10-те геологични чудеса на планетата. Насладете се!

Невероятната красота на планетата Земя
18 ное 2011 19:09,
44

Великата синя дупка – раят на гмуркачите – се намира в карибската държава Белиз, разположена между Мексико и Гватемала. Великата синя дупка е почти идеално кръгла, а диаметърът ѝ е 0,4 км. Дълбочината е 145 м, което ѝ придава тъмносиния цвят. Туристи от цял свят се потапят във Великата синя дупка, за да се полюбуват на удивителните видове риби в нейните прозрачни води. Смята се, че Великата синя дупка е най-голямото образувание от този тип в света, и заедно с целия Белиз бариерен риф, който е вторият по големина в света, са включени в списъка на световното богатство ЮНЕСКО. Снимка:

divebelize.com

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПАЗЕТЕ ПРИРОДАТА ВАШ'ТА МАЙКА !!!
2
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мисля, че ако някои наши специалисти се потрудят, ще направят не по-малко ефектни снимки и в някои кътчета на България. Но кога ли сме успявали да се възползваме от това, което ни е дарила природата или от онези шансове, които понякога ни е давала съдбата ...
1
4
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Планетата ни е чудно красива и гостоприемна за живот. За жалост човекът , замислен като "Венец на Природата" наннся все повече рани върху снагата и атмосферата и, и се превръща в неин ПАЛАЧ. Хора, ОБИЧАЙТЕ МАЙКАТА ЗЕМЯ-ТЯ Е НАШИЯТ ОБЩ ДОМ!