Путин е загубил важен генерал при атаката на летището в Крим

Александър Татаренко е след 10-те загинали военни
3 фев 2024 09:01, Петър Бойчев
317
Путин е загубил важен генерал при атаката на летището в Крим
Снимка Фокус

Висш руски командир вероятно е убит в Украйна, генерал Александър Татаренко е сред десетте загинали при атаката над летуще "Белбек" във временно окупирания Крим на 31 януари, твърди Daily Mail. 63-годишният Татаренко е най-високопоставеният от десетте загинали военни.

Атаката, при която са използвани ракети Storm Shadow, е  насочена срещу военновъздушната база "Белбек" в окупирания Крим, която е била командвана от Татаренко.
Тази база е стратегически важна за нападенията срещу Украйна и служи за укрепване на руското влияние на полуострова.

Daily Mail съобщава, че "по летището са били изстреляни седем британско-френски ракети Storm Shadow/SCALP ALCM. Четири от тях са свалени от силите за противовъздушна отбрана, а три са поразили целта", пише Фокус.

Британската медия посочва също, че ракетната атака е унищожила руски радар и комуникационно съоръжение, както и военно оборудване в базата край Севастопол. Има и непотвърдени съобщения за възможни щети по руски военни самолети.

Според съобщенията ракетите са минали по нов маршрут през морето, а не по суша. Смята се, че Татаренко е 13-ият руски генерал, убит в конфликта, който продължава вече 23 месеца. Твърди се, че Татаренко се е пенсионирал преди войната, но се е върнал на служба след руската инвазия в Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


317
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Днес Путин иска война, утре ще иска мир. Ама дали някой ще му позволи мир?
155
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Обаче там е имало и 20 украински военопленници...
154
15
 
17
 
! Отговори
Голямо Падение преди 3 месеца
Нещастни бугаре. Каква каша им забъркаха евроАтлантицеските сили. Не че има нормален човек да знае какво е туй чудо "ЕвроАтлантик" и какво точно тоя отстоява. Най-дборе да питат Д. Пеевски, свинкята която по необясними причини е приютена от Бг муюсулманите. Та падението е голямо ...
153
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Крим руски ли е още? ----------- Нееееееееееее Путин се уплаши от Тагарев и върна Крим.. Не знаеш ли, Тагаренко е страшилището в Москва... хахаххах полу-имбацилите макар и умонКрасивиИмбацили са чакат паради.
152
9
 
15
 
! Отговори
ПЕНКО преди 3 месеца
КЪДЕ Е ПРОБЛЕМЪТ ???????????? ЩЕ ЗАГУБЯТ И ХАРКОВ И ОДДЕСА !!!!!! БРИТАНЦИТЕ СЕ ОПИТАХА В КАЗАХСТАН И ВСИЧКИТЕ ИМ БАНДИТИ БЯХА ИЗБИТИ !
151
15
 
25
 
! Отговори
СпрехДаЧетаДезИнфото преди 3 месеца
Путин е загубил всичките си генерали, от важни до най-важни. Путин е разбит както казва зеленски. Путин путин путин .. .Е кво и да драскате Путин е на власт и ще бъде поне още 6 години и ще има възможноста да погребе и ЕССР и останалите... Да не говорим за сглобки и български медии. хаххахахах
150
26
 
20
 
! Отговори
падение преди 3 месеца
Нещастни руснаци. Каква каша им забърка Путин. Чудя се как му се ловят на фалшивите приказки. Не им ли стигнаха толкова години комунизъм за да се научат да различават питомното от дивото?
149
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Крим руски ли е още? Кво става с Донбас?
148
24
 
19
 
! Отговори
...! преди 3 месеца
Руските Тролеи все търсят някакви "фашисти" и "бандеровци" за да оправдаят собствените си престъпления! Какво търсите в Украйна ,Бе? Освен да грабите и убивате да пари?
147
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За Путин България е неприятелска страна първи газа ни спря,той обича Кадировци,Ердоган и тем подобни.
146
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Няма нищо като е загубил важен генерал, Путин ще го замести с още по важен генерал например с гинерал Герасимов. Ха, къде е генерал Герасимов, защо се крие от Путин вече втори месец?
145
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Путин си ги пляска западните джендери, та знаели се, направо се гаври с тях. А тия санкции, та санкции, а Путин само си го мести на ляво на дясно
144
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Путин това,Путин онова,а нещо да напишете за това че Тагаренко го отрязаха от делегацията за САЩ,защото от Пентагона са казали че са незаинтересовани от среща с него.А той горкия толкова се стараеше да им се хареса. Хахахааааа
143
3
 
7
 
! Отговори
Фотограф 23 преди 3 месеца
Аххххх.....Брежнев как целуваше с език Бай Т. Живков и германеца....Как му беше името....?Снимките са историята на СССР и руснаците.
142
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Те украинците с голяма гордост обявяват поразяването на всеки танк или самолет,тоя пл ъ ъх долу тръгнал да иронизира руснаците.
141
12
 
10
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 3 месеца
Тридневната операция е толкова успепно, че вече в руските сводки изчерпателно се описват превземането на всяко дере, дърво,къща и хамбар. Някои реалистично настроени руснаци, коментират, че с тези тенпове ДНР ще бъде "освободен" след 2-3 години и това е ако американците не решат наистина да налеят оръжие.
140
10
 
8
 
! Отговори
Е. Е. 234 преди 3 месеца
Абе направо сии е убит. На руснаците да се вяра си е рисковано. Къде са труповете на загиналите украинци от самолета? Изпарени ли са?
139
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Висш руски командир вероятно е убит в Украйна" ----------- а по-вероятно е укриите да са се били наадрусали (че нали така гонели военния синдром) и пак да са бълнували като са списвали "новината"
138
10
 
3
 
! Отговори
СБОГОМ МАРКС преди 3 месеца
Около 1990 водещ ПОЛИТИК на САЩ публично по телевизията заяви :" АБСОЛЮТНО НИКОЙ НЕ ТРЯБВА ДА СЪЖАЛЯВА ЗА ОКАНЧЕТЕЛНОТО ИЗБИВАНЕ НА РУСКИЯТ ЕТНОС ЧРЕЗ САМОИЗБИВАНЕ (ОРГАНИЗИРАНО ОТ ХРИСТО СТОИЧКОВ И СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ) защото Руският винаги се е състоял от ВОЕННОВАРВАРИ и армейскодиваци които през цялата си история самички се самоизтребят чрез войни
137
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 127 Написано от някой посредствен журналист ала Мартин Карбовски.