Приказният хотел-пещера Келебек в Турция

Връщате се назад във времето, но разполагате с всички съвременни удобства и лукс
Обновена: 30 мар 2012 14:15 | 30 мар 2012 14:15,
12
Приказният хотел-пещера Келебек в Турция
Снимка: Kelebek hotel

Някога мечтали ли сте си да отседнете в хотел-пещера? Сега имате шанса да осъществите мечтата си в прекрасния хотел Келебек, който е и най-голямата атракция в Гореме, Турция.

Келебек се намира точно в сърцето на историческото село Гореме и от него може да съзерцавате невероятно красивите гледки към крепостта Ючхисар и селцето Кавузин.

До 1993 г. Келебек е бил просто фамилния дом на собственика Али Явуз и е включвал пещерни стаи и стаи с каменни арки, които са били построени на по-късен етап. Но мястото, където е построен, има древна история, която датира чак от дните, когато планината Ерджиес изригва и след време в резултат от действието на вятъра и дъжда върху вулканския туф се появяват двата приказни комина на съвременния хотел.

В Средновековието в най-горната част на комините са служели за параклиси на местните отшелници. Една от тях дори има фреска кръст на тавана. По-късно семейството на собственика ги е използвало за отглеждането на гълъби, като склад за грозде и за библиотека.

Днес Келебек ( името означава „пеперуда") разполага с 31 стаи. Те са разделени на 6 категории: стандартни, делукс, кралски апартаменти, джуниър апартаменти и президентски апартаменти.

Пещерните спални са обширни с ръчно издълбани мебели, тъкани направени от местното население, бани с мраморни стени със собствени хамам мивки, вани и прекрасна цветна градина с приказни комини зад нея и Долината на гълъбите, простираща се пред нея.

Навсякъде в това чудно място ще бъдете смаяни от изпипването на всеки детайл. Келебек е бил построен от камъни, останали след разрушаването на стари къщи. А като декорация в хотела ще можете да видите останки от историята на Кападокия.

Вижте снимките в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Платена статийкааа..В местността Кападокия, Турция има много хотели-пещери и не са атракция сами по себе си. Страхотно е, но това си е платена реклама за този х-л и Goreme.
7
0
 
8
 
! Отговори
??? преди 12 години
И ние българите си имаме и пещери и прекрасна природа, но акъл си нямаме.
6
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе забелязали ли сте че по Бтв като дойде лято и само рекламата на за почивка в Турция въртят? ДРУГИ СТРАНИ НЯМА ЛИ? ГЪРЦИЯ? ХЪРВАТИЯ? ИСПАНИЯ? ЗАЩО САМО ТУРЦИЯ? ГАДЖАЛСКА ПРОДАЖНА ТЕЛЕВИЗИЯ!
5
3
 
12
 
! Отговори
antiES преди 12 години
do 6втриса те от завист.Евала на комшиите.
4
30
 
7
 
! Отговори
неееее преди 12 години
Никога не бих отишла в Турция при тези отвратителни ***, само като чуя турска реч и ме втриса, с много грозно звучене е този език, а и по-смешен от китайския дори!
3
3
 
39
 
! Отговори
Хърто преди 12 години
На почивка само в Туркей.Обслужване,ядене и хотели супер!Браво на комшиитенапредват и то много яко.
2
3
 
23
 
! Отговори
vlak4eto преди 12 години
syper eeeee hodil sym dva pyti horata i obslyzvaneto e na nivooooooooo ne kato da te oderat ot pari i neka4estvena hrana pri nas
1
30
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
мерси,ама не искам!Таман слязохме от дърветата,та сега и в пещерите ли да се върнем!