Киевчани пяха в метрото, криейки се от бомбите

15 минути след края на заплахата отново се върнаха в кафетата
10 окт 2022 15:58, Нели Христова
254
Киевчани пяха в метрото, криейки се от бомбите
Снимка: Twitter

Повече от пет часа продължи предупреждението за въздушна атака в Киев.

Хиляди, както в началото на войната, потърсиха подслон в метростанциите на града. Кадри показват, че децата отново са имали учебни занятия не в класните стаи, а под земята. Според очевидци е нямало паника, хората са били спокойни.

За да повдигнат духа си, гражданите на Киев пееха украински песни. Една от тях бе "Как да не те обичам, Киев мой?" - песента, превърнала се в химн на града.

Най-малко 10 души са загинали и 60 са ранени при вълна от руски ракетни удари в Украйна, според украинската полиция.

Едва 15 минути след като предупреждението за въздушна атака бе вдигнато, киевчани се върнаха обратно на улиците и запълниха кафенетата и ресторантите.

Кметът на Киев Виталий Кличко каза, че влаковете по всички линии на метрото вече са възобновени, след като бяха спрени поради руски ракетни удари над града.

Украинският депутат Леся Василенко също сподели снимки от улиците на Киев след края на тревогата за въздушна атака, обещавайки, че устойчивостта на хората само ще расте, защото "Украйна просто иска да живее и ще живее".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
6
 
1
 
! Отговори
Македонец преди 1 година
Украйна все още НЯМА ПВО/ ПРО на НАТО, УКРАИНСКОТО ПВО е главно С300, като такива установки им бяха предоставени и като помощ от Източноевропейски страни, но това се променя в момента- Германия днес оповести доставка на ПВО/ ПРО Ирис-Т, а САЩ доставят норвежките NASAM!
133
4
 
16
 
! Отговори
Мачкай Вова преди 1 година
Путин ,Прати бандеровците където им е мястото при създателя ! Нека видят какво е война .
132
15
 
3
 
! Отговори
Македонец преди 1 година
167 САЩ няма да се съобразят с руските заплахи защото 8 месеца тестваха руското ПВО/ ПРО и резултата е плачевен за русия! 8 месеца Рф не можа да наложи въздушно превъзходство над Украйна и дори сега праща като " отговор" слепи ракети а не изтребители които принципно биха свършили доста повече на терен, но ще бъдат свалени от ПВО на ВСУ При конфликт САЩ- РФ в руснаците ще бъдат попиляни по бързо от иракчаните, никакъв шанс за " ядрена война" и заплахи!
131
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен до Споко преди 1 година
Ами не е точно така Телекрам канала е пълен с попадения, взривове и експлозии от Киев. Май и ПВО на НАТО е гола вода.
130
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Китай има 5000 годишна цивилизация, през която само анексира територии. Сега е момента да вземат Сибир, за което се готвят от 10-15 години. Във военно отношение и икономически са далеч пред РФ, а в Сибир е пълно с китайци. Ако Си утре реши да "освободи" китайско говорящите в Сибир, а РФ е пред разпад, кой ще спечели??? Китай ще е единствения печеливш.
129
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига с тези HIMERS бе *** от 6 дена спътниците на НАТО са извън строя. И в момента тези оръжия са безполезни. Не случайно Мъск призова Украйна да се примири и да забрави за тези области. Страхът му е да не изкарат от строя и неговите спътници. А днес нещо май няма издадени пощенски марки и снимки ?
128
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен153. Поредния *** мечтател. При двигател около 200 к.с. , натоварен с до 200 кг взрив и гориво от 300 л. това прави 80-100 км пробег и скорост лесна за засичане от радари. Гарантирано мин 50% унищожение на първа линия. Единици ще успеят да се промушат, но единственото което могат да направят да настроят и безразличната част от света срещу кремълския агресор. Поняли?
127
3
 
11
 
! Отговори
Путин е виновен преди 1 година
Ами да... ,Путин е виновен. Остави цяло лято укропосите на мира,пекога гъzовете на плаж на Днепър,шматкаха се напред-назад из Европата, изкараха по 3 месеца куррот в България,джиткаха си интернет и пийваха кафенца по кафенетата... и пищяха,че водят война. И на всичкото отгоре като оставиш вагабонтин на мира,той взема,че прави дивeрсии и тероризъм,вместо да се чуди в кой бункер да се завре.
126
0
 
3
 
! Отговори
запалянко преди 1 година
Супер добро решение на ЕК ЗА УКРАИНСКИТЕ БЕЖАНЦИ, ТЕ СА ЕВРОПЕЙЦИ НАШИ ХОРА! БРАВО!!!!!!!!!
125
14
 
2
 
! Отговори
Споко преди 1 година
Споко, ракетната атака на Путин нямаше никакъв ефект, натовското ПВО свали почти всички ракети. Путин отново загуби.
124
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен, рушофиле, мамин сладък. Путин днес лично заяви, че ударите са заради моста. Вие какви сте бе, нормални ли сте изобщо?!?
123
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Македонец 156 И кво ? Косвено признаваш , че взривът на моста е бил с цел да се изкрънка по-далекобойни оръжия и по-мощни оръжия . Така ли е ? Ами Путин и компания предупредиха вече , какво ще с еслучи , ако укрите атакуват Кримския мост . Ама войнолюбците не се спряха . Русия е предупредила какво следва , ако САЩ дадат далекобойни оръжия. Ако теб те радва световна , ядрена война , болшинството от хората не споделяме това
122
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до Анонимен : От 75 изстреляни ракети само 5% са свалени.
121
5
 
11
 
! Отговори
Morski преди 1 година
Украйна с удар на Русия е радост за демократичния свят и САЩ, Русия отвърна и веднага всички изпищяха, но защо ние? това е за вас за осемте години бомбардировки на Донбас, това е за вас за смъртта на 15 хиляди цивилни на изток, това е за вас за алеята на ангелите, за блокадата на Изток и Крим, за зверствата в източна Украйна, за мъченията, за изгорелите в Одеса, за Кримския мост. Слава на Русия!
120
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А рашагите са пияни или на границата, бързащи да избягат от Рашастан. Не народ, а мрша. Адмирации за Украинците, руснаците никога няма да бъдат толкова задружни! Никога повече!
119
2
 
4
 
! Отговори
Честито преди 1 година
ЕС удължава схемата за закрила на украинските бежанци до 2024 г. Ще ги храним още 2 години.
118
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От 71 изстреляни ракети ( мешавица от колибри, С300 и т.н) 50 са свалени от ПВО на ВСУ! Това е равносметката, но факта си е факт че русия бие по цивилни обекти, а това е тероризъм!
117
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който след предаванията Вечер с Владимир Соловьов знае, че за тези удари се говори от седмици от генералите които кани в предаването. Тези удари са планирани отдавна и не са свързани с терористичнич акт срещу кримския мост.
116
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пуцай куме, още два лагера за чуждестранни наемници са довиждане. Слава кокаине
115
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко е много точно планирано и изчислено. Това е операция планирана от седмици, а терористичната атака на Кримския мост е съвпадение. Целите са много точно и обмислено избрани. Щетите са големи но не са непоправими, могат да се възстановят. Всичко зависи от украинците дали ще има следващи залпове които окончателно могат да парализират цяла Украйна.