварват с хеликоптерите, ги карат на сигурна смърт, защото точно този район (Изюм) вече е обкръжен.
451
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бункерния плъx трепери! Скоро Зеленски ще приеме парада на Червения площад
450
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** пак пише глупости , домашното не е вярно слаб 2 научете си урока и пишете истината , ама той Зеленски казал , тоя да си смени дилъра , и да си слуша генералите , да обявява капитулацията за Украйна и да идват грамотни хора да си управляват държавата .
449
14
 
14
 
! Отговори
Русомраз преди 1 година
Слава Украiнi !!! Бийтe блядoвeтe до Урал !!!