Русия предприе въздушна атака, Украйна сваля ракети

В цяла Украйна беше обявена въздушна тревога
Обновена: 26 яну 2023 10:44 | 26 яну 2023 10:44, Елка Василева
823
Русия предприе въздушна атака, Украйна сваля ракети
Снимка: архив, БГНЕС

Русия започна поредната си въздушна атака срещу Украйна в пиковия час тази сутрин, а властите призоваха гражданите да се укрият в убежища, докато силите за противовъздушна отбрана свалят приближаващите ракети, предаде Ройтерс.

Журналист на Ройтерс разказа, че е чул свистенето на ракета, летяща на малка височина, на около 30 километра от столицата Киев.

Още по темата
Две ракети бяха забелязани над територията на Николаевска област, съобщи в „Телеграм“ губернаторът Виталий Ким.

„Ракети летят във вътрешността на Украйна. Поне две бяха забелязани северозападно през Николаевска област“, написа Ким.

В цяла Украйна беше обявена въздушна тревога, докато хората отиваха на работа. В столицата украинци се укриха на метростанция, някои седяха на одеяла или на пластмасови столове.

Първите руски ракети бяха свалени, обяви началникът на президентската канцелария Андрий Ермак.

Най-големият украински частен енергиен производител ДТЕК съобщи, че превантивно спира електроснабдяването в Киев, околния регион и Одеска и Днепропетровска област, заради опасност от ракетна атака.

През нощта ПВО е свалила всичките 24 дрона, изпратени от Русия, съобщи украинската армия. 15 от дроновете са свалени около Киев, където няма информация за нанесени щети. Столичните власти предупредиха гражданите, че по-късно през деня може да има още ракетни атаки.

Тези нападения бяха извършени, след като Германия и САЩ обявиха вчера, че ще изпратят модерни бойни танкове на Украйна, предлагайки, по определението на експерт „бронирана ударна сила“, която да помогне на Киев да преодолее патовата ситуация, в момент, в който войната навлиза в 12-тия си месец, отбелязва Асошиейтед прес.
(БТА, Петя Гергова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


823
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
533
1
 
2
 
! Отговори
До 611 до какво преди 1 година
Съсичали са танковете на 2?
532
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Какво ще стане Ако всеки леопард се атакува от десетки руснаци с коктейли *** и гранати лимонки? --------- в началото на ВСВ руснаците са атакували немските танкове с конница и саби. Познай какво им се е случило.
531
2
 
6
 
! Отговори
Коварното НАТО преди 1 година
Уж4 само отбранително оръжие (мечове и копия) щеше да дава, а сега, танкове! После и самолети ще даде!
530
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 602 и кой е този мит.Че Русия влезе в Украйна с малко повече от 10% от армията си и,че украинците събраха армия от над 600000 и пак не можаха да направят кой знае е какво въпреки въоръжението от НАТО.Това ли е мита?
529
3
 
1
 
! Отговори
Какво ще стане преди 1 година
Ако всеки леопард се атакува от десетки руснаци с коктейли *** и гранати лимонки?
528
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лаврентий е застъпил на смяна. И още 1-2. Сега ще има да четете глупости до припадък. Аз мисля да не си го причинявам, все пак не съм на надник от 50 лева.
527
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 605 ми да ги видим западните.Руснаците и без байрактари ще се справят.А кво стана с тях,че вече нищо не се чува.
526
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Злите езици твърдят, че Кадиров е обещал да превърне Русия в мюсюлманска държава ако го изберат на следващите избори. При 30% мюсюлманско население в Русия съвсем скоро столицата им ще се казва Грозни! Обещано от Кадиров! Ахмат сила!
525
8
 
7
 
! Отговори
Леков преди 1 година
Абе много руски гадини са напълзяли в тоя сайт ?! Вече трета седмица повтарят едни и същи лъжи и си ги навиват,навиват...Не се ли усещат,че не им вярваме ?! То бива,бива да си толкова захлюпен,ама като пропагандаторите на руския фашизъм няма други ! Сложили са си по два-три чифта черни очила и плюят наляво и надясно ?! Абе,аланкоолу, ако вие няпмате акъл другите имат !!!
524
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Споко точно така е вярвай си.
523
2
 
2
 
! Отговори
Do 595 преди 1 година
Бая църкви ще има в Украйна , че всеки ден да ги палят :D За тия копейки кво ли не си измисляте :D
522
8
 
8
 
! Отговори
До Руските изроди преди 1 година
Прав си, с едно уточнение. Мита за величието на Русия вече БЕШЕ развенчан. Алкохолици управлявани от крадци, това е Русия!
521
4
 
12
 
! Отговори
Георги преди 1 година
Украинското пво една ракета не пропуска и всичко се унищожава още преди да е изстреляно пък малкото останали граждани изкараха цяла зима в метрото на газени лампи
520
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалкото хленчене на зеленото човече няма да спаси остътъците на Украйна.Тази година тази нацистка територия ще престане да съществува.
519
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 567 и коя е държавата с алкохолици.Понеже съм запознат ще ти кажа,че американското лекарство за лечение на алкохолизъм Дисулфирам се предлага само в Украйна.Сега ти ми кажи,кои има повече алкохолици,тия дето са търсили лекарство за това или тия дето го търсят за употреба?
518
1
 
3
 
! Отговори
До Eto преди 1 година
Редакцията защо позволява линкове към руски дезинформационни сайтчета, а ограничава линковете дори към Ютуб. Редакцията на днес.ру си е руска тролферма и това е ясно на всеки трезвомислещ човек!
517
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Т. е . , украинците свършиха , започват европейците , до последният !
516
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 586 Русия не е обстреляла до сега нито един цивелен обект, всички до сега са от украинско ПВО ,коети бива разположено в жилищни зони нарушвавайки военните конвенции. Като говориш за не християнски прояви, да ти каже ,че украинците всеки ден горят првославни църкви в Украина.
515
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Британският журналист Джони Милър избяга от Киев, за да избегне убийството си заради истината, която отразяваше в Украйна."Аз видях техните тела на улиците. Зеленски бомбандира своите съграждани." Интервюто тук: https://youtube/watch?v=3sGZNMuhhNk
514
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В ЛНР беше открита база, където украински военни и чуждестранни инструктори, като част от военно-патриотична игра, обучавали деца от 12-годишна възраст на основите на саботажа. И тук няма нищо изненадващо - нацизмът трябва да се култивира от детството, тогава няма да има морални и етични дилеми и съмнения относно целите и мисиите.