Гърция: Безплатни почивки за евакуираните туристи

Дават им по една седмица ваканция догодина
Обновена: 2 авг 2023 13:21 | 2 авг 2023 13:20, Стела Стоянова
13
Гърция: Безплатни почивки за евакуираните туристи
Снимка БГНЕС, архив

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис обеща на туристите, които трябваше да се евакуират по време на пожарите на остров Родос, една безплатна седмица ваканция, съобщи "Етнос", цитиран от БГНЕС.

Премиерът обясни в интервю за “Good Morning Britain”, че желаещите туристи ще могат да се върнат на Родос през пролетта, за да се насладят на острова и красотата му.

„Гръцкото правителство, в сътрудничество с местните власти, ще предложи една седмица безплатни почивки на Родос следващата пролет или есен“ за всички, които евакуираха заради пожарите, каза премиерът тази сутрин, говорейки по британския канал ITV .

„Днес Родос е по-дружелюбен от всякога, островът се върна към нормалността“, подчерта тогава министър-председателят.

Още по темата

Мицотакис подчерта, че опасността е отминала. Той отбеляза също, че въпросът с горските пожари не е само гръцки, а средиземноморски проблем. Премиерът подчерта и готовността на Гърция да се бори с пожарите, както се вижда от случая Родос.

Гостоприемството и щедростта на жителите на острова бяха подчертани и от Мицотакис, отбелязвайки как те отвориха домовете си за туристите, които бягаха от горските пожари.

Премиерът призова британците да не отменят почивката си на Родос, а дори да резервират пътуване до острова в последния момент, ако искат, като увери, че няма опасност.

„Защо не изберете Родос; доколкото разбирам, времето не е страхотно през последния месец във Великобритания, така че ако търсите резервация в последния момент, сигурен съм, че ще намерите страхотни оферти в Родос или всяка друга дестинация в Гърция“, добави Мицотакис.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
ха преди 7 месеца
много пьк си хитра ефтино близо чисто чак ее друг пьт тарамбуко
10
10
 
2
 
! Отговори
Уфсъ преди 8 месеца
Що пари плащат безумците за този каманак!
9
5
 
1
 
! Отговори
Бат Жоро е ларж преди 8 месеца
Пролет или Есен! То сега май е лято! В разгара на сезона ще се охарчат, ще ги пратят като не ходи никой и е празно! Пак гръцки номера!
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Браво на гръцкото правителство. Знаят, че туризма осигурява най- добрите доходи за населението и не искат да губят туристи. Така се прави политика, а не късане на парчета от нашето крайбрежие, раздаване на мутри и политици, а обикновения човек или да плаща луди пари, за да се добере до родното море или да не стъпва изобщо. В Гърция е добре дошъл за малко и за много пари.
7
6
 
7
 
! Отговори
До До АнонименЕ преди 8 месеца
Ти пияннн ли си бре шамабдурро тролска козяшкка... Нали баш Кире беше премиер тогава и дойде с лопатата в Карловско уж да помага, а хората скочиха срещу него и ако не беше с охраната щеше да отнесе лопати и токати в гелосаната глава....
6
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До АнонименE какъв кирчо те гони?!?!? НАводненията в Карлово се случиха по времето на фашисткото правителство на Гълъба и Радев. ФАКТ! И те вместо да пратят помощ там я пратиха в Турция и Сирия (след земетресенията). Това са факти които не ви оттърват явно... Украинци, ама българските фалкони летяха за Турция и Сирия да помагат там.
5
11
 
9
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 8 месеца
Тези 79 години(45+34) Съветско(и руско) робство ни отдалечиха на светлинни години от нормалните държави,каквато е и Гърция. Вижте и се учете от гърците. Но с новото коалиционно правителство съм уверен,че най-после България къса веригите на съветско-руското робство. И вярвам че метаморфозата в нормална държава се случва най-после.
4
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А в Бг бой на плажа превантивно, 600 лв за пържоли, безплатно разстройство и още куп екстри от Ричи Конан да Барманиан. Никога вече и един лев за нашите ресторантьори.
3
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
При нас безплатната почивка вече е над година, барабар с дневни по 40лв на калпак ама само за укропитеците. Българите ще ринем кал от наводненията в Карловско и ще спим в фургони. Евала Кирчо машалла Кокорчо.
2
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Така се прави бизнес и туризъм - нашите мутрохотелиерчета нека гледат и се учат какво е отношение, уважение и коректност към клиента. Да фалиратт час по скоро дано. Баща ми е от Бургас та имаме апартамент до морската градина на 5мин пеша, та затова летуваме там, ако не беше тоя апартамент щяхме да изберем Гърция-по близо, по чисто и по евтино.
1
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да им ходя по чукарете и каменистите плажове ? Не благодаря. Догодина съм в Турция.