Британци чакат над 13 часа, за да отдадат почит на Елизабет II

Поклонението приключва утре сутринта
Обновена: 18 сеп 2022 14:34 | 18 сеп 2022 09:10, Камелия Цветанова
51
Британци чакат над 13 часа, за да отдадат почит на Елизабет II
Снимка: БГНЕС

През целия ден ще остане изложен за поклонение ковчегът с покойната британска кралица Елизабет II, но реденето на километричната опашка ще бъде прекратено по-рано. В момента на чакащите са необходими над 13 часа, докато стигнат до залата Уестминстър в парламентарния комплекс, предаде БНР.

С оглед на това, че поклонението трябва да приключи до 08.30 часа сутринта българско време в понеделник - денят на погребението, по някое време ще бъдат взети необходимите мерки повече хора да не се редят, така че и последните останали на опашката да успеят до този час да кажат последно сбогом на монарха, защото ковчегът по-късно трябва да бъде тържествено пренесен в Уестминстърското абатство за погребението.

Като цяло се очаква неделният ден да протече спокойно.

В 22.00 часа българско време в цялото Обединеното кралство ще бъде спазена минута мълчание в памет на Елизабет Втора. Хората могат да сторят това уединени в домовете си, на улицата със съседи или на обществени събирания, прояви и бдения.

От британските железници съобщиха, че са оставили тази нощ на гара Уотърлу празна композиция от вагони, за да може част от поклонниците да се подслонят от студа.

Перонът с вагоните бе отворен преди полунощ, но хората са помолени в 08.00 часа сутринта българско време да ги освободят и да се наредят отново на опашката.

Президентът на САЩ Джо Байдън вече е в Лондон, за да присъства утре на държавното погребение на Елизабет II. Той е придружаван от съпругата си Джил Байдън. Днес двамата ще отдадат почит пред ковчега на кралицата, след което американският държавен глава ще се срещне с новия крал Чарлз III.

Планираната среща с новия премиер Лиз Тръс обаче е отложена. Тя ще се състои в сряда в рамките на Общото събрание на ООН, съобщиха от Даунинг стрийт 10.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: Елизабет Втора
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Unknown преди 1 година
Едно време за банани са чакали повече .. :)
38
0
 
0
 
! Отговори
Вълканов преди 1 година
Периодът Елизабет Втора ще влеззе в историята, като период, в който Британската империя се разпадна и бе заместена он Съеденените щати.
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много окултизъм в тая статия: 8+3+0=11, 13, 22, 10
36
0
 
2
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 1 година
За Айфон чакат много повече!
35
3
 
1
 
! Отговори
Съвет от дядо преди 1 година
До Още се 37 Купи си водка столичная , сельодка и кисели краставички.По ще ти отива.
34
3
 
2
 
! Отговори
Я па ти.. преди 1 година
До Анонимен 21 В Северна Корея плачат на сила и се тръшкат колкото може, дано да бъдат забелязани и потупани по рамото.Не може да има никакво сравнение.Дано сме живи да видим на погребението на Путин каква плач ще има.А в Украйна десет дневни тържества.
33
0
 
6
 
! Отговори
Още се преди 1 година
чудя и мая,дали да не взема довечера да се напия от "мъка" за Бог да прости Кралицата?!?Едно такова-шотландско,марково,отлежало...,с някакви ядки-фъстъчки,бадемки или кашу,ще ми дойде дю,шест да си удавя мъката в алкохол?!?
32
0
 
1
 
! Отговори
Чужденец преди 1 година
До Ади: ". Ние колко години чакаме, за да заживеем нормално???" -- има да си чакате. То с чакане не става, а с работа.
31
1
 
3
 
! Отговори
Ади преди 1 година
Те чакали 13 часа, за да се поклонят - могат, искат, чакат. Ние колко години чакаме, за да заживеем нормално??? Къде е връзката между новината и нашата действителност? Идете с тази новина в магазина и помолете за 300 грама сирене - дали ще ви го дадат заради новината??? Ами, като сте толкова отворени, да бяхте предложили и тук тридневен траур с поне безплатен хляб, сиренето е друга работа. Ей, мизерници продажни, нямате мярка.
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
13 ЧАСА И КВО ЧАКАТ ДА СЕ СЪЖИВИ ***
29
0
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Ами...добре.
28
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отива си добрата стара Англия. Как няма да чакат.
27
1
 
9
 
! Отговори
Чудо голямо преди 1 година
ПРОСТИ хора !!!!
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Северна Корея, ряпа да яде. Англосаксите ги задминаха, като кон, куцо магаре. Всичките отишли там са лицемери.
25
1
 
6
 
! Отговори
Хайде де! преди 1 година
Тя ще вампиряса,докато я погребат!А и други 100 годишни " владетели " чакат на тая опашка!Не дай си боже някой друг от тях да се спомине и ще стане задръсване,като на магистрала "Тракия"!?!
24
3
 
8
 
! Отговори
Наглосаксонци преди 1 година
Пилеят пари, мърсят природата, заглушават ефира, докато се водят войни, хората се чудят как да платят сметките, деца умират от глад.
23
1
 
14
 
! Отговори
Тито преди 1 година
Щото им е толкова акъла! И това, ако не екулт към личността, здраве да е. Покрита количка със знаме, а те си мислят , че кралицата ,, на крака" им е отишла.Луди за връзване имало и в Англия.
22
1
 
10
 
! Отговори
:))))))) преди 1 година
Месеци, може и години да продължат поклонението и почитта, така както е тръгнало. За утре не ми се мисли.
21
2
 
21
 
! Отговори
Anonimen преди 1 година
Колко глупав трябва да си, да чакаш 13 часа да преминеш покрай празния кофчег на престарялата баба ( която въобще не те познавала и не се интересувала от теб). А ние смятахме , че "комунизма" ни е промил мозъците. Явно има много по-промити мозъци от нашите.
20
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това явление не е нормално.