Киевчани пяха в метрото, криейки се от бомбите

15 минути след края на заплахата отново се върнаха в кафетата
10 окт 2022 15:58, Нели Христова
254
Киевчани пяха в метрото, криейки се от бомбите
Снимка: Twitter

Повече от пет часа продължи предупреждението за въздушна атака в Киев.

Хиляди, както в началото на войната, потърсиха подслон в метростанциите на града. Кадри показват, че децата отново са имали учебни занятия не в класните стаи, а под земята. Според очевидци е нямало паника, хората са били спокойни.

За да повдигнат духа си, гражданите на Киев пееха украински песни. Една от тях бе "Как да не те обичам, Киев мой?" - песента, превърнала се в химн на града.

Най-малко 10 души са загинали и 60 са ранени при вълна от руски ракетни удари в Украйна, според украинската полиция.

Едва 15 минути след като предупреждението за въздушна атака бе вдигнато, киевчани се върнаха обратно на улиците и запълниха кафенетата и ресторантите.

Кметът на Киев Виталий Кличко каза, че влаковете по всички линии на метрото вече са възобновени, след като бяха спрени поради руски ракетни удари над града.

Украинският депутат Леся Василенко също сподели снимки от улиците на Киев след края на тревогата за въздушна атака, обещавайки, че устойчивостта на хората само ще расте, защото "Украйна просто иска да живее и ще живее".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен149. Уби слона с прашка. 1200 км фронт , а само от Германия 2700 оръдия. Да те върна във втори клас и да ти опънат ушите, че си зле с аритметиката. А че лъжеш на едро - комунист си все пак, а той какво друго може да прави?
113
1
 
1
 
! Отговори
1870 Оцветено преди 1 година
Смири се, хаджи Иване, това си е изконно турска територия! Трябва да се снишим!
112
6
 
4
 
! Отговори
Македонец преди 1 година
До 146 анонимен А снабдяват ги разбира се, но ако си забелязъл оръжията стават все по- тежки и руснаците ядат все по як бой на бойното поле! В Конгреса вече има голямо лоби от двете партии за предоставяне на ракети ТОМАХОУК на Украйна, за до 1000 танка Абрамс, за самолети и т.н нещица които пилешкия ти мозък не може дори да регистрира като заплаха! Аз ще повторя- атаки по цивилни обекти са идеалният мотив на САЩ да даде тежко оръжие на Киев! Продължавай путин, продължавай!
111
6
 
1
 
! Отговори
Споко преди 1 година
Споко, украинците изкарват двайсетте останали хаймарса и почват да думкат руснаците, украинската армия минава в контранастъпление и до дни, дори до часове ще влезе в Москва и диктаторът Путин ще бъде изправен пред международния трибунал в Хага за престъпления срещу човечеството.
110
0
 
0
 
! Отговори
Ергенът преди 1 година
Много мило
109
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди да се кефите на жертвите и да плюете за западното оръжие не забравяйте, че в Украйна има 20-тина Хаймарса и долу горе толкова ПВО системи. Толкова е въоръжението на една натовска дивизия. Просто на Путин оръжието му е като хората - калпав материал. Поняли?
108
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Седмици преди това иранските Герани-2 (Шахид) облитаха западна украйна и унищожиха почти цялото натовско ПВО. А през това време украинците изпращаха месо в "контранастъплението", като повечето бяха избити.
107
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Германия това прдоставила на Украйна досега "Сред оръжията, които Германия е предоставила на Украйна, са 3000 противотанкови снаряди, 100 000 ръчни гранати, 2700 зенитни оръдия, 500 ракети тип Стингър, 100 картечници и 16 милиона муниции." А в НАТО и други организции са водещите световни икономики . Кой знае те колко са налели . Въпросът е , какво го правят укрите това оръжие ,че непрекъснато реват за още и още . На черния пазар ? Или Русия го унищожава
106
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Натовското ПВО тотално отказа. Спря само 5% от ракетите. Още един залп и цяла Украйна всичко ще спре да работи.
105
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин нареди атака, изстреляха 80 ракети за сплашване на населението, ПВО унищожи половината и има 20-30 жертви. Една ракета от този вид струва между 100 и 200000$ Няма значение колко е точна и дали ще удари тази сграда или съседната. Руската армия разполага с 1000-1200 ракети. 50% са инсталирани в азиатския бъдещ боен театър / срещу Китай/ там са и 50% от самолетите на Русия, Е, ако не се уплашат? Какво става и какво го чака Путин после? Помислете преди да ръсите на др. Митрофанова бисерите
104
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Македонец 144 И кво ? Сякаш 8 месеца вече НАТО , Г7 , ЕС не снбдяват Украйна с оръжие
103
2
 
2
 
! Отговори
от 142 говеда преди 1 година
е цензурирана дума по необясними причини! Админа може да има роднина зоофил и да не го предизвиква!
102
8
 
3
 
! Отговори
Македонец преди 1 година
Спешна среща в Рамщайн е свикана от САЩ, във връзка с терористичните атаки на путин и ОПГ то наречено Рф, ще се вземе решение за ПВО/ ПРО Патриот и ATACMS ракети с цел Украйна да защити гражданите си от терориститеZ. Честито на путинистите, точно това е пътя за още модерни натовски оръжия за ВСУ!
101
1
 
9
 
! Отговори
Мечката ще мачка преди 1 година
тази зима няма да има зимен съм! Ще гази нацисти!
100
0
 
5
 
! Отговори
Роналд Македоналд преди 1 година
Може ли другия път да изпеят "Изкарвай Гано ***"? Мерси!
99
2
 
7
 
! Отговори
Предложение преди 1 година
Здравейте, искам да направя едно предложение. Предложение: предлагам всеки да си купи една песнопойка с "Червона калина" и да се сабереме да слеземе доле в софийското метро да я изпеем хорово в съпровод на блуз китара с Васко Кръпката. Така ще съпортнем да пипал ъв Юкрейн и ще навредим на Путин.
98
4
 
16
 
! Отговори
До 136 преди 1 година
По какво цивилно население е пратил ракети по-точно? Всички цели са инфраструктурни и с военно значение. По цивилно население стрелят от противоположната страна. Те ги разбират тези неща. А когато атакуват мостове го правят с цивилен камион и взривяват и шофьора заедно с него.
97
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Внимание !!!!! Трият коментари !
96
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей путинисти смотани. Я марш в Русия че така и така й трябва пушечно месо при тия темпове на бягство на руснаците от крепостничество няма да им остане народ за армията. Приказвате вие колко ще им е зле на злите европейци зимата, ама за стотиците хиляди руснаци в окопите не ви дреме? Айде марш вие в окопите.
95
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е и кво, трябва да се трогна ли?