Украйна се подготвя за голяма ескалация на войната с Русия

Най-тежките боеве предстоят, идните месеци са от решаващо значение
1 фев 2023 08:57, Елка Василева
296
Украйна се подготвя за голяма ескалация на войната с Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Украйна се подготвя за голяма ескалация на сраженията с Русия, заяви секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов в интервю за "Скай нюз". Той допълни, че най-тежките боеве тепърва предстоят и че следващите месеци са от решаващо значение за курса на войната.

Олексий Данилов призова западните съюзници да изпратят повече оръжия, включително самолети "Тайфун" на Кралските военновъздушни сили от Великобритания и изтребители от други партньори. Той не изключи възможността Владимир Путин да предприеме нова атака от север, юг и изток, както това стана на 24 февруари миналата година и е вероятно да съвпадне с годишнината, предаде кореспондентът на БНР в Лондон.

Данилов каза, че Украйна се подготвя за всякакви сценарии и този път има значително по-голяма подкрепа от западните партньори, отколкото преди 12 месеца.

Той допълни, че все още няма ясни индикации кога точно би започнала руската офанзива, но очаква повече от 320 000 мобилизирани руски войници през септември да участват в тази втора вълна на агресия.

Следващите два-три месеца ще бъдат решаващи за войната, според Данилов, ето защо украинците отчаяно се нуждаят от повече и незабавни доставки на смъртоносни оръжия от западните партньори.

„Нашата крайна цел е да си върнем отнетите ни земи – не само след 24 февруари 2022 година от началото на руското нашествие, но и Кримския полуостров. Ние със сигурност ще спечелим, защото имаме подкрепата на целия свят“, изтъкна Олексий Данилов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
10
 
5
 
! Отговори
ПОЗНАХМЕ ВИ преди 1 година
ТУКА ТРИМАТА РОСОФИЛА СА НАПИСАЛИ ВСИЧКИ КОМЕНТАРИ. СТИЛА НА ПИСАНЕ Е СХОДЕН :) ОЧЕВИДНО КОЛКО НАРОД ПОДКРЕПЯ РУСИЯТА :)
158
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До:Мда, много запознати тук, ама никой не казва, че руската атака на Угледар беше смазана и руснаците загубиха много техника и войници. Също и ударните групи на Вагнер понесоха толкова загуби, че руснаците вече пращат мобилизир....Отговор: руската атака в Угледар продължава.. сега усилията са съсредоточени за прерязване на пътя от Маринка понеже ВСУ прехвърлиха резерви в града и времето се развали директния щурм се отмени и там не се бият Вагнер а части от тихоокеанския флот - 155 бригада май
157
5
 
14
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Украйна може да се подготвя единствено да прекрати съществуването си. В момента освен че руската армия напредва по цялата фронтова линия, се готвят и близо 300 хиляди руски военни и военна техника на границата с Беларус и Украйна. Това е игра на шах. В момента, в който някоя външна сила (Полша) реши да се намеси явно в конфликта или прекалят с доставката на оръжие, руската армия тръгва от север. А скоро в Украйна няма да има останало пушечно месо, което да борави със западните оръжия.
156
6
 
5
 
! Отговори
162 преди 1 година
не виждаш ли, че в Украйна насила вкарват комунизма ?
155
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ е световен диктатор! Не може насила да налагаш Американския модел на демокрация навсякъде по света и така да разширяваш зоната си на влияние! Ако някоя държава е против-санкции, войни, превратиагресия!! Справка-Афганистан, Украйна, Русия, Китай, Сърбия, Иран, Либия, Сирия, Виетнам, Корея, Грузия, Беларус итн..Това не е демократично!!
154
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
че той това го повтаря от масата време. Вече не мога да спя от напрежение през последната година
153
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Куката е тройка оттърване няма , а и Чичо Сам е майстор на спининга, бавно навива и подготвя кепчето .
152
16
 
5
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
Мда, много запознати тук, ама никой не казва, че руската атака на Угледар беше смазана и руснаците загубиха много техника и войници. Също и ударните групи на Вагнер понесоха толкова загуби, че руснаците вече пращат мобилизирани в атака, за да опитат да обкръжат Бахмут.
151
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да съберем пари да купим самолети Грипен за Украйна. Най-добрият самолет за Украйна. Излита и каца от автомобилен път.
150
8
 
14
 
! Отговори
Но 154 преди 1 година
Пропусна Виетнам и химическото оръжие на САЩ Оранжевия агент :(
149
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ е световен терорист!2 000 000 избити във Виетнам2 000 000 в Афганистан1 000 000 в Ирак200 000 в Сирия200 000 в Либия200 000 цивилни избити за секунди в Хирошима и НагасакиИма ли някой който още не е разбрал че САЩ е световния терорист?!?
148
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До русский - А ти къде лезиш и не пишиш на български .
147
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ си дробят манджи, водят вжйни за хигемония-то не беше Афганистан, Сирия, сега Украйна! А Европа и най вече Германия плащат!Милиони бежанци от Афганистан, Сирия и Украйна!! И койплаща издръжката им от години?? Даа, Европа! Подметката на САЩ!
146
9
 
5
 
! Отговори
хегемона САЩ преди 1 година
е въображаем конструкт на облъчен с пропаганда мозък
145
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ ге свършиха едни, да не ти е работа да си имаш с тях, в Афганистан, като 20 години налагаха демокрация, избиваха, наместваха, разпределяха, определяха, заповядваха, помагаха, спонсорираха и накрая си биха шута, като оставиха афганистанците на талибаните, които без много зор разрушиха двадесет годишният градеж на САЩ само за един месец!!! Същото ще стане и с Украйна, след като свършат войниците които са готови да умират за САЩ, ЕС и киевската хунта, САЩ и ЕС ще им бият шута и туй за туй, опа!
144
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците никога не губят градове-за тях просто вече не се говори в официални справки или в пресата :))
143
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен--145 Историята е достатъчно ясна , КОИ СА ФАШИСТИТЕ !Също и защо се ислямизира Европа .
142
10
 
18
 
! Отговори
До 141 преди 1 година
Новата тактика е, че като загуби някой град като Соледар например Зеленски не го обявява официално а мълчи! С месеци..така и Западната преса месеци ще пропусне да спомене че е превзет и след накой месец ще кажи че украинците са се изтеглили на по изгодна позиция! Ако има плетени при изтеглянето, те са евакуирани ;))
141
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 134.. Напротив , имам комшийка на която сестра И се оплаква , че за да пусне Украйна , трябва да ЗА-ПЛА-ТИ , непосилно голяма сума ..... , която не може да си позволи ..
140
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подкрепяна от САЩ и ЕС Украйна ще спечели , фашистките агресори ще бъдат изгонени от Крим и Донбас и това ще стане със силата на американското оръжие .Някой тук мисли ли си че хегемона САЩ ще се остави на някакви пияндурници да диктуват нещата . Срещу ръжен не се рита .