15 000 непалци наети да се бият за Русия срещу 2000 евро на месец

Войниците получавали бързо и гражданство
Обновена: 12 фев 2024 08:37 | 12 фев 2024 06:19, Петър Бойчев
397
15 000 непалци наети да се бият за Русия срещу 2000 евро на месец
Снимка БГНЕС

Руската федерация е наела почти 15 000 непалци за участие във войната й срещу Украйна. Много от тях са се върнали ранени, пише CNN, като се позовава на разказ наедин от непалските наемници, 37-годишният Рамчандра Хадка.

Според анонимни източници на CNN той е един от 15 000 непалци, които се присъединиха към руската армия, след като руското правителство миналата година обяви доходоносен пакет за чуждестранните бойци, които се присъединят към въоръжените сили на страната, предава Фокус.

Пакетът включва поне 2000 долара (3664 лева) заплата на месец и бърз процес за получаване на руски паспорт. Паспортът на Непал е класиран като един от най-лошите в света за глобална мобилност, след Северна Корея, според индекс, създаден от консултантската фирма за глобално гражданство и пребиваване Henley & Partners, а хималайската нация е сред най-бедните в света с БВП на глава от населението от 1336 долара за 2022 г., според данни на Световната банка.

Известният непалски опозиционен депутат и бивш външен министър Бимала Рай Паудел е заявила пред горната камара на областния парламент в четвъртък, че 14 000 до 15 000 непалци се бият на фронтовата линия, позовавайки се на свидетелства на мъже, които са се завърнали от военната зона и призовава руските власти да посочат конкретната цифра на непалските бойци.

Руското външно министерство не е отговорило на въпросите на CNN за броя на вербуваните непалци от руската армия и колко от тях са загинали досега.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


397
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
252
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Търси си златото във фирмите концесионери на златните залежи на България. И видиш ли там няма руски фирми за съжаление или за радост, не знам какво й се иска на нежната ти русофобска душа.
251
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Никога повече под Руски бутуш! Никога!
250
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 265 Търси си златото в Лондон. Питай нашите 6e3pogHuцu от парламента, защо не искат да си го приберат. Аман от ge6uлu.
249
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ха-ха а! Кремълският режим доказва фашистката си същност! Досега избиваше своите поданици с азиатски произход, сега се нахвърли на азиатци, живущи извън руската територия! Руски расисти!
248
5
 
4
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 3 месеца
И дори и да е така кво от това. Само Украйна ли могат да взимат чужди наемници. Още повече че 100% от Руската армия в Украйна се състои от професионални войници наемници. Няма наборници. Има едни 20-30% запасняци доброволци от Донбас с Украиндки паспорти които се бият за освобождението си
247
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ленин замълча и започна да попълва с цветен молив рисунка, която, доколкото разбрах, изобразяваше висока кула с много прозорци и каза: Само в България има много Злато събирано с хилядолетия от Ковбоите - селяните с което ще можем да си позлатим дворците. Сталин като чу това и през 1944 влезе със свойте войски в Българската земя и обра златото и земите на Българските Ковбои - селяните!
246
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Русофоби победителите не ги съдят! Русофоби победителите винаги имат право. Русофобииииии защо ни вкарахте в този бардак? За да си измиете ръцете с: "Народа така пожела", ли?
245
5
 
1
 
! Отговори
НОРД ЕСКИМОС ЮРЪП Е преди 3 месеца
РАЗНИ КЪРВАВИ ГЕНОЦИДНИ УГРОФИНСКИ,ГЕРМАНСКИ,СЛАВЯНСКИ ОКУПАТОРИ НА СКАНДИНАВСКИЯТ ПОЛУОСТРОВ МОМЕНТАЛНО ДА ГО ВРЪЩАТ НА КОРЕНЯЧКАТА ЕВРОПЕЙКА ЕСКИМОСКАТА ОТ ИСЛАНДИЯ БЬОРК Да не Ви нападне за отмъщение с гей,гей,гей,гей,гей.............не бе ГЕЙЗЕРИ беше
244
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Забраниха референдум за АЕЦ, въпреки че имаше над 800 000 подписа! Забраниха референдум за лева, въпреки че имаше над 600 000 подписа и той вика напротив искаме референдум за НАТО и ЕС. Затова и Тиквата и Шиши днес са най-големите евроатлантици, какво ли се чудя!
243
5
 
13
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 3 месеца
Путин направи Росия за резил пред целият свят. Две години водят "специална аперация" срещу многократно по-слаб противник, резултатът - на някой места линията на контакт не е мръднала и с 1 метър от инвазията на Крим и Донбас през 2014 година! Ветераните на руската армия дадоха фира още в първите 3 месеца. Първа Танкова Бригада, която беше предназначена да неутрализа НАТО по земя, отиде за скрап. Сега пращат затворници и непалци. Затова китайците са нарекли Росия "меката гъска".
242
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До митът за протоукритеВсички имат митове. Руснаците примерно викат, че били славяни - като те не са славяни, а викинги. В цялата им история имат само един цар, който е бил руснак всичко друго са немци.
241
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 251 Това го кажи на русофобите, нали те от него вземат газ! Отправил съм въпроса към русофобите, не да ми връщаш отговор към мен. И ако си русофоб и ми даваш такъв отговор, то от това по нагъл отговор няма!
240
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 249Монголците завладяват и двете, но след разпадането на Златната орда, Кралство Рус е)))Кралство Рус никога не е завладявано от Златната орда. Крал Данило(основателят на Лвов) го играе ту съюзник на Златната Орда, ту съюзник на Литовци. Кралската титла получава от папата с условие да се организира кръстоносен поход срещу Ордата. Такъв поход не е организиран поради липса на желаещи звкл. и Данило.
239
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ленин: "Хората са страхливи животни, които се нуждаят от господари без скруполи!"
238
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
БРАТЯ БЪЛГАРИ- РУСОФИЛИ ФАШИСТКА РУСИЯ ВИ ОЧАКВА ПОСЛЕ НА ФРОНТА В ТАЯ ДЪРЖАВА ДЕТО Я НЯМА...
237
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
КОГДА ДУЧЕТО КАЖЕ ЧЕ НЯМА ДЪРЖАВА УКРАЙНА И БГ РУСОФИЛИ СА СЪГЛАСНИ С НЕГО- НЕ Е ЛИ НАЙ ДОБРЕ ДА ЗАМИНАВАТ ЗА ФАШИСТКА НАЦИСТКА РАША, ЗА ДА НЕ СЕ ТРОВЯТ ТУК С НЕСЪГЛАСНИТЕ БЪЛГАРИ С ФАШИСТКИТЕ ОПОРКИ НА РУСКИТЕ ФАШИСТИ- БРАТЯ, МОСКВА ВИ ЧАКА- А ПОСЛЕ НА ФРОНТА И СТАЯ В КОМУНАЛКА.
236
1
 
2
 
! Отговори
Истината 2 преди 3 месеца
... се обособяват в държава, наречена Казашки Хетманат, която става васална на руския цар. По времето на Петър Велики името Московска Рус е заменено с Русия, а малорусите са наречени с полското украинци, за да се подчертае, че между тях и московските руси няма разлика. Постепенно васалното положение на Хетманата е унищожено и по времето на Екатерина напълно губят своята незавимост. В началото на 19-ти век писателят Тарас Шевченко дава началото на модерния украински национализъм.
235
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
...ДУЧЕТО КАЗА В ОНОВА ИНТЕРВЮ ЧЕ ДЪРЖАВА УКРАЙНА НЯМА И СЕГА РУФИЛЯ ГО ПОВТАРЯТ- УТРЕ МОЖЕ ДА ПОВТАРЯТ ЧЕ ДЪРЖАВА БЪЛГАРИЯ НЯМА- КОЙ ДА ЗНАЕ- РУСОФИЛЯ
234
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 248 Ами искате, ама няма такъв. Напротив вика искаме. Ами ади. Няма проблем, каквото каже народа, демократично, културно, цивилизовано. Напротив вика искаме! Ххахахаха!
233
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 247Русофобииииии, Алиев по-добре ли е от Путин! ))))Същият е, и затова двамката са в перфектни отношения.Путин и затова го подкрепя в конфликта с Армения.