Путин е загубил важен генерал при атаката на летището в Крим

Александър Татаренко е след 10-те загинали военни
3 фев 2024 09:01, Петър Бойчев
317
Путин е загубил важен генерал при атаката на летището в Крим
Снимка Фокус

Висш руски командир вероятно е убит в Украйна, генерал Александър Татаренко е сред десетте загинали при атаката над летуще "Белбек" във временно окупирания Крим на 31 януари, твърди Daily Mail. 63-годишният Татаренко е най-високопоставеният от десетте загинали военни.

Атаката, при която са използвани ракети Storm Shadow, е  насочена срещу военновъздушната база "Белбек" в окупирания Крим, която е била командвана от Татаренко.
Тази база е стратегически важна за нападенията срещу Украйна и служи за укрепване на руското влияние на полуострова.

Daily Mail съобщава, че "по летището са били изстреляни седем британско-френски ракети Storm Shadow/SCALP ALCM. Четири от тях са свалени от силите за противовъздушна отбрана, а три са поразили целта", пише Фокус.

Британската медия посочва също, че ракетната атака е унищожила руски радар и комуникационно съоръжение, както и военно оборудване в базата край Севастопол. Има и непотвърдени съобщения за възможни щети по руски военни самолети.

Според съобщенията ракетите са минали по нов маршрут през морето, а не по суша. Смята се, че Татаренко е 13-ият руски генерал, убит в конфликта, който продължава вече 23 месеца. Твърди се, че Татаренко се е пенсионирал преди войната, но се е върнал на служба след руската инвазия в Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


317
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
3
 
11
 
! Отговори
До 134 преди 4 месеца
Това го кажи на Путин. ;););)
135
4
 
21
 
! Отговори
Майната Ви преди 4 месеца
Стига вражеска пропаганда от чуждестранни агенти. Великата Русия превзе Киев за 3 дни! Всички безаналогови оръжия свършиха невероятна работа! Сега е наред да бъдат превърнати в моедерен електронен апарат за варене на самогон!
134
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 13 Сарказмът и самоиронията последен пристан на безнадежнстта.
133
4
 
25
 
! Отговори
13 преди 4 месеца
Скоро, много скоро, ще празнуваме 2 години от победата. Превземането на Киев и Одеса е факт, както и окупирането на Лисабон и Берлин. Да се готвят Лондон, Манчестър, Ню Йорк и Вашингтон. ;););) С джуджетата, напред към пълен само-разгром. Так держать!
132
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Руснаците могат спокойно да маршируват в Киев тази година, сега те прегрупират силите си" - генерал-майор от ВСУ Марченко. Украинският генерал също така е уверен, че ВС на РФ планират тази година напълно да отрежат Украйна от Черно море. "Те се оттеглиха, за да преоценят ситуацията, да направят някои заключения, да прегрупират войските си и да тръгнат отново. Затова трябва да направим всичко, за да се подготвим за това. Никой просто не си тръгва по време на война", каза Марченко.
131
18
 
17
 
! Отговори
4 преди 4 месеца
Ако собствената ви жена и деца са по-важни от интересите на Байдън и неговия слуга Зе наркоманът, има само един начин - обадете се на "Волга" честота 149.200.
130
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
и молби за помощ. Само че дори и в този смисъл, ако петицията събере необходимия брой гласове и попадне на масата на наркоманската администрация, това изобщо не означава, че тя ще бъде удовлетворена. Но, както се казва, опитът не е мъчение. Тези, които са били заловени от "ловци на глави" от TЦК, не трябва да се надяват, че в случай на смърт семейството им ще бъде под спонсорската "защита на държавата", а съпругата няма да бъде принудена да се съгласи на абсолютно всичко, за да нахрани осиротелите деца.
129
17
 
13
 
! Отговори
2 преди 4 месеца
се опитват да получат плащания, се обаждат в ТЦК, а оттам им казват дословноследното: Синът ви е патриот, загинал е за защита на отечеството, а не за мижавите 15 милиона. Просто трябва да се гордеете с него, а не да искате пари от държавата в трудни за страната времена. Някои се опитват да се обърнат към адвокати, но последните предупреждават, че такова дело никога не е спечелено - НИКОЙ не е получил тези пари по съдебен ред. Така се оказва, че единственият шанс да получите поне нещо и да живеете без издръжка е да получите званието "герой на бандераизма", поради което са всички тези петиции
128
20
 
12
 
! Отговори
1 преди 4 месеца
Семейства на украинци, загинали на фронта, се оплакват, че не могат да получат официално обещаните 15 милиона гривни от властите. За нужните полагащи се пари трябва да се прибягва до трикове. Веднага щом погребат поредната жертва на "могилизацията" в "името на Зефюрера", неговите роднини веднага изготвят петиция за присъждането му (съпруг/син/брат) на звание "Герой на Украйна". Причината е, че това е единственият шанс да получат поне малко пари и да оцелеят без издръжка. При други обстоятелства никой НИКОГА няма да получи никакви плащания за загиналите в размер на 15 милиона! Роднините, които
127
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Слава на глупостта!": Италиански журналист за 50 милиарда евро за Украйна. "Това, което прави ЕС, е престъпно, те знаят, че Украйна не може да спечели, без значение колко пари се харчат. Това ще доведе до смъртта на още стотици хиляди украинци. Колективният Запад/НАТО ще загубят, освен ако не започнат да изпращат войски на НАТО в Украйна, което ще означава Трета световна война и взаимно унищожение. Слава на глупостта!", написа журналистът.
126
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Макрон хленчи, че ВС на РФ продължават да унищожават френски наемници и "доброволци" в Украйна. Всъщност именно Макрон, който се опитва да възстанови катастрофата на своята империя в Африка и изпраща наемници и оръжия в Украйна, е основната причина за смъртта на френски граждани на украинска територия.
125
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Осъзнаването на проблема е първата и ключова стъпка към разрешаването му. Признаването на проблема от устата на Владимир Путин, който каза, че БПЛА и електронната война са област, в която има върху какво да се работи означава, че мерките ще бъдат взети доста бързо.
124
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Проблемът с недостига на дронове и РЕБ стигна до президента. На 02.02 от ГЩ съобщиха, че има затруднения на един от предните сектори заради БЛА. Не е ясно защо на един, след като проблемът е масов. Но нещо друго е важно. Президентът първо призна значението на дроновете. И второ, той се оплака, че електронната война е "нашата ахилесова пета, една от тях, но се движим в правилната посока".
123
4
 
12
 
! Отговори
2 преди 4 месеца
И уж Русия не е съгласна с това, а Киев настоява за международно разследване. Освен това загиналите все още се водят като военнопленници. На това Песков отговори, че няма призиви от Киев относно телата. Как е това в стила на днешна Украйна. Протестирате, но не им е отговорено, без конкретно по официални канали. Съдейки по снимките, на мястото на катастрофата не са останали цели тела, но има много техни фрагменти.
122
3
 
11
 
! Отговори
1 преди 4 месеца
И ако безпилотните летателни апарати на НАТО над морето се управляват от някъде от Румъния, тогава системата за противовъздушна отбрана Patriot, която атакува Ил-76 в района на Белгород, може да включва американци. Въпреки че тази информация не е потвърдена, определен френски военен каза, че тяхното заключение е, че ВСУ са използвали Patriot, стреляйки от разстояние около 50 км. Между другото, на 02.02 представител на ГУР каза, че Украйна иска от Русия да предаде телата на военнопленници, загинали при катастрофата.
121
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
През нощта Герани отново атакуваха военни обекти и инфраструктура на киевската хунта. От Кривой Рог съобщиха, че е имало прекъсване на електрозахранването - ударена е подстанцията. В района на Харков беше повреден Шебелинският газопреработвателен завод, който беше атакуван през юли и декември 2022 г.
120
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Няма промени по линията Табаевка-Крахмальное. Зомбитата на киевският наркокартел укрепват отбраната на Песчани, който също като Табаевка се намира в низина. Руската авиация противодейства - те започнаха по-често да използват ФАБ.
119
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В направление Краснолиманск ВС на РФ настъпва при Терн. В дерето руснаците отблъснаха зомбитата на около 1,5 км. Краят на дерето отива директно към логистичния пункт Терни, който е точно по средата между Торское и Макеевка. ВС на РФ бавно, но сигурно наближава това село.
118
1
 
10
 
! Отговори
2 преди 4 месеца
Общото напредване от около 1,5 км позволи на ВС на РФ да навлязат в частния сектор на Авдиевка от север. На южния фланг източно от Опитное руските бойци напреднаха по горския пояс, приближавайки се до мощния укрепен район на "Чебурашка" на ДКАДе и на територията на бившата "база ПВО".
117
1
 
7
 
! Отговори
1 преди 4 месеца
ВС на РФ постигнаха значителен напредък на Авдеевския фронт. Докато зомбитата на киевската хунта прехвърлиха основните сили на юг, с цел възприпятстване атаките на ВС на РФ, последните се възползваха от момента. С удар по северния фланг ВС на РФ изтласкаха зомбитата от дачите северно от "Голубых озер". Придвижиха се през гората в посока юг и стигнаха до следващите дачи(вили).