Украйна се подготвя за голяма ескалация на войната с Русия

Най-тежките боеве предстоят, идните месеци са от решаващо значение
1 фев 2023 08:57, Елка Василева
296
Украйна се подготвя за голяма ескалация на войната с Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Украйна се подготвя за голяма ескалация на сраженията с Русия, заяви секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов в интервю за "Скай нюз". Той допълни, че най-тежките боеве тепърва предстоят и че следващите месеци са от решаващо значение за курса на войната.

Олексий Данилов призова западните съюзници да изпратят повече оръжия, включително самолети "Тайфун" на Кралските военновъздушни сили от Великобритания и изтребители от други партньори. Той не изключи възможността Владимир Путин да предприеме нова атака от север, юг и изток, както това стана на 24 февруари миналата година и е вероятно да съвпадне с годишнината, предаде кореспондентът на БНР в Лондон.

Данилов каза, че Украйна се подготвя за всякакви сценарии и този път има значително по-голяма подкрепа от западните партньори, отколкото преди 12 месеца.

Той допълни, че все още няма ясни индикации кога точно би започнала руската офанзива, но очаква повече от 320 000 мобилизирани руски войници през септември да участват в тази втора вълна на агресия.

Следващите два-три месеца ще бъдат решаващи за войната, според Данилов, ето защо украинците отчаяно се нуждаят от повече и незабавни доставки на смъртоносни оръжия от западните партньори.

„Нашата крайна цел е да си върнем отнетите ни земи – не само след 24 февруари 2022 година от началото на руското нашествие, но и Кримския полуостров. Ние със сигурност ще спечелим, защото имаме подкрепата на целия свят“, изтъкна Олексий Данилов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 139 "Аз това за бомбардировките го знам от по голямата сестра на свекърва ми софиянка..." Много мръсно, гадно и подло извращаваш думите и изопачаваш историята! Да не се мислиш по този ночин за много умен?!?!
138
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски да ни върне Брендо , и да се потърси отговорност на украинците , защо ЗАПАЛИХА българското знаме в центъра на Киев ?
137
6
 
14
 
! Отговори
До 134 преди 1 година
На Зеле не му пука! Той си прибира парите и някой ден скоро ще хване полета за САЩ! На САЩ още по малко им пука колко украинци ще умрът! Но защо украинците допускат това?? Трябва много да са им промили мозъците..ако изобщо имат такива..
136
7
 
14
 
! Отговори
Укро пропаганда преди 1 година
След унищожаването на украински военен щаб в Угледар, Бахмут е обречен. Журналистите да подготвят опорките за отстъплението от Бахмут, който вече не е от стратегическа важност за успеха на ВСУ.
135
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой каквото търси това намира!Който сее ветрове ще жъне бури!Ние въоръжаваме фашистката хунта в Киев за да бъдат убивани жени,деца,възрастни и ще получим това което търсим!Празно в природата няма!Ненаказано добро също!Който сее cMъpT ще жъне cMъpT!Който подклажда война ще получи война!Ако някой има възможност нека да им каже на нашите 6e3poдHици дето гласуваха да се въоръжават фашистите,да не се кандидатират за следващият парламент,защото господарите им сега ще поискат войници да пратим там!!!
134
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Бахмут руските щурмови групи напредват в града на юг, югоизток и североизток.Засега фашистката *** разчита на постепенно изтегляне от града,за да забави максимално предаването му. Но в случай на прерязване на главния път към Бахмут(оперативно обкръжение), процесите на изтегляне на фашистката *** от Артемовск очевидно ще се ускорят, както се случи в Соледар, след като вагнеровците пробиха до главния снабдителен път на Соледар се предизвика неизбежен срив на противниковата отбрана.
133
3
 
6
 
! Отговори
До 134 преди 1 година
Ми те вече 10 милиона се евакуираха в ЕС и 2 милиона в Русия! Други 5 милиона си живият в анектиранити от Русия тиритории!
132
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те обаче имат малка или никаква стратегическа стойност в контекста на настоящата ситуация. Версиите, че Руската федерация може да ги вземе, за да ги предаде по-късно в процеса на преговори, са нереалистични, тъй като е ясно, че загубата на тези два града няма да доведе до смекчаване на позициите на Зеленски и Запада. Оценявайки рисковете/възможностите в мащаб се счита,че това направление е маловажно за руската офанзива.
131
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Засега под огъня на руската артилерия и РСЗО има път, минаващ близо до Красной, и движението по него вече е свързано със значителен риск. Вторият път все още може да се използва за снабдяване на Артемовската групировка. Украинските политически канали в Telegram отразяват настъплението на ВС на РФ срещу Суми и Чернигов:"Черниговска и Сумска област не са толкова гъсто населени, колкото Донбас, което благоприятства настъпателните действия.
130
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна е предоставила територията си за военни действия м/у Запада и Русия . Не знам защо Зелето не пуска мирните граждани да се евакуират , не вижда ли че ще остане като генерал БЕЗ АРМИЯ / БЕЗ НАСЕЛЕНИЕ/ .!
129
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Новини от Бахмут. Помощникът на Денис Пушилин Ян Гагин: "Артьомовск(Бахмут) се оказа в оперативно обкръжение, руските войски затварят пръстена извън града." Засега не бързаме със заключения - ще чакаме информация от тези, които са заети с боевете. Ситуацията в Бахмут към сутринта на 1 февруари 2023 г. все още няма оперативно обкръжение на Артьомовската групировка. Възможно е или в случай на превземане на Красное, или в случай на изчистване на Красная гора и Парасковиевка с напредване на север от града. И единият, и другият вариант ще доведе до установяване на огневи контрол над втория път от Ч
128
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Херсон се събира лека броня и понтонни панела,за да се стоварят войски в посока Голая Пристан,Альошка,Нова Каховка и няколко малки села.По този начин Залужни ще използва тактиката на точките на натиск,за да "подгрее" целия ляв бряг на Днепър. Не трябва да се доверявате напълно на тези канали, които декларират своите източници в офиса на Зеленски, но можете да вземете под внимание информацията, тъй като все пак не е генерирана от нищото.
127
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинските политически канали в Telegram предполагат, че "Залужни подготвя тактика на точки на натиск за пролетна контраофанзива срещу Крим, за да разтегне максимално руската армия.За тези цели се струпват резерви в Херсон,Никопол,Марганец,Запорожие за да се стоварят войски на левия бряг на Днепър по време на пълномащабна сухопътна операция.Една от приоритетните точки е ЗАЕЦ,която се охранява добре и ще трябва да се вържат резерви, за да не могат да бъдат използвани срещу ВСУ в Запорожкото направление.
126
2
 
7
 
! Отговори
Буксуване към Киев преди 1 година
Сергей Чревати, представител на източната групировка на украинските въоръжени сили, разказва за ситуацията в една от най-горещите точки на източния фронт, информира украинското издание "Фокус". Командването на украинските въоръжени сили обмисля евентуалното изтегляне на украинските войски от Бахмут, като взема предвид общата ситуация.
125
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вагнер продължават щурмовите операции в източните покрайнини на Бахмут. Тук също има известен напредък. Укрепеният район на фашистката *** в Красная гора беше подложен на масиран артилерийски обстрел.По земя Вагнер атакува от юг в посока Парасковиевка,а от север от Благодатное. На север от Соледар са освободени селата Сако и Ванцети. Така те установиха контрол върху участъка от пътя и магистралата, водещи към Северск. Малко на изток атакуват паралелно Роздоловка и Весьолое.
124
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Донецкия фронт предстоящите битки продължават в град Маринка.Руски артилерийски удари по позиции на фашистката *** в населеното място.Руските войски отново атакуват в посока към Первомайски и Водяной с подкрепата на артилерия.Руснаците обстрелват укрепените райони на фашистката *** в Красногоровка и Авдеевка.Артилерийски огън и до Ню Йорк.Фашистката *** обстрелва Донецк и Горловка.Югозападно от Бахмут Вагнер продължава настъплението си към Ивановское.Вагнер все пак успя да премине към участъка от магистрала Н-32,който свързва обсадения град с Константиновка.
123
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А другите две вече са ключови опорни точки на руските войски на Кинбурнската коса, на която е доста вероятен украински десант. И море, и въздух. И оттам е възможно украинските войски да настъпят по левия бряг на Днепър, без да е необходимо да го форсират към вече наречения Хола Пристан. В тази посока има път.
122
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Херсонско направление противоборстващите страни водят взаимен артилерийски обстрел.ВС на РФ атакуваха Велетински, Первомайски, Антоновка, Токаревка, Ивановка и Одрадокаменка. Срещу последното от посочените населени места ВСУ отговориха с удар по Корсунка на левия бряг на Днепър. Но останалите цели на украинската артилерия заслужават специално внимание. Голой пристан, Геройское и Покровка бяха под обстрел. Първото от тези селища е важен логистичен център на левия бряг на Днепър.
121
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подкрепям 116.. измислени нации не ни трябват.. Трябва ни мир
120
4
 
9
 
! Отговори
Малко за историята преди 1 година
До Анонимен 121: Да, така е. Бомбардирали са мирно население, а ние един изстрел не сме дали срещу САЩ и Великобритания. А това, че пред американското посолство (но на наша територия) има паметник на американските летци е п'озор.