15 000 непалци наети да се бият за Русия срещу 2000 евро на месец

Войниците получавали бързо и гражданство
Обновена: 12 фев 2024 08:37 | 12 фев 2024 06:19, Петър Бойчев
397
15 000 непалци наети да се бият за Русия срещу 2000 евро на месец
Снимка БГНЕС

Руската федерация е наела почти 15 000 непалци за участие във войната й срещу Украйна. Много от тях са се върнали ранени, пише CNN, като се позовава на разказ наедин от непалските наемници, 37-годишният Рамчандра Хадка.

Според анонимни източници на CNN той е един от 15 000 непалци, които се присъединиха към руската армия, след като руското правителство миналата година обяви доходоносен пакет за чуждестранните бойци, които се присъединят към въоръжените сили на страната, предава Фокус.

Пакетът включва поне 2000 долара (3664 лева) заплата на месец и бърз процес за получаване на руски паспорт. Паспортът на Непал е класиран като един от най-лошите в света за глобална мобилност, след Северна Корея, според индекс, създаден от консултантската фирма за глобално гражданство и пребиваване Henley & Partners, а хималайската нация е сред най-бедните в света с БВП на глава от населението от 1336 долара за 2022 г., според данни на Световната банка.

Известният непалски опозиционен депутат и бивш външен министър Бимала Рай Паудел е заявила пред горната камара на областния парламент в четвъртък, че 14 000 до 15 000 непалци се бият на фронтовата линия, позовавайки се на свидетелства на мъже, които са се завърнали от военната зона и призовава руските власти да посочат конкретната цифра на непалските бойци.

Руското външно министерство не е отговорило на въпросите на CNN за броя на вербуваните непалци от руската армия и колко от тях са загинали досега.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


397
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
272
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 262Забраниха референдум за АЕЦ, въпреки че имаше над 800 000 подписа!)))Само където такъв референдум се проведе през 2013г. и той се провали защото участваха едва 20%,1,4млн. от гласоподавателите. А, трябваше да бъдат минимум, 4,5млн. колкото са участвали на последните парламентарни избори.Не може 850хил колкото са отговорили с Да, да налагат волята си на останалите милиони не гласували и на 533хил с отговор НЕ.
271
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какво четем тези глупости, като че ли нямаме собствена държава?
270
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
СССР пазел златото ни от ядрена бомба и хоп през 1962г. ....32 тона Българско злато от подземията на Българската Банка в София отива за Москва.... и все още там го вардят!
269
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Българи за Украйна се бият вероятно за повече пари ,никой не се бие , за 2000 евро ,ведяхме последните случеи на шите въздухяри как мрът като мухи в Украйна ,напомпани мускули ,с мускули не става трябва да имаш мозък в главата си
268
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това, че на шепа небългари им текат лигите от умиление по всичко руско си е болестно състояние. С времето по нормален път ще изчезне. /с една дума Ще измpът/ Ние не сме славяни колкото и да се иска на някой. В гинотипа ни славянския ген е 5% колкото е и тюркския. Православието ни е водеща религия но само в Дунавската част. Почти толкова са и другите религии. Така, че панславянството няма място тук. Това, че са ни освободили от Турско робство си има своя цена. Тя е платена дори и в повече.
267
5
 
1
 
! Отговори
ха-ха преди 2 месеца
До Qwerty-Русороб е баща ти, както и тези преди него.А ти ако си мислиш че като евророб си нещо повече ,просто си в заблуда.Роба си остава роб!
266
5
 
3
 
! Отговори
уточнение преди 2 месеца
До Зозо-Виждал ли си как изглежда настоящия президент бай Деменци, на любимата ти Велика Кравария?А онова чъъърно нещо военния им министър?За генералите с жартиери и плисирани поли върху токчета дори не питам.Гладните непалци ще опердашат чъърнилявата краварска армия за секунди.Краварите могат да воюват само с хуси ,палестинци ,йеменци и подобни , и то ако са на поне 5000 км от обора им.Факт.
265
4
 
11
 
! Отговори
Qwerty преди 2 месеца
Някой pycopoб ,ако може да ми отговори защо богата на ресурси и евтина енергия Русия,има градове без постоянен ток,канализация и асфалт? Защо всички държави на Запад са светлинни години по икономика и стандарт на живот от Русия и всички бивши държави от съветския блок. Който ми отговори адекватно,му купувам билет за него и цялото му семейство за Русия и два месеца му плащам квартирата ,докато започне работа! Да вкуси малко от руския рай.
264
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Две са държавите неговорещи Индоевропейски езици в Европа - Португалия и Финландия!
263
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Златната "Библия Бесика" - Библия на Родопските Беси е най старата Библия намерена в река Марица!
262
3
 
1
 
! Отговори
българите са 34 000 преди 2 месеца
и работят за по-малко, но все пак ще имат гражданство в най-голямата европейска държава
261
2
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 2 месеца
Копейкаджиите да кажат защо Государят им в Мордор е с дръпнати очи, Шойгу е индианец, а Коньо Лавров и църен азиатски индивид - кръстоска??? :)))))))))))) И какво общо имат българите с азиатската cгaн??? Ай сиктир!!!
260
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
НЕПАЛ на 142 място по индекс на човешко развитие- изход- на фронта и комуналка в раша
259
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Именно тази дъндърска фирма за добив на злато в българия е ужким от канада с канадска технология за добиване на злато е собственост на руски олигарси.
258
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Чух слухове за 200 хиляди чуждестранни наемници на страната на Украйна. Плащали им от собствените държави, а не Украйна. Били главно от САЩ, Великобритания, Канада, Австралия, Нова Зеландия и Полша.
257
4
 
11
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 2 месеца
Защо не ходят тукашните рософили да *** за Путин за 2000 евра? Аз ще им дам още по 50 стотинки на калпак да си вземат направо чувала.
256
5
 
1
 
! Отговори
ФИНИТОТО преди 2 месеца
АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ РУСНАЦИ,ГЕРМАНЦИ,ЛИТОВЦИ,ЛАТВИЙЦИ,ЕСТОНЦИ които НЕ СА КАТО КАТО КОРЕНЯЦИТЕ НОРД ЕВРОПЕЙЦИ ЕСКИМОСИТЕ трябва изключително безжалостно да се ИЗБИЯТ защото завоювали ЕСКИМОСКА територия........................Най ми е жал за дивашко варварска НИКУЛДЕНСКА ФИНЛАНДИЯ..............ФИНИ сходно име на Финикия,Картаген знаете БИБЛИЯ е име на ФИНИКИЙСКИ ЕЗИК Кръстено на финикийският град БИБЛОС.............Не Дядо Коледа а незнам какво да им подариш Варварите дивашки пак Варвари дивашки
255
0
 
5
 
! Отговори
До 258 преди 2 месеца
Думата "съюзник" предполага, че е бил в равноправни отношения с монголците, а то не е било така. Макар и формално да запазва властта си, не е бил напълно свободен и независим във външната си политика.
254
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Стори ми се, Ленин изведнъж се затвори в себе си, за да чуе още веднъж тази "музика", достъпна само за неговия слух... След малко се появи другарката Крупская и ме предупреди, че съпругът й е уморен и много болен. Изхарчих двадесет хиляди долара, за да видя жив този легендарен мъж, и мисля, че не сгреших... Преведе от италиански: ОГНЯН СТАМБОЛИЕВ из сб. "Разговорите на Гог". Милано, 1936г.
253
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Проблема е че руснаците искат да се бият в Дубай а не в Украйна. Синовете на Медведев, Песков отдавна се сражават в Дубай.